首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
To live in a first tier city or not is a question for many people, especially college graduates. It has been intensely discussed
To live in a first tier city or not is a question for many people, especially college graduates. It has been intensely discussed
admin
2016-11-21
40
问题
To live in a first tier city or not is a question for many people, especially college graduates. It has been intensely discussed in recent years. The following are the supporters’ and opponents’ opinions. Read carefully the opinions from both sides and write your response in no less than 200 words, in which you should:
1. summarize the opinions from both sides, and then
2. give your view on the issue.
Marks will be awarded for content relevance, content sufficiency, organization and language quality. Failure to follow the above instructions may result in a loss of marks.
YES
The first tier cities have more dynamic economies. It means more job opportunities there than in second or third tier cities.
There are more brand new streets, large avenues, upper end estates, malls with international brands and more chances to enjoy first-class services and programs, so the life could be really colorful.
There are more prestigious higher educational institutes and universities in first tier cities.
NO
At first, talented people all went to first tier cities where there was higher production efficiency and more job opportunities, but with rapid economic development, big cities have become increasingly crowded and competitive. Living costs have also become unbearably higher.
In recent years, many second tier and third tier cities have achieved rapid progress in their economies, infrastructure constructions, city management and environments. Therefore, the gap between the first tier and second-third tier cities is narrowing.
选项
答案
When considering where to work, graduates are often in a dilemma of choosing between first tier cities and second tier cities. Popular opinions differ sharply on this issue. Some individuals hold that first tier cities are preferable for them to work
解析
本篇作文体裁类属议论文,采用了经典的三段式格局:开首段(introduction),主体段(body)和结尾段(conclusion)。开首段一开始就利用大学生毕业时的困惑点明主题:选择一线城市(first tier city)还是二线城市(second tier city),这是个问题。然后概述了截然不同的两种观点(Some individuals…Other…)。主体段(main body)条理清楚地阐述了人们选择一线城市和二线城市的不同理由。人们选择一线城市主要的理由有三点,一是更多的就业机会(more job opportunities),二是多姿多彩的生活(life is colorful and diversified),三是更为丰富的教育资源(abundant resources of education)。人们选择二线城市的理由同样主要有三点:一是较低的生活成本(lower living costs),二是更舒适的工作及生活环境(more comfortable working and living environment),三是比较合理的房价(appropriate and affordable prices of houses)。在最后一段结论段,作者表述了自己的观点(即选择一线城市)及其理由:有美好的个人及职业发展前景以及多彩的生活(personal development,promising career prospects and colorful life)。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/ZLJK777K
0
专业英语四级
相关试题推荐
Highschoolstudentsaregrumblingovertheirschoollunches—andsoaretheirstomachs.Theircomplaintsaren’taboutmysteryme
EveryFebruary,acrossthecountry,candy,flowers,andgiftsareexchangedbetweenlovedones,allinthenameofSt.Valentine
EveryFebruary,acrossthecountry,candy,flowers,andgiftsareexchangedbetweenlovedones,allinthenameofSt.Valentine
AfterreadinganarticleintheHeraldaboutmemorylossanddementia,Icanassurereadersthattoday’sgenerationhasbeeninf
AfterreadinganarticleintheHeraldaboutmemorylossanddementia,Icanassurereadersthattoday’sgenerationhasbeeninf
Foryears,JorgeDelPinal’sjobasassistantchiefoftheCensusBureau’sPopulationDivisionwastofitpeopleintoneat,distin
Rightsexistonlywithinasocialcontract,aspartofanexchangeofdutiesandentitlements.Theitalicizedpartisusedtomo
Atatimewhentheworldisshortofcausesforcelebration,hereisacandidate:withinthenextfewmonthswomenwillcrossth
Whatisthepassagemainlyabout?
Accordingtothepassage,whomightbeespeciallyinterestedinthenewprogram?
随机试题
钢材按脱氧程度分为()。
下腔静脉
某女士,30岁,妊娠合并病毒性肝炎,关于其产褥期的处理,不正确的是
进行项目的财务评价时,如果动态投资回收期小于计算周期n,则财务净现值FNPV()。
《建设工程质量管理条例》规定,监理工程师应当按照监理规范的要求,采取( )等形式,对建设工程实施监理。
设x1,x2,…,xn为来自正态总体N(μ,σ2)的简单随机样本,其中μ0已知,σ2>0未知,x和S2分别表示样本均值和样本方差.(Ⅰ)求参数σ2的最大似然估计;(Ⅱ)计算
领导者的工作主要涉及(48)________:
某二叉树共有7个结点,其中叶子结点只有1个,则该二叉树的深度为(假设根结点在第1层)( )。
Whatisthisannouncementabout?
Theuniversityhassoughtto____aspecialfundforphysicallydisabledstudents.
最新回复
(
0
)