首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
Emerging Economic Powerful Country After Economic Crisis It is becoming increasingly clear-that the story of the global econ
Emerging Economic Powerful Country After Economic Crisis It is becoming increasingly clear-that the story of the global econ
admin
2013-05-04
74
问题
Emerging Economic Powerful Country After Economic Crisis
It is becoming increasingly clear-that the story of the global economy is a tale of two worlds. In one, there is only gloom and doom, and in the other there is light and hope. In the traditional centers of wealth and power—America, Europe and Japan—it is difficult to find much good news. But there is a new world out there—China, India, Indonesia, , Brazil—in which economic growth continues to power ahead.
Compare the two worlds. On the one side is the West(plus Japan), with banks that are over-utilized and thus dysfunctional, governments groaning under debt, and consumers who are rebuilding their broken balance sheets. America is having trouble selling its lOUs at attractive prices (the last three Treasury auctions have gone badly); its largest state, California, is heading toward total fiscal collapse; and its budget deficit is going to surpass 13 percent of GDP a level last seen during World War II. With all these burdens, even if there is a recovery, the United States might not return to fast-paced growth for a while. And it’s probably more dynamic than Europe or Japan.
Meanwhile, emerging-market banks are largely healthy and profitable. (Every Indian bank, government-owned and private, posted profits in the last quarter of 2008) The governments are in good fiscal shape. China’s strengths are well known-$2 trillion in reserves, a budget deficit that is less than 3 percent of GDP-but consider Brazil, which is now posting a current account surplus. Or Indonesia, which has reduced its debt from 100 percent of GDP nine years ago to 30 percent today. And unlike in the West—only a year ago, their chief concern was an overheated economy and inflation. Brazil has cut its interest rate substantially, but only to 10.25 percent, which means it can drop it further if things deteriorate even more.
The mood in many of these countries remains surprisingly optimistic. Their currencies are appreciating against the dollar because the markets see them as having better fiscal discipline as well as better long-term growth prospects than the United States. Their bonds are rising. This combination of indicators, all pointing in the same direction, is unprecedented.
The United States remains the richest and most powerful country in the world. Its military spans the globe. But from the Spanish Empire of the 16th century to the British Empire in the 20th century, great global powers found that their fortunes begin to turn when they get overburdened with debt and stuck in a path of slow growth. These are early warnings.
What is happening in the new world countries according to the passage?
选项
A、The growth of economy is slowing down.
B、Capital is poured into these countries.
C、People have great confidence in their economy.
D、The value of their currencies has increased.
答案
C
解析
事实细节题。文章第四段第一句指出:这些国家的国内气氛出奇地乐观,由此我们可以推断这些国家的经济发展速度放慢,故排除[A];[B]“资本大量进入这些国家’’在文中也找不到相应依据,可排馀;虽然第二句说这些国家的货币对美元的汇率提高了,这并不意味着这些国家的货币增值了,因为货币的价值是由单位货币能够购买的商品的数量决定的,而不是由对某种货币的汇率决定,故排除[D]。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/Zxd4777K
0
考研英语一
相关试题推荐
Timewaswhenthesolarsystemhadtwowateryworlds.(46)Directlynextdoortothewarm.wet,loamyEarthwasthewarm,wet,lo
Peoplehavegoodreasontocareaboutthewelfareofanimals.EversincetheEnlightenment,theirtreatmenthasbeenseenasam
Inthefollowingtext,somesentenceshavebeenremoved.ForQuestions41-45,choosethemostsuitableonefromthelist(A、B、C、
Theconceptofpersonalchoiceinrelationtohealthbehaviorsisanimportantone.Anestimated90percentofallillnessmayb
ThelongandprogressivereignofQueenVictoriacametoaclimaxatatimeofpeaceandplentywhentheBritishEmpireseemedt
Fenghuaisoneofyourgoodfriendsandschoolmates.Hehasbeenaddictedtosmokingforalongtime.Duringalecturethisweek
Theideathat,ifyourhouseisbuiltintherightposition,thismayaffectyoursuccessinlifeseemsstrangetomanypeople.
Anawkward-lookingcharactersuchasCyranodeBergeracmightsniffatthesuggestion,butrecentscientificresearchshowsbeau
Researchershavefoundthatmigratinganimalsuseavarietyofinnercompassestohelpthemnavigate.Some(1)_____bytheposit
TheDocumentaryFilm"AnInconvenientTruth"Eversince"AnInconvenientTruth",AlGorehasbeenthedarlingofthosewhoa
随机试题
要想使办公室的布置美观、谐调,常采用的做法是()。
背景材料:国内某制药厂与外商就出口药品的价格问题进行谈判。谈判中我方代表急于求成,并且好表现自己,结果使得外方代表非常反感,一再流露出撤出谈判的意图。问题:(1)这种情况下可能会出现什么样的谈判局面?(2)引起这种谈判局面的主要原因是什么?(3)打破这种局
男性,25岁,头晕乏力、面色苍白1年余。检验;RBC2.5×1012/L,HGB65g/L,血涂片见较多球形红细胞,可能的诊断是
工程项目进展报告主要介绍()。
证券公司在办理证券经纪业务时,不得接受客户的全权委托。()
生命周期理论比较推崇的消费观念是( )。
新中国成立后的最初三年,在着重完成民主革命的遗留任务的同时,社会主义革命的任务实际上也已经开始实行了。以下属于开始实行社会主义革命任务表现的有
汽车加油站共有两个加油窗口,现有三辆车A,B,C同时进入该加油站,假设A、B首先开始加油,当其中一辆车加油结束后立即开始第三辆车C加油.假设各辆车加油所需时间是相互独立且都服从参数为A的指数分布.(Ⅰ)求第三辆车C在加油站等待加油时间T的概率密度
Whichfilmwonthebestpictureatthe84thOscarawards?
Thepressure______causesAmericanstobeenergetic,butitalsoputsthemunderaconstantemotionalstrain.
最新回复
(
0
)