首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
(1)Growing up as an Asian in Britain is much more than a question of facing discrimination and trying to find a decent job—espec
(1)Growing up as an Asian in Britain is much more than a question of facing discrimination and trying to find a decent job—espec
admin
2021-10-20
58
问题
(1)Growing up as an Asian in Britain is much more than a question of facing discrimination and trying to find a decent job—especially for a girl. She has to keep a delicate balance between two cultures: her own (Indian, Pakistani Bangladeshi, etc.) and the British.
(2)Seetha Crishna has written a booklet called Girls of Asian Origin in Britain. In it the girls she is most concerned with are those who are definitely different because they have gone through the British educational system and have therefore emerged with an identity which is distinct from that of their parents.
(3) "They speak English with regional English accents, they look comfortable in Western clothes, and they do not necessarily choose to work in a factory." But they are unmistakably Asian and they are still held by their Asian cultural roots. At home, an Asian girl may find herself conforming to the traditions and values of her parents, while at school she develops the attitudes and appetites of her British contemporaries.
(4)As a result, Seetha Crishna found girls existing at two levels—and inclined to question both. "But unless they can successfully accept both, they will swing constantly from one level to the other, feeling trapped between the two—at considerable cost to their own confidence and happiness."
(5)For teenage girls, the main difficulty is to match the social life which their parents expect them to live with that enjoyed by their schoolmates. "If an Asian girls is invited out to a party or to a film by someone her mother has not met, that person must come and meet her mother before permission is given—or refused. If a group of girls plan to go to the cinema, parents want them to be accompanied by brothers or male cousins, or even by an older relative or a trusted adult friend of the family."
(6)Friends are girl friends. "Friends of the opposite sex simply do not exist, except for a brother’s male friends, who fall into the category of brothers." In South Asia, all this is taken for granted and all girls are subject to the same rule. But in Britain an Asian girl can immediately see the difference between her own life and that of her English schoolmates, and this makes it seem unjust and unfair. Some parents are aware that this puts a strain on their daughters and are therefore prepared to turn a blind eye if the code is sometimes broken. But above all they are anxious to "protect" the girls.
Seetha Crishna found that the girls are easily trapped between _______.
选项
A、their Asian homes and British schools
B、the parents’ cultures and traditions
C、the Asian and the British values
D、their confidence and happiness
答案
C
解析
第4段反复提及both,two等词,但要找到它们指代什么,要回到第3段末句。这一句的at home和at school后的内容表明移民第二代被困在故国文化和英国文化之间,由此可见,本题应选C。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/aNtK777K
0
专业英语四级
相关试题推荐
Thisisthesmallhouselessthan15squaremetres,under______rooflivesalargefamilyofthreegenerations.
ManypeoplehavedespisedtheroleoftheUnitedStatesandits______intheinternalaffairsofmanycountries.
A.printedB.somewhatC.sourceD.gatherE.competitionF.failsG.purposeH.influenceI.originJ.spreadK.innova
A.risenB.smoothC.friendlyD.exceedingE.rapidF.varyG.expensiveH.suddenI.whileJ.raisedK.responseL.fo
A.risenB.smoothC.friendlyD.exceedingE.rapidF.varyG.expensiveH.suddenI.whileJ.raisedK.responseL.fo
Commutershavea40percentgreaterriskofendingupdivorced,accordingtoauniversitystudy.【C1】_____youarereading
A.markingB.sinceC.nuisanceD.arriveE.profoundF.signsG.explosionH.worryI.thoughJ.passingK.decreasedL
A.negligibleB.overuseC.proceduresD.abnormalE.patientsF.potentialG.compliedH.collaboratedI.madeJ.involved
Theroll-callsystemhasbeencommonlyadoptedbycollegeteacherstocheckstudents’attendance.Recently,morehigh-techappro
A.weakB.asC.difficultD.convincingE.missingF.surpriseG.consumptionH.pricesI.converselyJ.helpK.foxed
随机试题
2岁女性婴儿,流涕3天,发热2天,今日在家中突然抽搐,意识不清,持续5分钟左右,面色、口唇青紫,抽搐后处于昏睡状态,既往有类似发病史,来院途中又发作1次。体检体温39.2℃,脉搏124次/分,呼吸26次/分,昏睡,咽部充血,其他无特殊异常,初步诊断为上呼吸
急性胰腺炎腹痛时采取下列哪种体位可缓解疼痛
前牙外伤的根管感染根管久治不愈
A.祛风湿止泻B.祛风湿止痛C.祛风胜湿清热D.祛风胜湿化痰E.祛风湿,补肝肾九味羌活汤和羌活胜湿汤共同点是
高速公路、一级公路、二级公路及有抗(盐)冻要求的三、四级公路}昆凝土路面使用的砂应不低于()。
长江公司采用资产负债表债务法核算其所得税,适用的所得税税率为25%。2015年12月31日,长江公司将一幢自用办公楼转换为投资性房地产,并采用公允价值模式进行后续计量。2015年12月31日,该办公楼的账面原值为3000万元,已计提折旧600万元,未计提
【2017上】古希腊哲学家苏格拉底创立了“产婆术”。它体现的主要教学方法是()。
某一伸缩自适应型控制系统能够根据组成系统组件的型号、数量和顺序的不同来执行相应的不同的控制功能。这个控制系统只能是由a、b、c、d、e这5个组件中的几个按从左到右的顺序组合而成,而且组件组合成控制系统必须符合以下规律:(1)两个或两个以上的组件才能
微分方程y’’+4y=cos2x的通解为y=______.
YearafteryearadedicatedSwedishchemistworkedtofindasubstancewhich,when【C1】______nitroglycerine(硝化甘油),wouldmakeex
最新回复
(
0
)