首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
A、The effects of healthy reading. B、The importance of silent reading. C、The value of different types of reading materials. D、The
A、The effects of healthy reading. B、The importance of silent reading. C、The value of different types of reading materials. D、The
admin
2014-02-22
68
问题
Reading to oneself is a modern activity which was almost unknown to the scholars of the classical and medieval worlds, while during the fifteenth century the term "reading" undoubtedly meant reading aloud. Only during the nineteenth century did silent reading become commonplace.
One should be careful, however, in assuming that silent reading came about simply because reading aloud is a distraction to others. Examination of factors related to the historical development of silent reading reveals that it became the usual mode of reading for most adult reading tasks mainly because the tasks themselves changed in character.
The 19th century saw a steady gradual increase in literacy, and thus in the number of readers. As readers increased, so the number of potential listeners decreased, and thus there was some reduction in the need to read aloud. As reading for the benefit of listeners grew less common, so came the flourishing of reading as a private activity in such public places as libraries, railway carriages and offices. There reading aloud would cause distraction to other readers.
Towards the end of 20th century there was still considerable argument over whether books should be used for information, and over whether the reading material such as newspapers was in some way mentally weakening. Indeed this argument remains with us still in education. However, whatever its virtues are, the old shared literacy culture had gone and was replaced by the mass media on the one hand and by books and magazines for a specialised readership on the other. The social, cultural, and technological changes in the century had greatly altered what the term "reading" implied.
Questions 16 to 19 are based on the passage you have just heard.
16. Why was reading aloud commonplace before the 19th century?
17. What did the development of silent reading during the 19th century indicate?
18. What are educationalists still arguing about?
19. What is the speaker attempting to do?
选项
A、The effects of healthy reading.
B、The importance of silent reading.
C、The value of different types of reading materials.
D、The information yielded by books and newspapers.
答案
C
解析
选项均为名词词组表明,本题可能考查话题的内容。短文中提到Indeed this argument remains withus still in education,其中的this argument就是指前面提到的whether books should be used for information…和whetherthe reading material…was…mentally weakening,由此可知,报纸之类的阅读材料的价值和用途受到人们的争论,故答案为C)。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/ZW17777K
0
大学英语六级
相关试题推荐
Thestalledeconomy,expirationofhomebuyertaxcredits,marked-downhomeprices,stubbornlyhighunemploymentandconcernsabo
Thestalledeconomy,expirationofhomebuyertaxcredits,marked-downhomeprices,stubbornlyhighunemploymentandconcernsabo
Olderpeoplewhoholdtemporaryorpart-timejobsafterretirementenjoybetterphysicalandmentalhealththanthosewhostopw
A、Apatient.B、Ateacher.C、Acustomer.D、Amanager.C推理判断题。女士对男士上周在他们店里购买的电脑给男士带来了很多问题深表歉意,男士说只说对不起是没用的,重要的是如何帮助他解决问题。由此推断,女士说话
Aneverincreasingnumberofcompaniescometorealizetheimportanceofpublicimage.Publicimagereferstohowacompanyisv
Thousandsofschoolchildrenarehavingtheireducationdecidedbya"rollofthedice(骰子)."Thecouncilsusea【B1】______select
A、Doctors’health.B、Healthexperts.C、Healthyfood.D、Physicalexercises.D综合理解题。女士提到如今我们越来越多地听到人们说锻炼,但甚至专家们都不确定哪种锻炼是最好的,现在有些医生
Theplaceofthechildinsocietyhasvariedforthousandsofyearsandhasbeenaffectedbydifferentculturesandreligions.I
随机试题
风热犯肺证的辨证要点是热邪壅肺证的辨证要点是
简述盈亏临界点的特点。
过点(0,2,4)且平行于平面x+2z=1,y-3z=2的直线方程为【】
疫苗接种单位应当具备下列条件,但不包括
一般资料:孙某,男性,20岁,大学二年级学生。案例介绍:春节后开学,孙某和同学就学校新的宿舍楼层数打赌,同学们都说是二十九层,但他坚信是三十层。从那以后,每天下课后他都到楼下反复数楼的层数,每次多达几十遍,数不清或数不对就重数。孙某明知没有必要。
已知函数f(x)=sin2x一2sin2x.求函数f(x)的零点的集合.
行为主义心理学的创始人是()。
乙成立恐怖组织并开展培训活动,甲为其提供资助。受培训的丙、丁为实施恐怖活动准备凶器。因案件被及时侦破,乙、丙、丁未能实施恐怖活动。关于本案,下列哪些选项是正确的?()
Onafivetothreevote,theSupremeCourtknockedoutmuchofArizona’simmigrationlawMonday—amodestpolicyvictoryforth
Canyouprovethatsevenishalfoftwelve?7+7=12?
最新回复
(
0
)