首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
American hopes that pressure from the US will force Japan to suddenly dismantle its trade barriers are almost certain to evapora
American hopes that pressure from the US will force Japan to suddenly dismantle its trade barriers are almost certain to evapora
admin
2014-01-17
51
问题
American hopes that pressure from the US will force Japan to suddenly dismantle its trade barriers are almost certain to evaporate in disappointment. The fact is that Washington faces an obstacle far more formidable than a few power brokers in Tokyo’s government offices. It’s not in line with the centuries-old, deep-ingrained Japanese customs. To move the Japanese government, Washington government must move an entire nation. So far the US has had only limited success despite congressional threats to retaliate. In an April 9 nationwide broadcast, Prime Minister Yasuhiro Nakasone urged the Japanese to buy more imported goods and unveiled a long-awaited three-year plan to ease import restrictions. But this program was far short of what Washington hoped to see. White House Chief of Staff Donald Regan said the Japanese offered "few new or immediate measures." While the plan did promise fewer shackles on imports of telecommunications gear, medicine and medical equipment, it offered no relief for American forest products—which are among the most contentious trade issues.
Nakasone gives every sign of being secure in his desire to reduce a Japanese surplus in trade with the US that hit 36.8 billion dollars in 1984 and could soon top billion. Yet to rely on any Japanese political leader, no matter how popular he is at home, to reverse trade policies is to underestimate the culture and traditions that weigh heavily against a breakthrough. Big business and dozens of anonymous bureaucrats have as much power as Japan’s top elected leaders. "The whole concept that we can turn this around right now is obviously ridiculous," says an American trader who has lived and worked here since 1952. "The vested interests are being shaken and slowly moved, but at a pace too slow for the eye to follow." That view is echoed by a US diplomat closely involved in the efforts to open the Japanese market to American goods, Washington’s main solution to the ballooning trade ambulance. "Japan is a relationship society rather than a transactional one," he says. "You cannot alter that kind of a system with a television speech or a few general proposals, no matter how well-intended they are."
Beyond specific tariffs or other official barriers to imports, experts here say that the US faces these obstacles. Nearly total domination of the Japanese market by a few dozen giant conglomerates that strongly oppose even token competition—be it from abroad or emerging domestic firms. An elite, thickly layered bureaucracy that historically has drafted laws and regulations as well as enforced them, and both of these powers would be threatened by trade reforms. A longtime relationship between business and government that critics say fosters collusion and hinders foreign entry into domestic markets.
According to the text, the main factor working against any immediate entry into Japanese market is ______.
选项
A、the rapid development of the Japanese economy
B、tradition, culture, and a deeply rooted bureaucracy
C、the Japanese determination to keep up its surplus
D、the Japanese political intentions and their trade policies
答案
B
解析
推理判断题。根据文章第一段第三句话:这与日本几百年来根深蒂固的传统相违背,第二段第二句话:扭转这种贸易政策也就是低估了阻碍贸易取得突破的传统和文化的力量,第二段第三句话:一些商人和不具名的官僚主义者和当选的高层一样具有影响力。我们可以推知阻止美国产品进入日本的主要原因是日本的传统和文化,也有官僚作风,选B 。干扰项D 也是原因,但不是根本原因,只是选项B 产生的一个结果。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/ZfFK777K
0
专业英语四级
相关试题推荐
Dr.OliviahasatalkwithStevebecauseSteve
TheInternet,E-commerceandglobalizationaremakinganeweconomicerapossible.Inthefuture,capitalistmarketswilllargel
Thepolicehaveofferedalarge______forinformationleadingtotherobber’sarrest.
Languagestyleaffectslong-termrelationshipstrengthandthecompatibilityofexistingandwould-becouples,suggestsanewst
Womeninthatcountryare______therighttovote.
Itwasrecentlyreportedinanewspaperthatmanycollegestudentswereeagertogoafterbrandproductsandwereunabletomake
Astheconversationbegins,whatarethemanandwomandoing?
Wherehavemanylargecitiessprungupaccordingtotheconversation?
Watchingmepullingthecalfawkwardlytothebarn,theIrishmilkmaidfoughthardto______herlaughter.
Mr.White,togetherwithallhiscolleagues,______forEuropethismorning.
随机试题
()TheerroranalysisapproachshowsthattherearestrikingsimilaritiesinthewaysinwhichdifferentL2learnersacquire
波普艺术中,安迪.沃霍尔的代表作《玛丽.莲梦露》的设计方法是在形体构造()的基础上对色彩进行调整。[广东2020]
女性患者,23岁,大学生。反复发作性心悸3年,再发1小时。患者三年前出现阵发性心悸,突然发作,突然停止,每次发作几分钟到数小时不等。无晕厥和黑蒙等现象出现,诊断为“阵发性室上性心动过速”,服用胺碘酮治疗。查体:T36℃,P180次/分,BP120/76mm
某企业因技术改造,资金周转困难,需要向银行贷款8000万元,公司总经理找来财务主管王某,说:“现在公司资金紧张,急需向银行贷款,提供给银行的会计报表一定要漂亮一点,请你负责技术处理一下。”王某开始感到很为难,认为做这种“技术”处理是很危险的。在总经理的反
下列关于税务检查的说法,正确的有()。
银行营销要通过交换发挥作用,即必须存在()的可能性。
营养教育是()的重要组成部分。
Joeisproudand______,neveradmittingheiswrongandalwayslookingforsomeoneelsetoblame.
阁下的口才纵使可斡旋于元老院的众位元老之中,为生存计,眼下却只能屈尊当一名化妆品推销员;出众的将才也只能在棋盘上略略施展,或更糟,将漂流长江、壮行西域的雄心转化为麻将桌上的一碰一杠之中;大量的卡夫卡们龟缩在办公室里,成为丧失飞行能力的穴鸟;一张杂七杂八的晚
Nowpeoplebelievethatboththeirgovernmentsandindividualsshouldpracticejustice,integrityandtrust.
最新回复
(
0
)