首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
A、Increasing of food production. B、Crowdedness and water shortage. C、Greater death rate and oil shortage. D、More acid rain and s
A、Increasing of food production. B、Crowdedness and water shortage. C、Greater death rate and oil shortage. D、More acid rain and s
admin
2019-03-29
51
问题
M: Good morning, Dr Healy. Welcome to "The years to Come".
W: Thank you.
M: Well, what are your predictions about the world? What is it going to be like in the year 2020?
W: Hum, if present trends continue, I’m afraid the world in 2020 will be more crowded and more polluted than the world we live in now.
M: Yes, however, food production is constantly increasing. Don’t you think we will be able to cope with the increase in world population?
W: I don’t think so. Even though production is constantly increasing, the people of the world will be poorer than they are today. For hundreds of millions of the desperately poor, the supply of food and other necessities of life will not be any better. And for many they will be worse, unless the nations of the world do something to change the current trends.
M: What is your estimate of world population in the year 2020?
W: Well, already, world population is about 6,500 million. If present trends continue, that is with the number of births by far exceeding the number of deaths, the world population could approach 7,500 million in 2020.
M: That’s worrying! And what about water?
W: Water is becoming a problem too. Water shortage will become more severe in the future, and due to the increase of births there will be enough water only for half of the population.
M: Which of the present trends do you think will continue over the next decade?
W: Well, significant loss of the world’s forests will continue over the next ten years as the demand for wood for fuel and manufacturers increases. Also atmospheric- concentration of carbon dioxide and other chemicals is expected to increase at rates that could alter the world’s climate due to the "greenhouse effect".
M: The "greenhouse effect"? Could you explain what the "greenhouse effect" is?
W: Sure. Well, the amount of carbon dioxide in the air is progressively increasing and it traps more of the heat of the sun in the atmosphere. This has a warming effect which could change the climate.
M: I see. Is this the only effect of carbon dioxide?
W: No, it isn’t. Carbon dioxide and other chemicals which derive from the use of fossil fuels will also increase the quantity of acid rain which is already damaging or even destroying plants, trees and other parts of our environment. Also, there will be a dramatic increase in the number of species becoming extinct. Hundreds of thousands of species will be lost because of the loss of their habitat.
M: That’s appalling! Doctor, thanks for giving us the information.
1. Which of the following is one of Dr. Healy’s predictions?
2. According to Dr. Healy, how many people will be increased by the year 2020?
3. What is the "greenhouse effect"?
4. Besides the "greenhouse effect", what else will carbon dioxide bring about?
5. What is the direct cause of lots of species’ extinction?
选项
A、Increasing of food production.
B、Crowdedness and water shortage.
C、Greater death rate and oil shortage.
D、More acid rain and species extinction.
答案
D
解析
题目问除了温室效应,二氧化碳还带来了什么。会话中,女士提到由于燃用矿物燃料所产生的二氧化碳和其他化学物质会增加酸雨的降雨量,接着用Also引出另一个后果:会造成更多动物灭绝,D项综合了这两处的意思,故为答案。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/aIRK777K
0
专业英语四级
相关试题推荐
(1)Prolongedsleepdeprivationincreasestheriskofsufferingfromastrokeorheartdisease,accordingtoamajorlong-termst
VideogameshavebecomeincreasinglypopularinbotharcadesandtheaverageAmericanhome.Peopleofallagesandfromallwalk
A、Blood.B、Water.C、Insulin.D、Urine.C男士提到,身体机能需要糖,是胰岛素让身体使用糖(it’sinsulinthat…),由此可知本题选C项Insulin。
A、£12.B、£15.C、£5.D、£3.D①由选项可知本题与金钱数额有关,听音时应留意相关内容。②本题询问如果一次付一学年会员费可以节省多少钱。录音提到,如果一次付一年会员费,只需要12英镑,而不是15英镑,因此可以节省的钱为3英镑,故D为答案
A、Readinghisbook.B、Consultinghertutor.C、SearchingontheInternet.D、WatchingTVprograms.A①选项都是动名词,问题与行为动作或建议相关。②对话最后女士询
A、Veryfunny.B、AlittleUnrealistic.C、Alittlesimplistic.D、Tootedious.C①选项都是表态度的形容词,问题应与此相关。②女士对男士的建议提出质疑,说可能对观众来说有些简单(al
Isnuclearenergybetterthanotherenergyresourcesinmeetingtheever-increasingneedsoftheglobe?Thishasbeenintensely
(1)Councilleadersarecallingonthegovernmenttogivethemgreaterpowerstocheckonthegrowingnumberofchildrenwhoare
随机试题
最基本的光纤通信系统组成部分有()。
模体的作用是
行政赔偿是指行政主体在行使行政职权过程中侵犯行政相对人的合法权益并造成损害时,国家对此承担赔偿责任。行政赔偿的构成要件是:(1)行政主体,即侵权行为人必须是国家行政机关和法律、法规授权的组织;(2)行政职权行为,即行政主体必须实施了行政
碳精制的过滤器
有一位雄心勃勃的年轻人想发明一种能够溶解一切物质的溶液。下面哪项劝告最能使这位年轻人改变初衷呢?()
如果联盟决定在所有入境口岸对从W国的进口产品实行100%的检测,那么W国的食品将经常出现违规;如果W国的食品经常出现违规,那么联盟将提醒各成员国采取相应的措施;如果联盟提醒各成员国采取相应的措施,那么联盟的民众将反应强烈;如果联盟民众反应强烈,那么联盟将决
根据下列材料回答问题。2006年至2011年全年我国农村居民人均纯收入分别为3587元、4140元、4761元、5153元、5919元、6977元;城镇居民人均可支配收入分别为11759元、13786元、15781元、17175元、19109元
DerVaterhat______Wagen.
WhatisCathy’sjobtitle?
A、Hehasafearofhighspeed.B、Hehatestheflightdelay.C、Heisworriedaboutthedanger.D、Hefeelstiredduringflight.C本
最新回复
(
0
)