首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
I am one of the many city people who are always saying that given the choice we would prefer to live in the country away from th
I am one of the many city people who are always saying that given the choice we would prefer to live in the country away from th
admin
2022-06-29
71
问题
I am one of the many city people who are always saying that given the choice we would prefer to live in the country away from the dirt and noise of a large city. I have managed to convince myself that if it weren’t for my job I would immediately head out for the open spaces and go back to nature in some sleepy village buried in the county. But how realistic is the dream?
Cities can be frightening places. The majority of the population live in massive tower blocks, noisy, dirty and impersonal. All you can see from your window is sky, or other blocks of flats. Children become aggressive and nervous—cooped up at home all day, with nowhere to play; their mothers feel isolated from the rest of the world. Strangely enough, whereas in the past the inhabitants of one street all knew each other, nowadays people on the same floor in tower blocks don’t even say hello to each other.
Country life, on the other hand, differs from this kind of isolated existence in that a sense of community generally binds the inhabitants of small villages together. People have the advantage of knowing that there is always someone to turn to when they need help. But country life has disadvantages too. While it is true that you may be among friends in a village, it is also true that you are cut off from the exciting and important events that take place in cities. There’s little possibility of going to a new show or the latest movie. Shopping becomes a major problem, and for anything slightly out of the ordinary you have to go on an expedition to the nearest large town. The city-dweller who leaves for the country is often oppressed by a sense of unbearable stillness and quiet.
What, then, is the answer? The country has the advantage of peace and quiet, but suffers from the disadvantage of being cut off: the city breeds a feeling of isolation, and constant noise batters the senses. But one of its main advantages is that you are at the centre of things, and that life doesn’t come to an end at half-past nine at night. Some people have found a compromise between the two: they have expressed their preference for the "quiet life" by leaving the suburbs and moving to villages within commuting distance of large cities. They generally have about as much sensitivity as the plastic flowers they leave behind—they are polluted with strange ideas about change and improvement which they force on to the unwilling original inhabitants of the villages.
What then of my dreams of leaning on a cottage gate and murmuring "morning" to the locals as they pass by! I’m keen on the idea, but you see there’s my cat, Toby. I’m not at all sure that he would take to all that fresh air and exercise in the long grass. I mean, can you see him mixing with all those hearty males down the farm? No, he would rather have the electric imitation-coal fire any evening.
Why does the author refer to his cat in the last paragraph?
选项
A、To tell us that he loves his pet unconditionally.
B、To show implicitly that he won’t move to the country.
C、To show off his comfortable life in the city.
D、To prove that the cat is not fit to live in the country.
答案
B
解析
本题问的是作者为什么会在最后一段提到他的猫,可以定位到最后一段后四句。原文最后一段第三句和第五句指出,“我”一点都不确定(I’m not at all sure that)他是否喜欢(take to)呼吸新鲜空气和在深深的草丛里玩耍……不,它宁愿(would rather)每晚享受着电仿烧煤炉。即作者认为他的猫不会享受乡村生活,由此可以得知,作者不会搬到乡村去居住。选项B和作者意图是相同含义,为正确答案。而选项D是作者的论证过程,不是结论,并且与主题无关,属于无关选项。同理,选项A“为了告诉我们他无条件地爱着他的宠物”和选项C“为了炫耀他在城市里的舒适生活”也与主题无关,属于无关选项,故均排除。第五段:作者并不真的想去乡村生活,这只是个美好的愿望。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/aDi4777K
0
考研英语二
相关试题推荐
WhentheAmericaneconomywasrunningfulltilttwoyearsago,fewplaceswereasbreathlesslydelightedasSeattle.Itsportwa
Nowmedicalresearchersarediscoveringatruism:"alcoholandtobaccodonotmix."Thesetwosubstances,bothdangeroustoheal
YouhavejustcomebackfromtheU.S.asamemberofaSino-Americanculturalexchangeprogram.WritealettertoyourAmerican
CopyingBirdsMaySaveAircraftFuelBothBoeingandAirbushavetrumpedtheefficiencyoftheirnewestaircraft,the787and
ManyAmericansregardthejurysystemasaconcreteexpressionofcrucialdemocraticvalues,includingtheprinciplesthatallc
TheUnitedStateshashistoricallyhadhigherratesofmarriagethanthoseofotherindustrializedcountries.Thecurrentannual
Thecellphone,adevicewehavelivedwithformorethanadecade,offersagoodexampleofapopulartechnology’sunforeseensi
TheInternetaffordsanonymitytoitsusers,ablessingtoprivacyandfreedomofspeech.Butthatveryanonymityisalsobehind
"Universalhistory,thehistoryofwhatmanhasaccomplishedinthisworld,isatbottomtheHistoryoftheGreatMenwhohavew
AdvertisinghasbeenamongEngland’sbiggestgrowthindustriessincethewar,intermsoftheratioofmoneyearningstodemonst
随机试题
为什么要将调整国际经济关系的国际法规范和国内法规范归为一类?
公文处理工作应当迅速、及时,反对拖拉、积压和迂缓就是
货币的本质是
A、1/4B、1/3C、1/2D、2倍E、4倍药品标签使用注册商标含文字的,其字体以单字面积计不得大于通用名称所用字体的
CR使用的IP中的核心物质是
患者女性,62岁,有糖尿病5年,心绞痛病史2年。因突发胸闷、出汗、胸部紧缩感紧急住院。血压110/70mmHg,做心电图显示:胸前导联的ST段压低0.2mV,T波倒置,无病理性Q波。查心肌损伤标记物升高。应诊断为
会计法律制度由()来保障实施。
货币制度最基本的内容是()。
2008年以来,面对国内遭遇历史罕见的低温雨雪冰冻灾害、国际次贷危机不断蔓延和加深的严峻复杂形势,通过采取措施,有效应对,国民经济保持了平稳较快发展。初步核算,一季度国内生产总值61491亿元,按可比价格计算,同比增长10.6%,比上年同期回落1
Howsoonyourperformancewillberatedmayinfluencehowwellyoudo,accordingtoanewstudypublishedinthejournalPsychol
最新回复
(
0
)