首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
专升本
Social change is more likely to occur in societies where there is a mixture of different kinds of people than in societies where
Social change is more likely to occur in societies where there is a mixture of different kinds of people than in societies where
admin
2019-06-28
41
问题
Social change is more likely to occur in societies where there is a mixture of different kinds of people than in societies where people are similar in many ways. The simple reason for this is that there are more different ways of looking at things present in the first kind of society. There are more ideas, more disagreements in interest, and more groups and organizations with different beliefs. In addition, there is usually a greater worldly interest and
greater tolerance
in mixed societies. All these factors tend to promote social change by opening more areas of life to decision. In a society where people are quite similar in many ways, there are fewer occasions for people to see the need or the opportunity for change because everything seems to be the same. And although conditions may not be satisfactory, they are at least customary and undisputed.
Within a society, social change is also likely to occur more frequently and more readily in the material aspects of the culture than in the non-material, for example, in technology rather than in values: in what has been learned later in life rather than what was learned early: in the less basic and less emotional aspects of society than in their opposites: in the simple elements rather than in the complex ones: in form rather than in substance: and in elements that are acceptable to the culture rather than in strange elements.
According to the passage, which of the following is NOT true?
选项
A、Social change tends to meet with more difficulty in basic and emotional aspects of society.
B、Disagreement with and argument about conditions tend to slow down social change.
C、Social change is more likely to occur in the material aspect of society.
D、Social change is less likely to occur in what people learned when they were young.
答案
B
解析
根据文章第二段可知,社会变革更容易发生在文化的物质方面,而不是非物质方面;在人们后来所学到的,而非人们早期所学到的方面;在非社会基础和非社会情感方面,而不是在社会基础和社会情感方面。故A、C、D三项正确。由第一段的第一、二、三句可知,意见不同、争论很多的社会更容易发生变革。故选项B不正确。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/YxDC777K
本试题收录于:
英语题库普高专升本分类
0
英语
普高专升本
相关试题推荐
Itmaynot______highincome,butitcanmakethemfeelproud.
Accordingtosociologists,thereareseveraldifferentwaysinwhichapersonmaybecomerecognizedastheleaderofasocialgr
Byadoptingafewsimpletechniques,parentswhoreadtotheirchildrencangreatlyincreasetheirchildren’slanguagedevelopm
Formanypeopletoday,readingisnolongerrelaxation.Tokeepuptheirworktheymustreadletters,reports,tradepublication
Nooneknowsexactlyhowmanydisabledpeoplethereareintheworld,butestimatessuggestthenumberisover450million.The
Thebooksellercannotgetenoughbooksto______theneedsoftheircustomers.
Poorhealthandlackofmoneymaybothbe______toeducationalprogress.
Itiswidelybelievedthathighlyeducatedstudentsaremorelikelytogetagoodjob.However,atanon-campusjob【C1】______in
Thereare10______assistantsinthat______shop.
Mr.Smithinsistedthatthework_________finishedbytheendofApril.
随机试题
A.复方炔诺酮B.依那普利C.胰岛素D.复方磺胺甲噁唑E.莫西沙星哺乳期妇女使用,易诱发新生儿胆红素脑病的药物是
商业秘密的管理措施主要包括()。
设函数f(x)=|x(x一1)|,则
施工合同示范文本规定,工程竣工验收时,验收委员会提出了修改意见,承包人修复后达到验收要求的,其竣工日期为()。
机架和电动机、制动器、减速器、轴承以及其他零部件之间的衬垫的数量在一个部位不能多于()个。
下列有关支票的表述中,正确的是()。
瓦特发明的蒸汽机将人类带入工业社会,从此,以消耗自然资源为基础的社会经济发展模式向各领域逐渐渗透,开始主导人类社会的方方面面。这种模式如同做蛋糕一样,被做得越来越大,已经不只局限在“突飞猛进”的工业生产领域,在城市规划与建设等领域更为突出。这种模式的确为
龋病的诊断方法包括()。
西方发达国家的大学在招聘师资时通常都是面向全世界公开招聘的,近年来,上海的部分高校在招聘师资时也采取了类似的做法.强调应聘者必须具有海外学习或工作的经历,除非是在国内“985”高校获得博士学位或具有副教授以上的职称。根据以上信息,最可能得出以下哪项结论?
A、Ithasasmalldesk.B、It’snotbigenough.C、It’sjustrightforoneperson.D、It’snotpaintednicely.B女士回答说“Kindofsmall,
最新回复
(
0
)