首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
COST AND BENEFITS OF SOCIAL LIFE (1) Many think that the reason why so many animals live with others of their species is tha
COST AND BENEFITS OF SOCIAL LIFE (1) Many think that the reason why so many animals live with others of their species is tha
admin
2022-09-29
31
问题
COST AND BENEFITS OF SOCIAL LIFE
(1) Many think that the reason why so many animals live with others of their species is that social creatures are higher up the evolutionary scale and so are better adapted and leave more offspring than do animals that live solitary lives. However, in each and every species, generation after generation, relatively social and relatively solitary types compete unconsciously with one another in ways that determine who leaves more offspring on average. In some species, the more social individuals have won out, but in a large majority, it is the solitary types that have consistently left more surviving descendants on average.
(2) But how can living alone ever be superior to living together? Under some conditions, a cost-benefit comparison favors solitary life over a more social existence. For example, among most social species, animals have to expend time and energy competing for social status. Those that do not occupy the top positions regularly have to signal their submissive state to their superiors if they are to be permitted to remain in the group. This can take up a major share of a social subordinate’s life. In fact, even in small social groups there are both subtle competition and not-so-subtle competition.
(3) Social groups also offer opportunities for reproductive interference. Breeding males that live in close association with more attractive rivals may lose their mates to these individuals. In addition, sociality has two other potential disadvantages. The first is heightened competition for food, which occurs in animals as different as colonial fieldfares (a kind of songbird) and groups of lions, whose females are often pushed from their food by hungry males. [A] The second is increased vulnerability to parasites and diseases, which plague social species of all sorts. [B] While it is true that some social animals have evolved special responses designed to combat parasites and diseases, those responses can only reduce, but cannot totally eliminate, the damage caused by those threats, and the responses may even carry their own costs. [C] Thus, honeybees warm their hives in response to an infestation by a fungal pathogen, which apparently helps kill the heat-sensitive fungus, but at the price of time and energy expended by the heat-producing workers. [D]
(4) If social living carries a heightened risk of infection, then the larger the group, the greater the risk. This prediction holds for cliff swallows, which pack their nests side by side in colonies composed of anywhere from a handful of birds to several thousand pairs. The more swallows nesting together, the greater the chance that at least one bird will be infested with swallow bugs, which can then readily spread from one nest to another.
(5) The parasites and fungi that make life miserable for swallows and other social creatures demonstrate that if sociality is to evolve, the assorted costs of living together must be outweighed by compensatory benefits. Cliff swallows may join others to take advantage of the improved foraging that comes from following companions to good feeding sites, while other animals, such as male imperial penguins, save thermal energy by huddling shoulder to shoulder during the brutal Antarctica winter. Still others, such as lionesses, join forces to fend off enemies of their own species.
(6) The most widespread fitness benefit for social animals, however, probably is improved protection against predators. Many studies have shown that animals in groups gain by reducing the individual risk of being captured, or by spotting danger sooner, or by attacking their enemies in groups. Males in nesting colonies of bluegills cooperate in driving egg-eating bullhead catfish away from their nests at the bottom of a freshwater lake. While bluegills have adopted social behavior to avoid predation, closely related species that nest alone have evolved means to protect themselves while nesting alone. Thus, the solitary pumpkinseed sunfish, a member of the same genus as the bluegill, has a powerful biting jaw and so can repel egg-eating enemies on its own, whereas bluegills have small, delicate mouths good only for inhaling small, soft-bodied insect larvae. Pumpkinseed sunfish are in no way inferior to or less well adapted than bluegills because they are solitary; they simply gain less through social living, which makes solitary nesting the adaptive tactic for them.
Which of the following can be inferred from paragraph 2 as a reason for saying that under some conditions a solitary life is superior to a more social life?
选项
A、Solitary animals can compete more successfully against animals of other species than social animals can.
B、Solitary animals can hide from predators more easily than groups of animals can.
C、Solitary animals do not need to spend time and energy competing for social status.
D、Solitary animals do not need large quantities of food to survive.
答案
C
解析
本题属于推论题,问从第2段可以推断出哪项是某些情况下独居生活优于群居生活的理由。题目所问对应第2段第2句,而第3句的举例相当于其中一个原因:在大多数群居物种中,动物必须花费时间和精力来争夺自己在群体中的地位。换句话说,独居生活优于群居生活的一个原因是独居动物不需要花费时间和精力来争夺自己在群体中的地位,故选C项。A项“独居动物比群居动物更能成功地与其他物种相竞争”、B项“独居动物比群居动物更容易躲避捕食者”和D项“独居动物不需要大量的食物来存活”在第2段中均未被提及。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/Zb5O777K
0
托福(TOEFL)
相关试题推荐
Outdooractivitiesforguestsgocycling-bikescanbehired-shouldbring【L6】________mountainclimbing-fireisban
HotelbookingenquiryExampleDestination:VancouverHotelname:Holiday【L1】________Site:neara【L2】________Price:【L3】_______
Choosethecorrectletter,A,BorC.Americanboysdropoutofschoolatahigherratethangirlsbecause
Completetheformbelow.WriteONEWORDAND/ORANUMBERforeachanswer.FruitPickingApplicationEmploymentformExampleSurna
ofscale进入发展阶段(Growthphase)成本将会大幅度的下降同时销售量会上升,且这个时候生产的规模经济(economiesofscale)开始生效。
ChoosethecorrectletterA,BorC.Howmanylectureswillastudenthaveinaweek?
ResearchingtheoriginofmedievalmanuscriptsBackgroundMedievalmanuscripts—handwrittenbooksproducedbetweenthefifth
A、They’remuchlargerthanspiders.B、They’requitedelicate.C、Theyhaveunusualwaysofgatheringfood.D、Theydevelopedalon
TheBessemerprocessfor(converting)irontosteel(wasinvention)ofenormousimportance(because)itledtomany(significant
今天,中国人民已经拥有一个欣欣向荣的社会主义祖国。
随机试题
审计业务约定书
女性,62岁,既往有外阴色素减退性疾病史,近期外阴瘙痒症状明显加重且伴有疼痛。查体:外阴色素脱失,左侧大阴唇见直径2.5cm不规则肿物,质硬,表面有浅表鼠咬样溃疡,表浅淋巴结未触及。首选的治疗方法是
能水解六碳醛糖苷键的酶是
按照我国《刑事诉讼法》的规定,关于法庭审理活动先后顺序的排列,下列哪一选项的组合是正确的()。①宣读勘验笔录;②公诉人发表公诉词;③讯问被告人;④询问证人、鉴定人;⑤出示物证;⑥被告人最后陈述。
提高自主创新能力,就是要努力提高()的能力,大力开发具有自主知识产权的关键技术和核心技术。
要约的法律特征有()。
进出口税是指在进出口环节海关依法征收的税,它包括______。
下列与现金业务有关的职责可以不分离的是()。
某村开展了污水排放和改造工程。有村民反映,此工程开展后村民日常饮用水出现变色和异昧的情况。引发村民恐慌。领导让你处理此事,你该怎么办?
在一个(1)的早晨,老猎人刚从帐篷里出来就看见不远处站着一只肥肥壮壮的藏羚羊,他立刻举枪瞄准,可奇怪的是,那只藏羚羊并没有逃跑,(2)两条前腿扑通一声跪了下来,与此同时两行热泪从它的眼里涌出。老猎人心头一软,扣扳机的手不由得松了(3)。然而迫于生计老猎人双
最新回复
(
0
)