首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Concern with money, and then more money, in order to buy the conveniences and luxuries of modem life, has brought great changes
Concern with money, and then more money, in order to buy the conveniences and luxuries of modem life, has brought great changes
admin
2010-04-30
72
问题
Concern with money, and then more money, in order to buy the conveniences and luxuries of modem life, has brought great changes to the lives of most Frenchmen. More people are working than ever before in France. In the cities the traditional leisurely midday meal is disappearing. Offices, shops, and factories are discovering the great efficiency of a short lunch hour in company lunchrooms. In almost all lines of work emphasis now falls on ever increasing output. Thus the "typical" Frenchman produces more, earns more, and buys more consumer goods than his counterpart of only a generation ago. He gains in Creature comforts and ease of life. What he loses to some extent is his sense of personal uniqueness, or individuality.
Some say that France has been Americanized. This is because the United States is a world symbol of the technological society and its consumer products. The so called Americanization of France has its critics. They fear that "assembly line life" will lead to the disappearance of the pleasures of the more graceful and leisurely (but less productive) old French style. What will happen, they ask, to taste elegance, and the cultivation of the good things in life to joy in the smell of a freshly picked apple, a stroll by the river, or just happy hours of conversation in a local cafe?
Since the late 1950s life in France has indeed taken on qualities of rush, tension, and the pursuit of material gain. Some of the strongest critics of the new way of life are the young, especially university students. They are concerned with the future, and they fear that France is threatened by the triumph of this competitive, goods oriented culture. Occasionally, they have reacted against the trend with considerable violence.
In spite of the critics, however, countless Frenchmen are committed to keeping France in the forefront of the modem economic world. They find that the present life brings more rewards, conveniences, and pleasures than that of the past. They believe that a modern, industrial France is preferable to the old.
The passage suggests that ______.
选项
A、in pursuing material gains the French are suffering losses elsewhere
B、it’s now unlikely to see a Frenchman enjoying a stroll by the river
C、the French are fed up with the smell of freshly picked apples
D、great changes have occurred in the life style of all Frenchmen
答案
A
解析
文意推理题。B:如今,再也不可能看见法国人沿着河岸,悠闲地漫步;C:法国人厌倦了新摘下来苹果的味道;D:法国人的生活方式发生了翻天覆地的巨变。本文第1段最后2句原文是;He gains in creature comforts and ease of life. What he lose to some extent is his sense of personal uniqueness, or individuality. 说的意思是:工业化生活给法国人带来了生活的便利和舒适,然而,在某种程度上却失去了其个性色彩,其独到之处,选项A:法国人在获得物质利益的同时,在其他方面也颇有所失。所以,A正确。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/YxOK777K
0
大学英语六级
相关试题推荐
Nodirectrelationshiphasbeenprovenbetweenhighcholesterollevelsandheartattacks.Itcanbeeasiertochangeourdieta
Fromthefirstsentencewelearnthatresearchers______.TheinvestigationdoneintheIHDprograms______.
Fromthefirstsentencewelearnthatresearchers______.ThefindingthatchildrenrearedathomehadlowIQsatage12indica
Duringthe1970’sand1980’spoliticalextremismandterrorismfrequentlyfocusedon’nationalliberation’andeconomicissues.
A、Heisanartistwhohascollectedalotofpaintings.B、Heisadoctorwhoisgoodatpainting.C、Heisanartistwhointroduc
A、Theyarebroughtupincultureswheremodestyishighlyvalued.B、Theythinkitisashametospeakhighlyoftheirowncultur
A、It’sbecausetherearemanydevelopingnations.B、It’sbecausepeopleusetoomanyman-madematerials.C、It’sbecausewehave
MildweatherhasbroughtJapan’smuch-lovedcherrytreesinto(36)______twoweeksearlythisyear,butnoteveryoneis(37)____
A、Shewassick.B、Shelostherjob.C、Shesaidgoodbyetoherboyfriend.D、Shefailedintheinterview.B在Sue向Mike提供意见的过程中,她顺便提
随机试题
形成胃阴虚的主要原凶是()(1994年第127题)
有以下程序:#include<stdio.h>intf(intn);main(){inta=3,S;S=f(a);s=s+f(a);printf("%d\n",s);}intf(intn){staticinta=1;n+=a+
气虚是临床常见虚劳的一类,其中以哪类脏腑气虚为多见
下列选项属于金属成型类的机床的是()。
()是招聘录用系统的主要组成部分。
什么是班级授课制,其优点和局限分别是什么?
下列关于乡村振兴战略说法错误的是()。
有一段对话。甲:“有的鱼类资源枯竭的地方正是环境遭到破坏的地方。”乙:“如果某地领导不重视环境保护的话,该地环境就遭到破坏。”丙:“不存在鱼类资源枯竭的地方,也不存在环境遭到破坏的地方。”丁:“凡鱼类资源枯竭的地方都不是环境遭到破坏的地方。”如果甲、乙、丙
某单位财务处请小张设计《经费联审结算单》模板,以提高日常报账和结算单审核效率。请根据考生文件夹下“Word素材1.docx”和“Word素材2.xlsx”文件完成制作任务,具体要求如下:设置《经费联审结算单》表格整体居中,所有单元格内容垂直居中对齐。
Nowadays,incominggenerationsreallyrelynowonthepowerofthe"Internet"whenitcomestosearchingforinformation.Justt
最新回复
(
0
)