首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
According to a survey, which was based on the responses of over 188,000 students, today’s traditional-age college freshmen are "
According to a survey, which was based on the responses of over 188,000 students, today’s traditional-age college freshmen are "
admin
2010-07-24
48
问题
According to a survey, which was based on the responses of over 188,000 students, today’s traditional-age college freshmen are "more materialistic and less altruistic (利他主义的) " than at any time in the 17 years of the poll.
Not surprising in these hard times, the student’s major objective "is to be financially well off. Less important than ever is developing a meaningful philosophy of life." It follows then that today the most popular course is not literature or history but accounting.
Interest in teaching, social service and the "altruistic" fields is at a low. on the other hand, enrollment in business programs, engineering and computer science is way up.
That’s no surprise either. A friend of mine (a sales representative for a chemical company) was making twice the salary of her college instructors her first year on the job--even before she completed her two-year associate degree.
While it’s true that we all need a career, it is equally true that our civilization has accumulated an incredible amount of knowledge in fields far removed from our own and that we are better for our understanding of these other contributions--he they scientific or artistic. It is equally true that, in studying the diverse wisdom of others, we learn how to think. More important, perhaps, education teaches us to see the connections between things, as well as to see beyond our immediate needs.
Weekly we read of unions who went on strike for higher wages, only to drive their employer out of business. No company: no job. How shortsighted in the long run!
But the most important argument for a broad education is that in studying the accumulated wisdom of the ages, we improve our moral sense. I saw a cartoon recently which shows a group of businessmen looking puzzled as they sit around a conference table; one of them is talking on the intercom (对讲机) :"Miss Baxter," he says, "could you please send in someone who can distinguish right from wrong?"
From the long-term point of view, that’s what education really ought to be about.
The students’ criteria for selecting majors today have much to do with ______.
选项
A、their understanding of the contributions of others
B、their own interpretations of the courses
C、the influences of their instructors
D、the financial goals they seek in life
答案
D
解析
事实细节题。第二段说到了学生们的主要目标是“financially well off”,而这就是大学生选择专业的依据"It follows then that today the most popular course is not literature or history but accounting"。因此,我们可以看出,大学生选择专业的标准是与物质利益密切相关的。四个选项中的A) 、B) 、C) 三项仅是干扰项,在文中根本没有提及。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/ZxN7777K
0
大学英语四级
相关试题推荐
ProblemsoftheagedMandatory(强制性的)RetirementBylatemiddleagemanyworkersarelookingforwardtoretirement,an
Somepeoplearebetteratrememberingthingsthanothers.AuntIdamightrecallin【S1】______detailwhatsheateattheBluebird
A、Tohelpinternationalstudentspreparetoenterinstitutionsofhigherlearning.B、Toprovideworkopportunitiesforgraduatin
Theprimaryresponsibilityofagovernmentistohelpitspeople____________(消除贫困和疾病).
A、TheEnglishexaminationsystem.B、TheimprovementinEnglisheducation.C、TheEnglishschoolsystem.D、ThecurriculumofEngli
Onlybyworkingateveningsandweekends____________(他才能完成报告)bythedeadline.
Farfewerbouquets(花束)andhandwrittenmessagesadornedthegatesoftheformerLondonhomeofDiana,PrincessofWales,thana
A、Herprofessordidnotlikeherstory:B、Shehadtroublefinishingherassignment.C、Shedidnotlikethetopicshehadchosen
Darwin’sgreatwork,theoriginofSpecies,isnowgenerallyacceptedasoneofthemostimportantbookseverwritten.Butwhen
LackingacureforAIDS,societymustoffereducation,notonlybypublicpronouncementbutinclassrooms.ThosewithAIDSorth
随机试题
良好的激励就是要去激发人的()
世界近代史上第一部成文宪法是()。
肺癌放射治疗的不良反应和并发症有
双胍类降血糖作用机制是
某法院推行办案责任制后,直接由独任法官、合议庭裁判的案件比例达到99.9%,提交审委会讨论的案件仅占0.1%。对此,下列说法正确的是:(2017年卷一87题)
根据《民法典》第三编合同,合同无效的情形包括()。
Inthefollowingarticle,somesentenceshavebeenremoved.ForQuestions41-45,choosethemostsuitableonefromthelistA-G
下列关于宽带城域网技术的描述中,错误的是()。
A、signalhisreservationsaboutthewaythesetermshavebeenusedtodefinegeographythroughhumancategoriesB、drawattention
Whenreadingamagazine,mostpeopleskimitfirst,readingaparagraphortwo.Ifthefirstfewparagraphsholdtheirinterest,
最新回复
(
0
)