首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
The most noticeable trend among today’s media companies is vertical integration--an attempt to control several related aspects o
The most noticeable trend among today’s media companies is vertical integration--an attempt to control several related aspects o
admin
2012-10-23
86
问题
The most noticeable trend among today’s media companies is vertical integration--an attempt to control several related aspects of the media business at once, each part helping the other. Besides publishing magazines and books, Time Warner, for example, owns Home Box office (HBO), Warner movie studios, various cable TV systems throughout the United States and CNN as well. The Japanese company Matsushita owns MCA Records and Universal Studios and manufactures broadcast production equipment.
To describe the financial status of today’s media is also to talk about acquisitions. The media are buying and selling each other in unprecedented numbers and forming media groups to position themselves in the marketplace to maintain and increase their profits. In 1986, the first time a broadcast network had been sold, two networks were sold that year--ABC and NBC.
Media acquisitions have skyrocketed since 1980 for two reasons. The first is that most big corporations today are publicly traded companies, which means that their stock is traded on one of the nation’s stock exchanges. This makes acquisitions relatively easy.
A media company that wants to buy a publicly owned company can buy that company’s stock when the stock becomes available. The open availability of stock in these companies means that anybody with enough money can invest in the American media industries, which is exactly how Rupert Murdoch joined the media business.
The second reason for the increase in media alliances is that beginning in 1980, the Federal Communications Commission (FCC) gradually deregulated the broadcast media. Before 1980, for example, the FCC allowed one company to own only five TV stations, five AM radio stations, and five FM radio stations; companies also were required to hold onto a station for three years before the station could be sold. The post1980 FCC eliminated the three-year rule and raised the number of broadcast holdings allowed for one owner. This trend of media acquisitions is continuing throughout the 1990s, as changing technology expands the market for media products.
The issue of media ownership is important. If only a few corporations direct the media industries in this country, the outlets for differing political viewpoints and innovative ideas could be limited.
What do Time Warner and Matsushita have in common?
选项
A、They both belong to Rupert Murdoch.
B、They are both big American media corporations.
C、They are both outlets of differing viewpoints and innovative ideas.
D、They both own several different but related media businesses.
答案
D
解析
文章第一段讲到:“除了出版杂志和书刊外,时代华纳兄弟娱乐公司还拥有HBO、华纳电影工作室、遍布美国的各种有线电视网以及CNN;日本公司Matsushita拥有MCA Records公司和Universal Studios公司,它还生产广播影视设备”。根据文章第一句话,当今的传媒公司最值得注意的趋势就是纵向综合。可见,这两家公司都拥有好几家不同的传媒公司。所以D项正确,它们都拥有好几家不同但是相关的传媒公司。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/Zb9O777K
0
考博英语
相关试题推荐
Thereislittlequestionthatsubstantiallabor-marketdifferencesexistbetweenmenandwomen.Amongthemostresearcheddiffer
ItispossibleforstudentstoobtainadvanceddegreesinEnglishwhileknowinglittleornothingabouttraditionalscholarlyme
And(soearly)everymorning(therefore),butnotbeforetheinfant(bathed),(didshebetake)herselftotheouthouse.
Afterarunofseveralthousandyears,itisentirelyfittingthat2000willbemarkedastheyearthetideturnedagainsttaxat
Thedoctortoldthestudentsthata(n)______diseasewasonethatcouldbepassedfromonepersontoanother.
A(Anyproperty)thatabankruptpersonB(maystillhave)isusuallydividedC(among)thevariouspeopletowhommoneyD(areowed
Heacknowledgedthatthe______offinancialsupportintheelectiontooklonghoursofpersuasion.
Thoughmanythoughthimatediousoldman,hehada______spiritthatdelightedhisfriends.
Generouspublicfundingofbasicsciencewould______considerablebenefitsforthecountry’shealth,wealthandsecurity.
It’sveryinterestingtonotewherethedebateaboutdiversity(多样化)istakingplace.Itistakingplaceprimarilyinpolitical
随机试题
则凡数州之土壤,皆在衽席之下。
A.胆盐B.盐酸C.植酸D.植物固醇形成横桥的是
某700平方米职工宿舍建成于1997年底,图纸及其他技术资料均已丢失。与待估建筑物类似的某砖混结构房屋土建工程预算书标明类似土建工程预算造价为75.50万元,建筑面积为780平方米,建造于2002年;其中人工、主要材料和主要机械的消耗量如下表所示;另外,类
何某是服装公司一名模特,2014年收入情况如下:(1)每月取得工薪收入5000元,12月取得年终一次性奖金18000元。(2)4月参加非公司组织的农村文艺演出一次,取得收入3000元,通过当地教育局向农村义务教育捐款2000元。(3)6月取得教育储蓄
农业上用射线或药物处理农作物种子,获得新品种的原理是射线或药物()。
根据下列给定材料,结合相关法律规定,回答问题。2015年11月下旬,某省在组织国家公务员考试时发现多起作弊行为:王某是某名校研究生,他代替李某参加考试,李某付给王某2万元报酬;赵某为了谋取经济利益,伙同张某、杨某、周某采取分工协作方式,由张某报名
反对形式主义
Whensailorsareallowedashoreafteralongtimeatsea,theysometimesgetdrunkandcausetrouble.Forthisreason,thenavy
Nomatterwhereyou’regoing,airtravelisanessentialpartofyourtrip.Haveyoueverexperiencedairtravel?Maybeit’sfun
A、Someonewasaccusedofreceivingadvancepaymentformurderingthegovernor.B、NothingwasfoundintheEmergency-runhospital
最新回复
(
0
)