首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Alzheimer’s disease has no cure. There are, however, five drugs—known and approved—that can slow down the development of its sym
Alzheimer’s disease has no cure. There are, however, five drugs—known and approved—that can slow down the development of its sym
admin
2013-09-23
48
问题
Alzheimer’s disease has no cure. There are, however, five drugs—known and approved—that can slow down the development of its symptoms. The earlier such drugs are administered, the better. Unfortunately, the disease is usually first noticed when people complain to their doctors of memory problems. That is normally too late for the drugs to do much good. A simple and reliable test for Alzheimer’s that can be administered to everybody over the age of about 65 , before memory-loss sets in, would therefore be useful.
Theo Luider, of the Erasmus University Medical Centre in Rotterdam, and his colleagues think they have found one—but it works only in women. They made their discovery, just reported in the Journal of Proteome Research, by tapping into a long-term, continuing study that started in 1995 with 1, 077 non-demented and otherwise healthy people aged between 60 and 90. At the beginning of the project, and subsequently during the periods 1997-99 and 2002-04, participants were brought in for a battery of neurological(神经学的)and cognitive investigations, physical examinations, brain imaging and blood tests.
During the first ten years of the study, 43 of the volunteers developed Alzheimer’s disease. When Dr. Luider compared blood samples from these people with samples from 43 of their fellow volunteers, matched for sex and age, who had remained Alzheimer’s-free, he found something startling. Levels of a substance called pregnancy zone protein had been unusually high, even before their symptoms appeared, in some of those who went on to develop Alzheimer’s disease.
Those "some" , it turned out, were all women. On average, levels of pregnancy zone protein in those women who went on to develop Alzheimer’s were almost 60% higher than those of women who did not. In men, levels of the protein were the same for both.
The reason for this curious result seems to be that the brain plaques(斑块)associated with Alzheimer’s disease are themselves turning out pregnancy zone protein. Certainly, when Dr. Luider applied a chemical stain specific to that protein to the plaques of dead Alzheimer’s patients he found the protein present in them.
Confusingly, though, it was there in the plaques of both sexes. Presumably, female cells(and therefore the plaques of female brains)make more of it than male cells do. But that remains to be proved. Whatever the reason, however, this result means that women, at least, may soon be able to tell whether and when they are at risk of Alzheimer’s—and thus do something about it before they start losing their minds.
What does Dr. Luider’s study tell us about the pregnancy zone protein?
选项
A、It never increases before the symptoms of Alzheimer’s appear.
B、In men, levels of it remain stable for their lifetime.
C、Women developing Alzheimer’s usually have lower levels of it.
D、The brain plaques connected with Alzheimer’s produce it.
答案
D
解析
细节题。根据第五段第一句“出现这一奇怪结果的原因似乎是,与阿尔茨海默病有关联的脑部斑块自身会产生妊娠区带蛋白”可知,[D]“与阿尔茨海默病有关的大脑斑块产生妊娠区带蛋白质”陈述正确,故为正确答案。根据第三段最后一句“在一些患者的阿尔茨海默病症状出现之前,妊娠区带蛋白质也异常地高”可以排除[A];根据第四段可知,出现上述症状的多为女性,而男性则不同,他们患有阿尔茨海默病之前和之后,妊娠区带蛋白质的水平是一致的,所以[C]陈述错误,故排除;同时可知[B]为本句意思的曲解,故排除。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/ZJLK777K
0
专业英语四级
相关试题推荐
Inthe1960s,medicalresearchersThomasHolmesandRichardRahedevelopedachecklistofstressfulevents.Theyappreciatedthe
DevelopmentofLaborUnionsThefactorysystemthatdevelopedaround1800changedworkingconditionsmarkedly,Theemployer
Ifweviewascienceasabodyofsystematizedknowledge,thenchemistryisusuallycalledanaturalsciencebecauseit【C1】____
Thecoursenormallyattracts20studentsperyear,______uptohaftwillbefromorient.
Myadviceis:onlywearsuchclothes______reallynecessary.
WeatherintheWorldBecomesWarmtoExhaustwithGreenhouseGasItwastimetogetcreative.In2006,aheadofgovernment
WhenLauraLangankifoundextratowelsinthelaundrysmellinglemonyfresh,shenever【C1】______thatmeanther13-year-oldson
______,itisquiteeasytodrillaholeinitwithlaser.
Acommitteeoffourmenandthreewomen______toconsiderthematter.
随机试题
A、凡例部分B、附录部分C、沿革部分D、正文部分E、索引部分通用的检测方法应收载药典的()
消费者所享有的求偿权的主体包括( )。
一正方形截面杆,其横截面边长d与杆长ι成比例增加,则它的长细比的变化为()。
安全生产检查中常见的一种检查方法是()。
为了能准确确定综合单价,投标单位应根据招标文件提供的施工图纸及( )重新核对工程.数量。
OneSundaymorning,MillieandAmywenttoSunshinePark.Theylovetochatthere.Asusual,theysat【C1】______abigtree.Sudde
一个文化遗址被媒体曝光成为垃圾场,你认为政府应该怎么处理?
根据我国《物权法》第177条第1款的规定,主债权消灭,担保物权消灭。该项规定体现了担保物权具有()特征。
下列条目中哪些是数据库管理系统的基本功能模块?Ⅰ.数据库定义Ⅱ.数据库存取Ⅲ.数据库运行和管理Ⅳ.数据组织、存储和管理Ⅴ.数据库建立和维护
在数据库设计中,将E—R图转换成关系数据模型的过程属于
最新回复
(
0
)