首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Reading on the Internet I. The【T1】of reading and Internet technology【T1】______ 1)New forms of literacy require more: —reading an
Reading on the Internet I. The【T1】of reading and Internet technology【T1】______ 1)New forms of literacy require more: —reading an
admin
2018-04-04
39
问题
Reading on the Internet
I. The【T1】of reading and Internet technology【T1】______
1)New forms of literacy require more:
—reading and writing in the print world as well as in the【T2】【T2】______
world
—the broadened【T3】of literacy【T3】______
2)Global competition and the informational economy in the world of work
—necessary to know how to access,【T4】and apply information【T4】______
II. Special demands on the reader
1)The Internet reader must be able to handle the sheer volume of
【T5】online.【T5】______
—The reader can access many sites relevant to the specific topic
when gathering information.
2)Much Internet content has guiding or distracting materials, for example:
—blinking graphics
—vivid color
-【T6】【T6】______
3)Most of the online text is expository.
—Reading such text requires【T7】with its concepts, vocabulary .【T7】______
and organizational format.
—Expository text on the Internet is usually found written as【T8】【T8】______
III. The path of online reading
1)The path can be ever changing because of:
—the【T9】information on the Internet【T9】______
—websites being updated, removed or remodeled
2)Technology is transforming the【T10】of literacy.【T10】______
—The skills of reading and using technology are converging.
【T1】
Reading on the Internet
Today’s lecture is about reading on the Internet. We also say reading online.
(1)The union of reading and technology on the Internet is causing educators to take a new look at what it means to be literate in today’s society.(2)New forms of literacy call upon students to know how to read and write not only in the print world but also in the digital world.(3)Today’s definition of literacy is being broadened to include " literacy skills necessary for individuals, groups and societies to access the best information in the shortest time to identify and solve the most important problems and then communicate this information". The Internet has provided the world of work with global competition and an informational economy.(4)Knowing how to access, evaluate and apply information is necessary for success in the workplace and at school.
Being able to successfully use the Internet places special demands on the reader.(5)First, the Internet reader must be able to handle the sheer volume of text, which can be described as massive. The potential for gathering information is virtually unlimited. Through links, or Internet connections, a reader can access innumerable sites related to the original idea or topic of a search.(6)Second, much Internet content has blinking graphics, vivid color and lots of eyecatching phrases that can guide or distract us from reading. A reader must be able to evaluate all the features of a webpage and quickly decide which one will likely be the most helpful in accessing information.(7)Thirds, most of the text on the Internet is expository. Being able to read such text requires familiarity with its concepts, vocabulary and organizational format. In an analysis of 50 websites, 48 contained expository text, while 2 sites contained narrative text. Expository text is usually found on the Internet written as hypertext where highlighted elements within it, such as a word or phrase, are linked to other texts. Each link can lead to a definition, additional information, or a video or an audio example related to the original linked word or phrase.
By selecting links in various orders, a reader creates his or her own path when reading on the Internet. This path can be ever changing because information on the Internet is ever changing, with websites continually being updated, removed, or remodeled. Text on the Internet is not static whereas the text of a book remains the same each time the book is opened. The Internet is " an interactive model of continuously updating information" , which requires a rethinking of what it means to be a reader or even a literate person. Because of technology, our definition of reading has changed to include websites, e-books, e-mails, discussion boards, chat rooms, instant messaging, and so on.
Technology is transforming the nature of literacy. This change is evident when the skills of reading and using technology converge as students search for information or answer questions with the Internet. How can educators help students use their reading strategies to understand the electronic word? Many literacy educators are currently watching the convergence of literacy and technology, and they are seeking answers to this very question.
That’s all for today’s lecture. Thank you.
选项
答案
union
解析
本题为要点题。讲座开头提到The union of reading and technology on the Internetis causing educators to take a new look at what it means to be literate in today’S society.即阅读和互联网技术的结合使教育者们重新审视具备读写能力在当今社会中的含义。因此填入union。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/ZmxK777K
0
专业英语四级
相关试题推荐
A、Itiscompetitiveinthemarket.B、Itisrisinggradually.C、Itcouldn’tbeloweredatall.D、Itmakesagoodprofit.C本题考查事物特
A、Itisnotallowed.B、Itisacommonthing.C、Itshouldbekeptsecret.D、Itispopularwithyoungpeople.B本题考查人物观点。由句(1)可知,女士
ReadingFasterTheonlywaytoreadfasteristoreadfaster,anditisaserioussuggestion.I.Guidelinesof【T1】【T1】______
ReadingFasterTheonlywaytoreadfasteristoreadfaster,anditisaserioussuggestion.I.Guidelinesof【T1】【T1】______
A、Lessworkingpressure.B、Ahighersalary.C、Lowerlivingcosts.D、Aniceclimate.A本题考查细节。由句(9—1)可知,女士说其中一个好处是工资更高,故排除B;由句(9—2
A、Themeansoftransport.B、Thelivingcosts.C、Thelivinghabit.D、Thepaceoflife.D本题考查细节。由句(8)可知,男士告诉女士,她面临的最大变化将是生活节奏的改变,因
A、Theyfocustoomuchonwhatotherpeoplearedoing.B、Theypaytoomuchattentiontowhattheyarewearing.C、Theyhaveafeel
A、Heistoobusy.B、Heistooshy.C、Hefeelstired.D、Hehateshiscolleagues.B本题考查原因。由句(2)可知,男士说他自己很腼腆,因此答案为B。
AHealthyMixofReading,WritingandTechnologyTechnologyhasinfluencedstudents’learninginthefollowingaspects:I.A
She______always______aboutherhusbandwhenevershemeetssomeone.
随机试题
辛弃疾《水龙吟》“休说鲈鱼堪脍,尽西风、季鹰归未?”所用典故为晋朝人________。
外科尿频特点是
A.房室瓣关闭B.动脉瓣开放C.两者都是D.两者都不是快速射血期
下列说法不正确的是
滞产是指总产程超过
进行强夯试验时,需观测强夯在地基土中引起的孔隙水压力的增长和消散规律,以下测压计中合适的是( )。
1.背景沿海地区某住宅工程,地下水对钢筋混凝土结构有侵蚀作用。该工程由4栋地上12层,地下1层,结构形式完全相同的单体组成,其中地下室为整体地下室,四个单体及单体间空地均有地下部分。施工单位上报施工组织设计中,所有混凝土均采用预拌商品混凝土,水泥采用普
建立账套。(1)账套信息:账套号:002账套名称:非凡科技有限公司启用会计期间:2014年3月(3)单位信息:单位名称:非凡科技有限公司单位简称:非凡科技(3)核算类型:
钢筋混凝土梁式楼梯适用于()的情形。
德育就是道德教育。
最新回复
(
0
)