首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Clearly if we are to participate in the society in which we live we must communicate with other people. A great deal of communic
Clearly if we are to participate in the society in which we live we must communicate with other people. A great deal of communic
admin
2014-01-07
48
问题
Clearly if we are to participate in the society in which we live we must communicate with other people. A great deal of communicating is performed on a person-to-person basis by the simple means of speech. If we travel in buses, buy things in shops, or eat in restaurants, we are likely to have conversations where we give information or opinions, receive news or comment, and very likely have our views challenged by other members of society.
Face-to-face contact is by no means the only form of communication and during the last two hundred years the art of mass communication has become one of the dominating factors of contemporary society. Two things, above others, have caused the enormous growth of the communication industry. Firstly, inventiveness has led to advances in printing, telecommunications, photography, radio and television. Secondly, speed has revolutionised the transmission and reception of communications so that local news often takes a back seat to national news, which itself is often almost eclipsed by international news.
No longer is the possession of information confined to a privileged minority. In the last century the wealthy man with his own library was indeed fortunate, but today there are public libraries. Forty years ago people used to flock to the cinema, but now far more people sit at home and turn on the TV to watch a programme that is being channelled into millions of homes.
Communication is no longer merely concerned with the transmission of information. The modern communication industry influences the way people live in society and broadens their horizons by allowing access to information, education and entertainment. The printing, broadcasting and advertising industries are all involved with informing, educating and entertaining.
Although a great deal of the material communicated by the mass media is very valuable to the individual and to the society of which he is a part, the vast modern network of commu-nications is open to abuse. However, the mass media are with us for better, for worse, and there is no turning back.
It is implied in the passage that
选项
A、local news used to be the only source of information.
B、local news still takes a significant place.
C、national news is becoming more popular.
D、international news is the fastest transmitted news.
答案
A
解析
本文第2段的最后一句说:“速度的变化使得信息的传播与接收发生了革命性的变化。这使得地方新闻与国内新闻相比常常处于下风,而国际新闻常使国内新闻黯然失色。”理解的关键在revolutionised这一词上,它暗示在过去由于受传播速度之限,人们往往听不到全国乃至国际性的新闻。所以答案是A。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/ZjFK777K
0
专业英语四级
相关试题推荐
Accordingtothepassage______.
HowmanypeoplediedoneregionaloneaftercycloneIvan?
PrinceHenrystartedhisschoolto______.
Whatcausedthedoctorsandscientiststocallformoreattentiontoyoungpeople’sdeath?
Yourwordsmaybecompletely______whenitispassedonthroughdifferentmonths.
ArecenttalkbygamesacademicJaneMcGonigalhasre-igniteddiscussionontheroletheyplayinoursociety.Traditionally,th
Oneday,apoorboywhowastryingtopayhiswaythroughschoolbysellinggoodsdoortodoorfoundthatheonlyhadonedimel
Inoursociety,wemustcommunicatewithotherpeople.Agreatdealofcommunicatingisperformedonaperson-toperson【C1】_____
TheEuropeanCommunitysaysitwillconsiderusingforce______isneededforpeacekeepingintheregion.
NotfaroffthePacificcoastintheCostaRicanjungle,acommunityhastakentothetreestocraftanew,sustainablelifeoff
随机试题
被称为“汉之飞将军”的是________。
Thegrassisgreenerontheothersideofthehill.
下列哪项属于间接凝集反应
A.循环抗原检测B.肥达反应C.环卵沉淀反应D.全血干扰素测定E.抗链球菌溶血素“O”伤寒沙门菌感染检测
最可能对类风湿关节炎滑膜切除术的结果造成不利影响的因素是
医生为急性乙型肝炎患者肌内注射后,手指不慎被针头刺伤。该医生应立即采取的措施是
口服奥司他韦(达菲)治疗流感宜及早用药,较为有效的用药时间是症状出现的
房地产贷款的原则:流动性原则、安全性原则、盈利性原则、物资保证原则。()
操作风险主要是由内部人员因素和技术因素造成,因此操作风险的成因源于内部因素,而不是外部因素。()
业务招待费最高不得超过当年销售收入的( )。下列关于税前列支的说法中不正确的有( )。
最新回复
(
0
)