首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Some believe that in the age of identikit computer games, mass entertainment and conformity on the supermarket shelves, truly in
Some believe that in the age of identikit computer games, mass entertainment and conformity on the supermarket shelves, truly in
admin
2013-09-23
60
问题
Some believe that in the age of identikit computer games, mass entertainment and conformity on the supermarket shelves, truly inspired thinking has gone out of the window. But, there are others who hold the view that there is still plenty of scope for innovation, lateral thought and creative solutions. Despite the standardisation of modern life, there is an unabated appetite for great ideas, visionary thinking and inspired debate. In the first of a series of monthly debates on contemporary issues, we ask two original thinkers to discuss the nature of creativity. Here is the first one.
Yes. Absolutely. Since I started working as an inventor 10 or 12 years ago, I’ve seen a big change in attitudes to creativity and invention. Back then, there was hardly any support for inventors, apart from the national organisation the Institute of Patentees and Inventors. Today, there are lots of little inventors’ clubs popping up all over the place, my last count was 19 nationally and growing. These non-profit clubs, run by inventors for inventors, are an indication that people are once again interested in invention.
I’ve been a project leader, a croupier, an IT consultant and I’ve written a motor manual. I spent my teens under a 1950s two-tone Riley RME car, learning to put it together. Back in the Sixties, kids like me were always out doing things, making go-karts, riding bicycles or exploring. We learned to overcome challenges and solve problems. We weren’t just sitting at a PlayStation, like many kids do today.
But I think, and hope, things are shifting back. There’s a lot more interest in design and creativity and such talents are getting a much higher profile in the media. It’s evident with TV programmes such as Channel 4’s Scrapheap Challenge or BBC 2’s The Apprentice and Dragon’s Den, where people are given a task to solve or face the challenge of selling their idea to a panel.
And, thankfully, the image of the mad scientist with electrified hair working in the garden shed is long gone—although, there are still a few exceptions!
That’s not to say there aren’t problems. With the decline in manufacturing we are losing the ability to know how to make things. There’s a real skills gap developing. In my opinion, the government does little or nothing to help innovation at the lone-inventor or small or medium enterprise level. I would love to see more money spent on teaching our school kids how to be inventive. But, despite everything, if you have a good idea and real determination, you can still do very well.
My own specialist area is packaging closures—almost every product needs it. I got the idea for Squeezeopen after looking at an old tin of boot polish when my mother complained she couldn’t get the lid off. If you can do something cheaper, better, and you are 100 percent committed, there is a chance it will be a success.
I see a fantastic amount of innovation and opportunities out there. People don’t realise how much is going on. New materials are coming out all the time and the space programme and scientific research are producing a variety of spin-offs. Innovation doesn’t have to be high-tech: creativity and inventing is about finding the right solution to a problem, whatever it is. There’s a lot of talent out there and, thankfully, some of the nore progressive companies are suddenly realising they don’t want to miss out—it’s an exciting time.
Which of the following is the suggestion of the interviewer to the problem?
选项
A、The government should spend more money helping innovation.
B、The kids should cultivate their love of science and invention.
C、More inventor’s club should be set up.
D、Invention courses are necessary to children.
答案
A
解析
细节题。文章倒数第三段提到“In my opinion,…I would love to see more mon—ey spent on teaching our school kids how to be inventive.”被采访人认为政府应该在培养孩子发明能力方面投入更多的资金,故选[A]。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/aTLK777K
0
专业英语四级
相关试题推荐
RhodeIslandwasthe【C1】______ofAmericantennis:whentheUnitedStatesNationalChampionships(nowtheUnitedStatesOpen)w
Acommonassumptionabouttheprivatesectorofeducationisthatitcatersonlytotheelite.【C1】______recentresearchpoints
Theydonotthrowlavishparties.Theireditorsarenotimmortalisedinfilms.ButthemagazinesputoutbyBritain’ssupermarke
Ifbusinessmenaretaxedtoomuch,theywillnolongerbemotivatedtoworkhard,withtheresultthatincomesfromtaxationmig
Thefactthatblindpeoplecan"see"thingsusingotherpartsoftheirbodies【C1】______theireyesmayhelpustounderstandou
Whichisnotmentionedinthepassageasanaspectthatfarmingactivitiesaredamaging?
Coalisexpectedtocontinuetoaccountforalmost27percentoftheworld’senergyneeds.Withgrowinginternationalawareness
Altogetherhowmanypeoplewereinjuredduringtheviolence?
Theroughguidetomarketingsuccessusedtobethatyougotwhatyoupaidfor.Nolonger.Whiletraditional"paid"media—suc
Hisignorancewasasremarkableashisknowledge.Ofcontemporaryliterature,philosophyandpoliticsheappearedtoknownext
随机试题
填方施工结束后,工程质量查验的内容有()。
影响传热膜系数的因素是很多的,其中主要有()。
以他物权设立目的的不同为标准对他物权进行分类,可以分为()。A.动产物权和不动产物权B.主物权与从物权C.用益物权与担保物权D.自物权与他物权
SophyBrentcametovisitmenearlyeveryday.She【36】meunbearablymostofthetime.She【37】incessantlyandneverusedanashtr
假设组合砖墙的稳定系数com已知,试问,该组合墙体底层轴心受压承载力设计值(kN),应与下列何项数值最为接近?提示:按该段墙体整体计算;fc=9.6N/mm2,
管理费用属于()。
思维的基本单位是()。
窗体上有一个名称为CDl的通用对话框,一个名称为。rextl的文本框,窗体的单击事件过程如下:PrivateSubForm—Click()CDI.DialogTitle=“改变颜色”CDl.Color=Forml.Back
字长作为CPU的主要性能指标之一,主要表现在()。
Gettingreadytogobacktoschoolinthegoodolddaysof,say,1998meantafewtripstothemallandaquickcheckofthebus
最新回复
(
0
)