首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Why in an age of advanced technology, should so many people still cling to an ancient belief? In part it must be because astrolo
Why in an age of advanced technology, should so many people still cling to an ancient belief? In part it must be because astrolo
admin
2019-06-23
60
问题
Why in an age of advanced technology, should so many people still cling to an ancient belief? In part it must be because astrology—claims to tell us something about ourselves, and all of us are interested in ourselves. I think it is because astrology is presented as if it were a science by its modern practitioner, and many people are misled by this.
In fact, astrology was never a science. It was not a hypothesis or theory developed to describe natural phenomena, and until fairly recent times, there was not attempt to test or verify its predictions. Astrology began approximately three thousand years ago in Babylonia; it was applied to monarchs and kingdoms, but not to individuals. It spread in the 6th century BC as far as India, where it flourishes today. The Egyptians, meanwhile, developed their own kind of astrology. But the astrology now practiced in Europe and America is that developed by the Greeks, who synthesized the ideas of the Babylonians and Egyptians and enriched them with concepts from their own fertile imaginations. The Greeks believed that the earth was composed of four elements, and the heavens of a perfect crystalline material. The planets themselves were variously thought to be gods, residences of gods, or at least manifestations of gods. The gods were immortal, but otherwise had the same attributes of anger, happiness, jealousy, rage and pleasure as we do. Now if what the gods’ thought was capricious(变化无常的), at least the planets were predictable in their movements. Because our own lot in life is so unpredictable, it must be purely at the mercy of gods. But if the gods are the planets, or somehow associated with them, then we have only to learn the rules of the motions of the planets to understand the whims of the gods and how they shape our own lives. So the belief developed that each of our lives is preordained by the precise configuration of the planets in the sky at the time of our birth.
Astrology could not, of course, have seemed as incredible to the ancients as it does to us. The role of the sun influencing our daily and yearly lives is obvious; it was a natural extension to attribute other powers to the other planets as well. It wasn’t until the time of Newton that we understood that the laws of Nature apply to the celestial worlds as well as to the terrestrial one. During antiquity, however, all great scholars believed in astrology.
Many people are misled by astrology because it is presented by the practitioners as ______.
选项
A、a theory that can describe natural phenomena
B、a magical key to understanding themselves
C、an ancient belief that had long been applied to monarchs
D、a mysterious power beyond the explanation of science
答案
A
解析
首段末句表明人们受占星术的误导是因为占星术看起来像一门科学,而根据第2段开头两句可以知道,科学应该包括描述自然现象的假说或理论,由此可见,A中的theory与原文提到的science意义最为相近,为本题答案。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/aDX7777K
0
大学英语六级
相关试题推荐
“西部大开发”(WesternDevelopment)是中国促进经济发展的一项重要政策。自从实行改革开放的政策以来。尤其是中国东南沿海城市的经济特区(specialeconomiczone)设立以来,中国经济发展迅速。然而,由于位置偏远、交通落后、与
Utopiaisaperfectplace.Itisaplacewithoutwar,hunger,poverty,orcrime.Itisaplacewherethepeopleworktogetheran
A、Thestairstoupperfloorarebroken.B、Theupstairstoiletisfullofbleachsmell.C、Itshouldbeentirelycleanedup.D、It
A、Womenwouldliketostayathome.B、Peopleweremorefriendly.C、Studentspaidfortheirboard.D、Immigrationwasencouraged.
A、Herparents’hardworktofulfilltheirfullpotential.B、Herparents’thirstforopportunitiesofhighereducation.C、Herpar
Theincreaseinglobaltrademeansthatinternationalcompaniescannotaffordtomakecostlyadvertisingmistakesiftheywantt
A、Toorganizeactivitiesforchildren.B、Toselllocalfarmproducts.C、Tobringtouriststothetown.D、Toraisefundfortheh
Afterdecadesofdecline,theshareofmotherswhostayhomewiththeirchildrenhas【C1】______risenoverthelastseveralyears
A、SleepinginanopenenvironmentB、Usingfuelinsteadofelectricity.C、Usingsmallandmovablegasgenerators.D、Short-termco
A、Socialfactors.B、Parentingstyles.C、Theparents’age.D、Homecondition.BShakiraSuglia说研究员是在分析了社会人口统计因素比如孩子的年龄和性别之后发现了这一关联。
随机试题
万能分度头的侧轴通过交错轴斜齿轮传动与分度盘相联系。()
关于胎头侧脑室的描述,不正确的是
根据《维也纳条约法公约》,以下关于条约保留的说法中正确的是哪些?()
关键部位或技术难度大、施工复杂的分项工程施工前,承包单位的技术交底书(作业指导书)要报( )审查。
关于合同的变更,下列说法正确的有()。
中国于()年正式加入《世界文化和自然遗产保护公约》。
长江中游城市群省会城市第四届会商会于2016年3月1日召开就2016年重点开展的合作事项形成《南昌行动》。()将共同打通长江中游城市群水、陆、空交通大通道。
调查显示,在经济较为依赖农业的中亚和南亚部分地区,水资源供应正面临严峻挑战。气候记录表明这些地区的干旱可能持续数年。气候变化可能会进一步加剧这些地区的水资源短缺。而一项研究显示,亚洲高山冰川夏季融水约36立方千米,足以满足2.21亿人的基本需求。有人据此得
HowmanydaysinoneweekdocsthemanhaveEnglishclasses?
Wemust______thattheexperimentiscontrolledasrigidlyaspossible.
最新回复
(
0
)