首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
A、Education. B、Family background. C、Friends people make. D、Countries they have been to. B本题问什么影响了斯里兰卡人们的穿着方式。对话中Shanika提到这取决于家庭历
A、Education. B、Family background. C、Friends people make. D、Countries they have been to. B本题问什么影响了斯里兰卡人们的穿着方式。对话中Shanika提到这取决于家庭历
admin
2023-01-28
90
问题
M: Shanika, thanks for joining us today!
W: My pleasure.
M: First of all, I’d like to ask you, what’s the traditional clothing of Sri Lanka?
W: Well, for women it’s the sari. It’s a long piece of cloth that’s wrapped around your waist and then it goes over your shoulder.
M: Do most women in Sri Lanka wear saris?
W: Most of the older women wear sari every day. The younger women tend to wear dresses or pants or something.
M: Why don’t the younger women wear saris?
W: Well, I guess some of them feel that saris are hot and difficult to walk in because they are long.
M: Sounds like saris are not very practical.
W: Some people feel that way. Also, many younger women think saris are old-fashioned.
M: So younger women want to be more modern.
W: Actually, I shouldn’t say all younger women. It depends on your family history. You see, there are two main groups of people in Sri Lanka: the Sinhalese and Tamils. Then there are some other ethnic groups, like the Sri Lankans, who are part European. The women who are part European tend to wear Western clothing because they have relatives who wear Western clothing. But the women who are Sinhalese or Tamil tend to be more traditional.
M: Because they didn’t have that Western influence?
W: Right!
M: We’ve been talking about what the women wear. How about men? Do they have traditional clothing?
W: The men, I guess, used to wear a sarong. It’s a long piece of cloth that’s wrapped around the waist.
M: You say "used to." Do they wear them anymore?
W: People who live in the countryside still wear sarongs. But in the city, men wear pants and shirts. They only wear sarongs to relax at home.
M: Interesting! Can I switch gears and ask you some personal questions?
W: Sure!
M: Is traditional clothing important to you?
W: It’s funny, because when I was a kid and growing up in Sri Lanka, I didn’t want to wear saris. But now that I’m older, I like to wear them sometimes.
M: Why has your attitude changed, do you think?
W: I guess when you are older you can see the value in it more. When you are younger, you are more interested in being a style, wearing Levis and stuff like that. Now I think about saris as something unique from my culture. It’s nice to have something different to wear, and in the U.S., a sari is really exotic.
M: It certainly is! Well, unfortunately, our time’s up. Thanks for talking with us, Shanika.
W: You are welcome.
1. What’s the main topic of this conversation?
2. Why don’t the young women wear Saris in Sri Lanka according to Shanika?
3. According to the conversation, what affects the way people dress in Sri Lanka?
4. What can we learn about men’s clothing in Sri Lanka?
5. Why has the woman’s attitude towards clothing changed?
选项
A、Education.
B、Family background.
C、Friends people make.
D、Countries they have been to.
答案
B
解析
本题问什么影响了斯里兰卡人们的穿着方式。对话中Shanika提到这取决于家庭历史(depends on your family history),接着举例说明。B项Family background“家庭背景”是family history的同义表达,故正确。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/ZbSD777K
0
专业英语四级
相关试题推荐
Aprettypotplantmightmakeanunemotionalworkspacefeelmorepersonal.Butnewresearchhasrevealedthatofficeplantsdo
Aprettypotplantmightmakeanunemotionalworkspacefeelmorepersonal.Butnewresearchhasrevealedthatofficeplantsdo
Aprettypotplantmightmakeanunemotionalworkspacefeelmorepersonal.Butnewresearchhasrevealedthatofficeplantsdo
Ifyou’vegotanearforlanguages,askillofcodingorasteadyhandanddon’tfaintatthesightofbloodthenyourcareerlo
[A]AtKibale,largegroupsofchimpsrangetogether,andaggressionescalatesaccordingly.Wranghamobservedasthesebiggerpa
Therewasatimewhen’sustainabledevelopment’meanteconomicdevelopmentandgrowth—not,asweknowittoday,environmentally
Successinmanufacturingdependsonphysicalthings:creatingthebestproductusingthebestequipmentwithcomponentsassemble
阅读下列案例内容,回答并计算问题1至问题4,将解答填入答题纸的对应栏内。【说明】A公司新接到一个IDC运营商B的服务需求,服务对象包括数十台的网络设备和存储设备,以及一个机房的空调和柴发装置。但A公司的服务能力主要在IT设备领域,基础设施服务没有积累。
Hispremiership,seeminglycast-ironayearago,isnowsovulnerablethatevenagooddayattheofficedoesnomorethanbuyh
A、Traffic,petrolprices,andpubliccarparks.B、Publictransport,petrolprices,andcarparks.C、Publictransport,carparks,
随机试题
InAfricaweexperienceenormousproblemsofunderdevelopment,illiteracy,massiveinternalandexternaldebts,thepopulatione
构建证券组合的原因是()
求过点P(2,1,3)且与直线垂直相交的直线方程L。
肝郁型月经先后无定期的主要症状不包括
简述犯罪预备的概念和特征。
房地产开发企业甲急欲销售其开发的某住宅区的最后1套别墅,遂打电话向乙、丙、丁发出售房要约,并声明该要约的有效期为1个月。要约发出后第10日,甲与乙签订买卖合同并交付该别墅,乙支付了全部房款,但未办理产权变更登记。第21日,甲与不知情的丙签订买卖合同并办理了
由y=x3,x=2,y=0所围成的图形绕x轴旋转所得的体积为()。
背景资料某公路隧道为单洞双向行驶两车道隧道,全长4279m,最大埋深1049m。隧道净空宽度9.14m,净空高度6.98m,净空面积为56.45m2。该隧道其围岩主要为弱风化硬质页岩,属Ⅳ—Ⅴ级围岩,稳定性较差。根据该隧道的地质条件和开挖断面宽度
施工项目定期的经常性的中间成本分析是()。
新中国成立初期,中国的新民主主义社会的主要经济成分是
最新回复
(
0
)