首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
The Internet, e-commerce and globalization are making a new economic era possible. By the middle of the 21st century, capitalist
The Internet, e-commerce and globalization are making a new economic era possible. By the middle of the 21st century, capitalist
admin
2012-07-11
73
问题
The Internet, e-commerce and globalization are making a new economic era possible. By the middle of the 21st century, capitalist markets will largely be replaced by a new kind of economic system based on networked relationships, contractual arrangements and access rights.
Has the quality of our lives at work, at home and in our communities increased in direct proportion to all the new Internet and business-to-business Intranet services being introduced into our lives? I have asked this question of hundreds of CEOs and corporate executives in Europe and the United States. Surprisingly, virtually everyone has said, "No, quite the contrary." The very people responsible for ushering (开创) in what some have called a "technological renaissance" say they are working longer hours, feel more stressed, are more impatient, and are even less civil in their dealings with colleagues and friends — not to mention strangers. And what’s more revealing, they place much of the blame on the very same technologies they are so aggressively championing.
The techno gurus (领袖)promised us that access would make life more convenient and give us more time. Instead, the very technological wonders that were supposed to liberate us have begun to enslave (束缚 ) us in a Web of connections from which there seems to be no easy escape.
If an earlier generation was preoccupied with the quest to enclose a vast geographic frontier, the dotcom generation, it seems, is more caught up in the colonization of time. Every spare moment of our time is being filled with some form of commercial connection, making time itself the most scarce of all resources. Our e-mail, voice mail and cell phones, our 24 hour electronic trading markets, online banking services, all-night e-commerce, and 24-hour Internet news and entertainment all holler (呼唤) for our attention.
And while we have created every kind of labor-and-time-saving device to service our needs, we are beginning to feel like we have less time available to us than any other humans in history. That is because the great proliferation (激增) of labor-and-time-saving services only increases the diversity, pace and flow of commodified activity around us. For example, e-mail is a great convenience. However, we now find ourselves spending much of our day frantically responding to each other’s electronic messages. The cell phone is a great time-saver. Except now we are always potentially in reach of someone else who wants our attention.
Social conservatives talk about the decline in civility and blame it on the loss of a moral compass and religious values. Has anyone bothered to ask whether the hyperspeed culture is making all of us less patient and less willing to listen and defer (拖延), consider and reflect?
Maybe we need to ask what kinds of connections really count and what types of access really matter in the e-economy era. If this new technology revolution is only about hyperefficiency, then we risk losing something even more precious than time — our sense of what it means to be a caring human being.
In the sixth paragraph the author suggests that______.
选项
A、new technologies may make people more impatient
B、social conservatives do not understand the importance of technology
C、people in the technology sector are less civil than those in other fields
D、the speed of modern culture may impact our moral and religious values
答案
A
解析
第六段末句提到“Has anyone bothered to ask whether…culture is making all of us less patient and less willing…?”的疑问句中,作者表达的观点是超速的文化让我们变得没有耐心,故答案为[A]。这种超速的文化是由新科技带来的,原文只说社会保守人士讨论了社会文明、道德约束和宗教价值问题,并没有说他们不理解科技的重要性,故[B]错误。原文讨论的重点不是文化的影响,文化的变化是由科技的发明和应用带来的,故排除[D]。[C]在文中未提及。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/Z7E7777K
0
大学英语六级
相关试题推荐
Comparisonsweredrawnbetweenthedevelopmentoftelevisioninthe20thcenturyandthediffusionofprintinginthe15thand1
Comparisonsweredrawnbetweenthedevelopmentoftelevisioninthe20thcenturyandthediffusionofprintinginthe15thand1
A、Indifferent.B、Admiring.C、Sympathetic.D、Tolerant.B推理判断题。判断作者的态度,要看他在文章中所使用的词汇,尤其是形容词和副词。根据oneofthemostpopularliterary
Peopletravelinglongdistancesfrequentlyhavetodecidewhethertheywouldprefertogobyland,sea,orair.Hardlycananyon
Autism(儿童自闭症)isaseriousmentalillness,especiallyofchildren,inwhichonebecomesunabletocommunicateorformrelation
Onecalledherbossa"bitchfromhell"whileanotheradmitted"lyingthroughhisteeth"atinterview.BoththeBritishjob【B1】_
WhichofthefollowingdoIPrightsprotect?HowdoesIPrightsfosteracompetitivemarketplace?
Asfarassocialpsychologicalconceptsareconcerned,thedistinctionbetweenuniversalandparticularisnota______one.
Jackwill______hisnervousnessoncehe’sbeforethecamera.
A、Exercisingtheentirebody.B、Havingyourbloodpressuretakendaily.C、Losingweightpriortoexercising.D、Weighinginbefor
随机试题
合同台账主要有()。
关于饰面板(砖)工程材料技术要求的说法,正确的有()。
牛腿设计的主要内容是什么?
利多卡因与普鲁卡因比较不具有以下哪个特点
采用(),坝块浇筑的先后程序须受一定的限制,必须是上游块先浇,下游块后浇。
关闭一个活动的应用程序窗口,可以使用快捷键()。
过境的不需要办理检疫审批和过境检疫手续。()
农村信用社改革的三大目标是()。
LanguageContextandEnglishTeachingI.Themeaningsoflanguagecontext1.Generallyspeaking:itcanbedividedintosituati
Pleasepardon______you.
最新回复
(
0
)