首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
A、The overflowing of foreign products. B、The increasing use of foreign words. C、The abandon of traditional life style. D、The los
A、The overflowing of foreign products. B、The increasing use of foreign words. C、The abandon of traditional life style. D、The los
admin
2013-11-12
53
问题
There is one foreign product the Japanese are buying faster than others and its popularity has caused an uneasy feeling among many Japanese. That product is foreign words. Gairaigo, words that come from outside, have been part of the Japanese language for centuries. Mostly borrowed from English and Chinese, these terms are often changed into forms no longer understood by native speakers. But in the last few years the trickle of foreign words has become a flood, and people fear the increasing use of foreign words is making it hard for the Japanese to understand each other and could lead to many people forgetting the good qualities of traditional Japanese. The popularity of foreign words is part of the Japanese interest in anything new. By using a foreign word you can make a subject seem new, which makes it easier for the media to pick up. Experts often study abroad and use English terms when they speak with people in their own fields. Those terms are then included in government white papers. Foreign words find their way easily into announcements made to the general public, when they should really be explained in Japanese. Against the flow of new words, many Japanese are turning back to the study of their own language. Saito’s Japanese to Be Read Aloud is one of many language books that are now flying off booksellers’ shelves. "We were expecting to sell the books to young people," said the writer. "But it turns out they are more popular with the older generation, who seem uneasy about the future of Japanese."
Questions 16 to 18 are based on the passage you have just heard.
16. What has caused an uneasy feeling among many Japanese, according to the passage?
17. What are Japanese people worried about?
18. What does Saito say about his book Japanese to Be Read Aloud?
选项
A、The overflowing of foreign products.
B、The increasing use of foreign words.
C、The abandon of traditional life style.
D、The lost of Japanese spirits.
答案
B
解析
选项中的overflowing of foreign products,abandon of traditional life和lost of Japanese spirits表明,本题可能与日本面临的问题有关。短文开头提到,有一种外国产品,日本人购买的频率高于其他产品,这种产品的流行让很多日本人感到不安,它就是外来词汇,由此可知,答案为B),increasing use对应popularity。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/Zs17777K
0
大学英语六级
相关试题推荐
Bycontrast,Americanmothersweremorelikely______(把孩子的成功归因于)naturaltalent.
MasstransportationrevisedthesocialandeconomicfabricoftheAmericancityinthreefundamentalways.Itcatalyzed(刺激)phy
Growingolderisinevitable.However,asyougetold,careinoldagebecomesmoreimportant.Manypeoplewronglybelievethatw
Growingolderisinevitable.However,asyougetold,careinoldagebecomesmoreimportant.Manypeoplewronglybelievethatw
HumanNetworkingIknew,nocomputerortechnologyevergotanyofusaraise,landedusthatdreamjob,foundusthatmento
DowesGinting,themostwantedmanonSumatraIsland,laydying.Hehadabandonedthehospitalwherehehadseenhisrelativess
StudentsWithoutBordersAmericanstudentsabroadarehardlyrare:AreportbytheAmericanCouncilonEducationfoundthat
A、Therewereonlygrandparentsandchildren.B、Therewasonefather,onemotherandtheirchildren.C、Thereweremanyrelatives.
A、LendMarshasomereferencematerials.B、AskMarshawherethebookshelfis.C、CheckthroughthebooksonMarsha’sshelf.D、Ask
随机试题
Ifwomenaremercilesslyexploited(剥削)yearafteryear,theyhaveonlythemselvestoblame.Becausetheytrembleatthethoughto
男,30岁,慢性肾炎6年。查血BUN18mmol/L,Cr285μmol/L,血红蛋白80g/L尿蛋白(++),最合适的治疗为
胎盘的组成为
保障妇女儿童权益,其中对于妇女的权利表述正确的是()。
下列要求中,不符合导轨安装验收的有()。
自行编制的会计软件、程序编制人员可以进行凭证录入工作。
2013年政府工作报告指出,继续实施稳健的货币政策。把握好促进经济增长、稳定物价和防范金融风险之间的平衡。一是健全宏观审慎政策框架,发挥货币政策逆周期调节作用。广义货币M2预期增长目标拟定为13%左右。综合运用多种货币政策工具,调节市场流动性,保持货币信贷
2011年自治区第八次党代会把()作为新疆实现科学跨越的首要任务。
关于表彰市××厂实现“安全生产年”的通报××府发[2013]5号市属各企业:①为此,市政府决定给予市××厂通报表扬,以资鼓励。②为确保企业生产
铁路扳岔工不按时扳岔,致使火车相撞,构成犯罪其义务来源于()。
最新回复
(
0
)