首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
The political career of Cicero, a great Roman statesman and the most well-known speech-maker of his time, was a remarkable one.
The political career of Cicero, a great Roman statesman and the most well-known speech-maker of his time, was a remarkable one.
admin
2022-03-03
65
问题
The political career of Cicero, a great Roman statesman and the most well-known speech-maker of his time, was a remarkable one. At the time, high political offices in Rome, though technically achieved by winning elections, were almost exclusively controlled by a group of wealthy noble families that had held them for many generations. Cicero’s family, though noble, was not one of them, nor did it have great wealth. But Cicero had a great deal of political ambition; at a very young age he chose as his basic belief the same one Achilles was said to have had: to always be the best and overtop the rest. Lacking the advantages of a proper family origin, there were essentially only two career options open to him. One was a military career, since military success was thought to result from exceptional personal qualities and could lead to popularity and therefore political opportunity as was the case much later for American presidents Ulysses S. Grant and Dwight
D. Eisenhower. Cicero, however, was no soldier. He hated war, and served in the military only very briefly as a young man.
Instead, Cicero chose a career in the law. To prepare for this career, he studied law, rhetoric, and philosophy. When he felt he was ready, he began taking part in legal cases. A career in the law could lead to political success for several reasons, all of which are still relevant today. First, a lawyer would gain a great deal of experience in making speeches. Second, he could also gain exposure and popularity from cases. Finally, a successful lawyer would build up a network of political connections, which is important now but was even more important in Cicero’s time, when political competition was not conducted along party lines or on the basis of doctrine, but instead was based on loose, shifting networks of personal friendships and commitments. Cicero proved to be an excellent speech-maker and lawyer, and an outstanding politician. He was elected to each of the principal Roman offices on his first try and at the earliest age at which he was legally allowed to run for them.
To win an important office in Cicero’s time, a candidate should________.
选项
A、be born of a wealthy family
B、possess political experience
C、launch a national campaign
D、convince the general public
答案
A
解析
细节题。文中第一段第二句提到“At the time, high political offices in Rome, though technically achieved by winning elections, were almost exclusively controlled by a group of wealthy noble families that had held them for many generations. ”在那一时期,罗马的高级官职尽管需要严格依据法律要通过选举产生,但历代以来,政界官员几乎都完全受控于显赫的富有家族组织。由此可知,在西塞罗时期想要当选,就要来自富有的家族,故选A。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/ZUNd777K
本试题收录于:
公共英语三级笔试题库公共英语(PETS)分类
0
公共英语三级笔试
公共英语(PETS)
相关试题推荐
Ifyouwanttostayyoung,sitdownandhaveagoodthink.ThisistheresearchfindingofateamofJapanesedoctors,whosayt
Ifyouwanttostayyoung,sitdownandhaveagoodthink.ThisistheresearchfindingofateamofJapanesedoctors,whosayt
Ifyouwanttostayyoung,sitdownandhaveagoodthink.ThisistheresearchfindingofateamofJapanesedoctors,whosayt
Readthetextsfromanarticle,Forfivequestions,matcheachrule(1to5)tooneofthestatements(AtoG)givenbelow.Mark
Readthetextsfromanarticle,Forfivequestions,matcheachrule(1to5)tooneofthestatements(AtoG)givenbelow.Mark
Scientistsfindthathard-workingpeoplelivelongerthanaveragemenandwomen.Careerwomenare【C1】______thanhousewives.Evid
Scientistsfindthathard-workingpeoplelivelongerthanaveragemenandwomen.Careerwomenare【C1】______thanhousewives.Evid
Whatdidthemanreceiveforhisroleinthemovie?
TheauthorthoughtherChristmaswasunusualbecause______.Whatwasthegirl’sfeelingwhenshefirstreceivedtheunusualmi
随机试题
人民法院、人民检察院和公安机关对于符合逮捕条件,有下列哪些情形的犯罪嫌疑人、被告人。可以监视居住?()
张老师在使用word编制试卷时,需要将试卷中所有的“不正确”三个字都加上着重号。若要批量完成这个任务,可使用Word软件中的()。
__________是TCP/IP簇网络层的核心,是Internet能够有效运行的基础。
女性,56岁。慢性肝炎病史20年患者。双上肢皮肤可见小动脉末端分支性扩张形成的血管痣,大小约2cm。应诊断为
下列属于钢筋连接方法的是()。
下列关于小导管注浆支护设计的要求中,正确的有()。
下列各项不属于物流基本功能的是()。
设f(x)在(一∞,+∞)上有定义,x0≠0为函数f(x)的极大值点,则().
关于无线微波扩频技术,以下______是错误的。
Manyphrasesusedtodescribemonetarypolicy,suchas"steeringtheeconomytoasoftlanding"or"atouchonthebrakes",mak
最新回复
(
0
)