首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
A、They tend to use difficult words in class. B、Different dialects make it more difficult. C、They seldom do street talks. D、Peopl
A、They tend to use difficult words in class. B、Different dialects make it more difficult. C、They seldom do street talks. D、Peopl
admin
2016-10-12
53
问题
M: Miki, where did you go to university?
W: I went to university in California, at a school called the University of California at Berkeley.
M: And where is that in California?
W: It’s in the Bay Area, which is in the northern half of California, right across the bay from San Francisco.
M: OK, and what did you study?
W: I studied many things, but I majored in Japanese.
M: Oh, wow. I remember that you are of Japanese ancestry.
W: My mother is. My father is from Kansas.
M: Oh, really?
W:(6 - 2)His family is from the South. My mother is from Japan. She grew up in Nagasaki and moved to Yokohama when she was young, so most of my families are there, Yokohama and the South.
M: Oh, wow! What a combo!
W: Yeah, I guess so.
M: Now were you already fluent in Japanese before you started university?
W:(7)I was, but it wasn’t standard Japanese. It was very familial, and it was Japanese that was spoken within the family, between parents and child, and so it was very casual and conversational.
M: OK. Is it difficult for you to comprehend people sometimes in Japan or is it just like at home?
W: Oh, it’s absolutely difficult because, well, first of all, there’re dialects and then of course there are different levels of politeness and conversationalist, I guess, and especially once I get into a classroom with other professors, and other students, colleagues at my age. It’s quite difficult to follow the language, but if it’s street talk it’s much easier.
M: Oh, really! OK, so at university, did you just learn Japanese as a language or did you study literature?
W: To be honest, I studied to get an easy degree, and frankly it was quite easy, but then I had a very good professor in classical Japanese and that’s when my interest in literature and history actually was born and I ended up becoming a researcher in history and literature.
M: Wow, that must be really difficult though because that’s very old style of language. It’s an old text, like Shakespeare is difficult for me.
W: Well,(10)that’s actually an interesting comparison because Shakespeare is actually just a little bit easier for us modern Americans to comprehend than classical Japanese is for a modern Japanese person to comprehend, because the language of Shakespearean English is actually much closer to modem English than classical Japanese is to modem Japanese, but it’s not spoken. So if one has a dictionary, then one can do research.
M: Alright! Well, thanks a lot, Miki.
W: You’re welcome.
6. Which is CORRECT about the woman’s family?
7. What do we know about the woman before she started university?
8. What does the woman say about communicating with Japanese people?
9. When did the woman become interested in Japanese literature and history?
10. Why does the woman say Shakespeare is easier for modern Americans?
选项
A、They tend to use difficult words in class.
B、Different dialects make it more difficult.
C、They seldom do street talks.
D、People of different ages talk differently.
答案
B
解析
本题考查人物观点。由句(8)可知,女士表示日语很难,因为它有多种方言,也有不同程度的礼貌用语和谈话者。因此B为答案。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/a7PK777K
0
专业英语四级
相关试题推荐
Thatthosewhohadlearnedfromusnowsurpassuswasagreatchallenge.Theitalicizedpartfunctionsasa(n)______inthesente
TheImpactofParents’WorkStressonFamily’sNutritionThemorestressedparentsareatwork,thegreatertheburdenonth
Iliveinastreetofenormouslate-Victorianhouses.Mosthavebeenconvertedintoflats,butquiteanumberarenowprivatepr
Youshouldn’t______yourfather’sadvice.Anywayheismuchmoreexperiencedthanyouinthismatter.
A、Thefearoflosingmoney.B、Thefearofbeingbankrupt.C、Thefearofseeingthemgobankrupt.D、Thefearofseeingthemhate
A、11a.m.,nextTuesday.B、11a.m.,nextThursday.C、9a.m.,thisTuesday.D、9a.m.,thisThursday.B细节题。根据句(5)可知,女士称将在下周四
A、Theyreducedthestaff.B、Theyreducedsalary.C、Theyrecombineddepartments.D、Theychangedseniormanagement.A本题考查细节。由句(4)可
A、Togrinddownthecompetitors.B、Tosavethecostsonstores.C、Togainmoreprofits.D、Togainbrandawareness.D本题考查原因。由句(9)
A、Redesigningpackaging.B、Reducingpackaging.C、Addingpackaging.D、Removingpackaging.B本题考查细节。由句(7)可知,男士提到他们也许可以减少包装,并且宣传自己的环
A、Fouryearsago.B、Tenyearsago.C、Fiveyearsago.D、Eightyearsago.C本题考查时间。由句(9)可知,Alex提到五年前他还没有使用Facebook时的情况,故C为答案。
随机试题
下列能引起期前收缩的时期是()
男性,36岁,发现无痛性的锁骨上淋巴结肿大2个月,且伴发热、盗汗,近几个月来自感体重减轻明显,偶尔出现皮肤瘙痒,肝脾不大。胸部X线片未见异常,淋巴结活检时找到了R-S细胞,则患者可能会出现的症状和体征不包括
慢性支气管炎发生和加重的主要原因是()
建筑之间的防火间距,从相邻建筑()进行测量。
期货公司可以申请的期货业务包括( )。
根据《行政诉讼法》,关于行政诉讼起诉期限的说法,正确的是()。(2叭2年,经调整)
C企业在生产经营淡季,需占用1250万元的流动资产和1875万元的固定资产;在生产经营高峰期,会额外增加650万元的季节性存货需求。企业目前有两种营运资本筹资方案。方案1:权益资本、长期债务和自发性负债始终保持在3400万元,其余靠短期借款提供资金来源。
在市场经济条件下,从业人员处理义利关系的正确态度是()
公安专业工作的主要特点有()。
【26】【27】
最新回复
(
0
)