首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
In the college-admissions wars, we parents are the true fighters. We’re pushing our kids to get good grades, take SAT preparator
In the college-admissions wars, we parents are the true fighters. We’re pushing our kids to get good grades, take SAT preparator
admin
2010-11-27
58
问题
In the college-admissions wars, we parents are the true fighters. We’re pushing our kids to get good grades, take SAT preparatory courses and build resumes so they can get into the college of our first choice. We say our motives are selfless and sensible. A degree from Stanford or Princeton is the ticket for life. If Aaron and Nicole don’t get in, they’re forever doomed. Gosh, we’re delusional.
I’ve twice been to the wars, and as I survey the battlefield, something different is happening. It’s the one-upmanship among parents. We see our kids’ college rating as medals proving how well or how poorly we’ve raised them. But we can’t acknowledge that our obsession is more about us than them. So we’ve contrived various justifications that turn out to be half-truths, prejudices or myths. It actually doesn’t matter much whether Aaron and Nicole go to Stanford.
Admissions anxiety afflicts only a minority of parents. It’s true that getting into college has generally become tougher because the number of high-school graduates has grown. From 1994 to 2006, the increase is 28 percent. Still, 64 percent of freshmen attend schools where acceptance rates exceed 70 percent, and the application surge at elite schools dwarfs population growth. Take Yale. In 1994, it accepted 18.9 percent of 12,991 applicants; this year it admitted only 8.6 percent of 21,000.
We have a full-blown prestige panic; we worry that there won’t be enough medals to go around. Fearful parents prod their children to apply to more schools than ever. "The epicenters (of parental anxiety) used to be on the coasts, Boston, New York, Washington, Los Angeles", says Tom Parker, Amherst’s admissions dean. "But it’s radiated throughout the country".
Underlying the hysteria is the belief that scarce elite degrees must be highly valuable. Their graduates must enjoy more success because they get a better education and develop better contacts. All that’s plausible and mostly wrong. "We haven’t found any convincing evidence that selectivity or prestige matters", says Ernest T. Pascarella of the University of Iowa, co author of "How College Affects Students", an 827-page evaluation of hundreds of studies of the college experience. Selective schools don’t systematically employ better instructional approaches than less-selective schools, according to a study by Pascarella and George Kuh of Indiana University. Some do; some don’t. On two measures professors’ feedback and the number of essay exams selective schools do slightly worse.
选项
A、aggressive
B、misguided
C、reasonable
D、failing
答案
B
解析
本题涉及作者的相关观点。依据第一段,尤其末句,可知作者认为一味地推动孩子上名校是错误的。答案选项中的"misguided"对应第一段末句中的"delusional"。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/aHZ4777K
0
考研英语一
相关试题推荐
Whatusedtobethedangerinbeingamanaccordingtothefirstparagraph?Whichofthefollowingwouldbethebesttitlefor
CollegesportsintheUnitedStatesareahugedeal.AlmostallmajorAmericanuniversitieshavefootball,baseball,basketball
CollegesportsintheUnitedStatesareahugedeal.AlmostallmajorAmericanuniversitieshavefootball,baseball,basketball
CollegesportsintheUnitedStatesareahugedeal.AlmostallmajorAmericanuniversitieshavefootball,baseball,basketball
Theword"curious"(Line1,Paragraph1)mostprobablyimpliesthat______Whichofthefollowingisthemostresultofwinners
Whydothelessdevelopedcountrieswelcomethemultinationals?Whatistherootcauseofserioussocialdisturbanceinlessde
ForthepasttwoyearsinSiliconValley,thecentreofAmerica’stechnologyindustry,conference-goershaveentertainedthemsel
Youaregoingtoreadalistofheadingsandatextaboutwhatparentsaresupposedtodotoguidetheirchildrenintoadulthood
Youaregoingtoreadalistofheadingsandatextaboutwhatparentsaresupposedtodotoguidetheirchildrenintoadulthood
Inaquietcourtroomtuckedawayinafederalbuildinghere,atitanicbattleiscompetingfreespeechagainstgovernmenteffort
随机试题
LastFriday,afterdoingallthefamilyshoppinginthetown.Iwantedtohavearestbeforecatchingtherain.I【C1】______anew
某家庭预计今后15年内月收人为10000元,如果其中的35%可以用于支付住房抵押贷款的月还款。已知贷款年利率为12%,则该家庭有偿还能力的15年期最大抵押贷款申请额是()万元。[2005年考题]
根据《商业银行金融创新指引》的规定,商业银行应充分认识到金融创新与风险管理密不可分,风险管理是金融创新的内在要求。()
()是货币市场上最敏感的“晴雨表”。
作为人,在自己的一生中,第一要义当然是要好好活着,___________自己的家人,在力所能及的情况下帮助旁人,但又要有___________,在关键时刻和关键问题面前,能尽责任。填入划横线部分最恰当的一项是()。
________是实现人的全面发展的唯一途径。
设f(x)是[a,b]上的连续函数,且对于满足∫abg(x)dx=0的任意连续函数g(x),都有∫abf(x)g(x)dx=0。证明:存在ξ∈[a,b]使得f(x)=f(ξ)恒成立。
已知圆的方程为x2+y2一6x一8y=0,设该圆过点(3,5)的最长弦和最短弦分别为AC和BD,则四边形ABCD的面积为()
由风险资本家融资的初创公司比通过其他渠道融资的公司失败率要低。所以,与诸如企业家个人素质、战略规划质量或公司管理结构等因素相比,融资渠道在初创公司的成功上是更重要的原因。以下哪项如果为真,最严重地削弱了上述结论?()
要在一块边长为48米的正方形地里种树苗,已知每横行相距3米,每竖行相距6米,四角各种一棵树苗。问一共可种多少棵树苗?()
最新回复
(
0
)