首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
A、They are increasingly aware of gender differences. B、They engage themselves in positive recollection. C、They begin to see the
A、They are increasingly aware of gender differences. B、They engage themselves in positive recollection. C、They begin to see the
admin
2022-10-29
31
问题
In America, most researchers concede that boys and girls are brought up in different ways, taught different skills and rewarded for different acts. Women, it is agreed, excel at certain tasks, men at others. There is little argument that some personality traits appear more dominant in one sex than in the other.
All of this notwithstanding, gender differences are very much in the media these days. Since the rise of the women’s movement, gender role behavior has come under closer scrutiny. How has this affected friendship? How do the sexes differ in their friendship relations? Most preteen children have a best friend who is usually someone of the same sex and similar age. Both sexes share an essentially positive recollection of these childhood friendships. They do not differ in this respect.
However, the type of play engaged in during these early friendships is telling of the difference to come. Boys tend to form play groups that are competitive in nature. Girls’ groups more frequently revolve around cooperative enterprises. Thus at an early age, boys become concerned with trying hard and winning, while girls, by contrast, play house and school, engaging in roles that require complementary support. Speaking of their childhood, men recall being highly responsive to and aware of the gender role opinions of other boys. Girls in preteen years appear to be less susceptible to gender role pressure. It is not until the dating years that women report being concerned with feminine behavior. Males, for the most part, are responsive to the suggestion that their behavior is unmanly at almost any age.
These early attitudes reinforced by social conditioning continue to play an active part in the friendships of both sexes during adolescence. This is a period when the majority of males once again report a close alliance with same sex friends. Now, however, with heightened intensity, considerable energy is devoted to competing for position, and a definite undercurrent of competition permeates the relationship.
Although in dissimilar fashion, females share equally fragile relationships at this age. For them, the bond of loyalty extends only to the line of romantic involvement. This is most apt to be the case in late adolescence when dating and relationships with boys take sharp precedence over sisterhood. Actually, dating dilutes the intensity of same sex friendships for men also. For the majority of us, the moment we begin to date seriously, there’s a competition between romance and friendship.
16. What does the speaker say about most preteen children?
17. What do most males devote much of their energy to during adolescence?
18. What do children do when they reach late adolescence?
选项
A、They are increasingly aware of gender differences.
B、They engage themselves in positive recollection.
C、They begin to see the importance of friendship.
D、They make friends with peers of the same sex.
答案
D
解析
在讲话前半部分,讲话者便提到了性别差异对友谊的影响。在青春期前,大多数孩子都有一个最好的朋友,而且这个朋友通常是和自己性别相同、年龄相仿的,由此很容易得出正确答案为D。讲话中提到青春期前的男孩对其他男孩的性别角色观点有强烈的反应和意识,而同年龄段的女孩则没有,但是讲话中并未提及青春期前的孩子对性别差异有何认识,故排除选项A。讲话者提到,两性对这些童年友谊的回忆都是积极的,并未提到他们会让自己陷入那些回忆,故排除选项B。讲话中并未提到青春期前的孩子们对友谊重要性的认识,故排除选项C。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/aGR7777K
0
大学英语六级
相关试题推荐
A、Becausebothhavealimitedsupplyofair,water,andotherresources.B、BecausetheEarthmovesaroundthesunasfastasas
A、Naturehaschangedourenvironmentovertheyears.B、Wemustavoidwastingresourcesandpollutingourenvironment.C、Ourreso
A、Toprovewomen’sdiligence.B、Toseekgenderequalityoncampus.C、Toimprovetransportationandaccommodation.D、Toputpress
A、CreatingopportunitiestolearnItalian,German,orJapanese.B、Gettingtoknowwheretoeatauthenticforeignfood.C、Showing
A、Theyprepareforfinals.B、Theytakecareofstraydogs.C、Theyhangoutwithdogs.D、Theyhavefunwithfriends.C据主讲人介绍,活动中学
A、Theydonotmakeanychangesaboutthetradingskills.B、Theyrealizethefactorsofasuccessfultradetoolate.C、Theycare
Forthispart,youareallowed30minutestowriteanessayonuniversitiesloweradmissionrequirementsforcelebrities.Youre
A、Stopexercising.B、Dosomesafeexercise.C、Doexerciselessfrequently.D、Doexercisewiththerapists.B
A、Changetheirjobs.B、Earnmoremoney.C、Reducetheirworkinghours.D、Strengthenthegovernment’srole.C
McDonald’s,Greggs,KFCandSubwayaretodaynamedasthemostlitteredbrandsinEnglandasKeepBritainTidycalledonfast-fo
随机试题
脑震荡的主要临床表现有
10(6)kV变电所高压配电室内各种通道正确的是()。
城市用地适用性的评定要因地制宜,特别是抓住对用地影响最突出的()要素,进行重点的分析与评价。
爆破有害效应主要包括()。
以下发展战略可选择的途径中,属于内部发展的是()。
若法定存款准备率是20%,商业银行最初吸收的存款是100亿元,则银行能够创造的货币总量为()。
养蜂人将蜂箱放在场头,蜜蜂在附近采集花粉。后养牛人将牛拴在离蜂箱5米远处,不久牛被蜜蜂蜇死。该案中关于过错的认定,说法正确的是()。
扎根理论是运用系统化的程序,针对某一现象来发展并归纳式地引导出扎根的理论的一种定性研究方法。研究者在研究开始之前一般没有理论假设,直接从实际观察入手,从原始资料中归纳出经验概括,然后上升到理论。根据上述定义,下列各项中不属于扎根理论的是:
某人乘船逆流而上,在途中不慎将一救生圈掉入水中,在继续前进了20分钟后才发现,于是返回追寻。待追到救生圈时,它已经顺流而下漂到距离落水处2千米的地方。请问,此人从发现救生圈丢失到找回救生圈共用了多长时间?()
____ofover5%areattractiveifthedollarreallyisgoingtostabilize.
最新回复
(
0
)