首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
The question of what children learn, and how they should learn it, is continually being debated and re-debated. Nobody dares any
The question of what children learn, and how they should learn it, is continually being debated and re-debated. Nobody dares any
admin
2012-06-27
49
问题
The question of what children learn, and how they should learn it, is continually being debated and re-debated. Nobody dares any longer to defend the old system, the learning of lessons parrot-fashion, the grammar-with-a-whip system, which was good enough for our grandparents. The theories of modern psychology have stepped into argue that we must understand the needs of children. Children are not just small adults, they are children who must be respected as such.
Well, you may say, this is as it should be a good idea. But think further, what happens? "Education" becomes the responsibility not of teachers but of psychologists. What happens then? Teachers worry too much about the psychological implications of their lessons, and forget about the subjects themselves. If a child dislikes a lesson, the teacher feels that it is his fault, not the child’s. So teachers worry whether history is relevant to modern young children. And do they dare to recount stories about violent battles? Or will this make the children themselves violent? Can they tell their classes about children of different races, or will this encourage racial hatred? Why teaching children to write grammatical sentences? Verbal expression is better sums? Arithmetic? No. Real-life mathematical situations are more understandable.
You see, you can go too far. Influenced by educational theories, who have nothing better to do than write book about their ideas, teachers leave their teacher-training colleges filled with grand, psychological ideas about children and their needs. They make elaborate, sophisticated preparations and try out their modern standard on the long-suffering children. Since one modern method rapidly replaces another, the floor kids will have had a good bellyful by the time they leave school. Frequently the modern methods are so sophisticated that they fail to be understood by the teachers, let alone the children.
It can be inferred from the passage that the author______.
选项
A、hasn’t formed his own opinion on the problem
B、defend the old system which was good enough for our grandparents
C、think that we should treat the modern methods calmly and not overcorrect the old system
D、accept the theories of modem psychology totally
答案
C
解析
态度题。考查作者的观点。结合第二段、第三段的内容可以看出,作者对现代教育办法是否定和质疑的。C选项“认为应该冷静对待现代教育方法,对旧体制不要矫枉过正”准确地描述了作者的观点,overcorrect正是You see,you can go too far的同义表述。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/a7HO777K
0
在职攻硕英语联考
相关试题推荐
Americanwomenexperienceagreat【C1】______oflifestyles.A""typical""Americanwomanmaybesingle.Shemayalsobedivorcedo
Americanwomenexperienceagreat【C1】______oflifestyles.A""typical""Americanwomanmaybesingle.Shemayalsobedivorcedo
Americanwomenexperienceagreat【C1】______oflifestyles.A""typical""Americanwomanmaybesingle.Shemayalsobedivorcedo
WorkisaveryimportantpartoflifeintheUnitedStates.WhentheearlyProtestant【C1】______cametothiscountry,theybrough
Inthesecondhalfofeachyear,manypowerfulstormsareborninthetropicalAtlanticandCaribbeanseas.Of【C1】______,onlya
Ifitwereonlynecessarytodecidewhethertoteachelementarysciencetoeveryoneonamassbasisortofindthegiftedfewan
Youcouldarguethatmanyartistshavebecomemore______happinessbecausemoderntimeshaveseensomuchmisery.
Envyhasbecomeadrivewheelofourmodernworld.Itisthepassionthatgovernsoureconomiclife.Moderncapitalismrelieson
Schoolslookingtobancellphonesmayhaveanewexcuse:agrowingnumberofpeoplearedevelopinganallergytometalinthed
AfterIcoveredfiftykilometersthatday,mylegsunderme______.
随机试题
A.胆俞B.膻中、气海C.太溪、肾俞D.足三里、脾俞心脾两虚所致的心悸除选主穴外还可配用
《传染病防治法》规定应予以隔离治疗的是( )。
患者男,46岁。建筑工人,入院时诊断为破伤风。以下与本病最有关的既往史是()。
某工地试验室的试验人员开展水泥标准稠度用水量试验,请根据你掌握的试验知识完成下列题目。以下关于代用法测定标准稠度用水量的描述,正确的有()。
按计税依据分类,税收分为()。
与许多两栖爬行类动物一样,主要生活在北美大陆上的锦龟出生时的性别完全取决于孵化时的温度。在较为温暖的巢穴中孵化的锦龟为雌性,而在较为凉爽的条件下,则会产出一群雄性锦龟。某研究小组日前建立数据模型推测出,如果全球变暖的趋势持续下去,只要平均气温升高1.1摄氏
王安石关于造就人才的纲领有哪些内容?
甲赌博成瘾,欠乙赌债2万元,向丙借高利贷3万元,乙和丙多次催要未果,遂劫持了甲的妻子,并威胁称,如果甲再不还钱的话就强奸甲妻。后乙趁丙出门时强奸了甲妻。下列说法正确的是
USB1.1和USB2.0的区别之一在于传输率不同,USB1.1的传输率是_______。
A、Becausetheycansavemuchmoneyinthisway.B、Becausethesoilispoorinnutrients.C、Becausefertilizerscanmakeplantsg
最新回复
(
0
)