首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
Office jobs are among the positions hardest hit by computation(计算机自动化). Word processors and typists will lose about 93,000 jobs
Office jobs are among the positions hardest hit by computation(计算机自动化). Word processors and typists will lose about 93,000 jobs
admin
2009-01-14
58
问题
Office jobs are among the positions hardest hit by computation(计算机自动化). Word processors and typists will lose about 93,000 jobs over the next few years, while 57,000 secretarial jobs will vanish. Blame the PC: Today, many executives type their own memos and carry their "secretaries" in the palms of their hands. Time is also hard for stock clerks, whose ranks are expected to decrease by 68, 000. And employees in manufacturing firms and wholesalers are being replaced with computerized systems.
But not everyone who loses a job will end up in the unemployment line. Many will shift to growing positions within their own companies. When new technologies shook up the telecomm business, telephone operator Judy Dougherty pursued retraining. She is now a communications technician, earning about $64, 000 per year. Of course, if you’ve been a tollbooth collector for the past 30 years, and you find yourself replaced by an E-ZPass machine, it may be of little consolation(安慰) to know that the telecomm field is booming.
And that’s just it : The service economy is fading ; welcome to the expertise (专门知识) economy. To succeed in the new job market, you must be able to handle complex problems. Indeed, all but one of the 50 highest-paying occupations-air-traffic controller-demand at least a bachelor’s degree.
For those with just a high school diploma(毕业证书), it’s going to get tougher to find a well-paying job. Since fewer factory and clerical jobs will be available, what’s left will be the jobs that computation can’t kill: Computers can’t clean offices, or care for Alzheimer’s patients (老年痴呆病人). But, since most people have the skills to fill those positions, the wages stay painfully low, meaning computation could drive an even deeper wedge(楔子) between the rich and poor. The best advice now: Never stop learning, and keep up with new technology.
For busy adults, of course, that can be tough. The good news is that the very technology that’s reducing so many jobs is also making it easier to go back to school-without having to sit in a classroom. So-called Internet distance learning is hot, with more than three million students currently enrolled, and it’s gaining credibility with employers.
Are you at risk of losing your job to a computer? Check the Federal Bureau of Labor Statistics’ Occupational Outlook Handbook, which is available online at bls. gov.
What is the author’s attitude towards computers?
选项
A、positive.
B、negative.
C、neutral.
D、prejudiced.
答案
A
解析
推论题。(Line 6,Para.4)The best advice now:Never stop learning,and keep up with new technology.目前最好的建议是:学无止境,跟上新技术不落伍。上文作者分析了计算机自动化所造成或将要造成的失业问题,本段中提出了这样的忠告。由此可见作者对计算机持肯定的态度。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/aUsa777K
本试题收录于:
MBA联考(英语)题库专业硕士分类
0
MBA联考(英语)
专业硕士
相关试题推荐
我国计算机网络事业发展很快。据中国互联网中心的一项统计显示,截至1999年6月30日,我国上网用户人数约400万,其中使用专线上网的用户人数约为144万,使用拨号上网的用户人数约为324万。根据以上数据,最可能推出以下哪项判断有误?()
一台安装了签名识别软件的电脑——这种软件仅限于那些在文档中签名的人进入计算机——不仅通过分析诸如签名的形状而且通过分析诸如笔尖的压力和签名的速度等特征来识别某人的签名。即使是最机灵的伪造者也不能复制该程序能分析的所有特征。以下哪项结论能合逻辑地从上述陈述中
版权法保护作者从他们的作品中获得经济利益的权利,专利法保护发明人从他们的发明专利中获得经济利益的权利。可是当计算机软件专家要求法院依法保护他们的经济利益的时候,后者却做出裁决:为机器所写的信息既不适用于版权法,也不适用于专利法。因此很清楚,计算机软件专家们
一位计算机行业的资深分析专家认为,新型的超里格微机质量高、运转快而且价格比市场上其他任何一种品牌都低。因此,我们可以这样认为,超里格微机会很快发展成为销售快、价格低的现有微机的替代品。以下哪个选项如果为真,将最不能削弱上述观点?
WholesalepricesinJulyrosemoresharplythanexpectedandatafasterratethanconsumerprices,【1】thatbusinesseswerestill
WholesalepricesinJulyrosemoresharplythanexpectedandatafasterratethanconsumerprices,【1】thatbusinesseswerestill
WholesalepricesinJulyrosemoresharplythanexpectedandatafasterratethanconsumerprices,【1】thatbusinesseswerestill
随机试题
与一般烧伤相比,化学烧伤的特点在于
在线摄影中,将滤线栅置于胶片与肢体之间,焦点到滤线栅的距离与滤线栅焦距相等,并使X线中心线对准滤线栅中心线。使用滤线栅摄影时,冲洗后的照片有的中心有密度而两侧无密度,有的一边高密度,一边低密度。下列叙述错误的是
与常染色体隐性遗传有关的慢性黏膜皮肤念珠菌病是
肝素抗凝的主要作用机制是
财务风险是指()带来的风险。
下列关于Word文档打印的描述,正确的是()。
全国人大代表按照()组成代表团。
新民主主义革命理论是应近代中国革命的现实需要而生的,其原因是
人体每天都需要多种植物性食品,蔬菜、水果中含有人体所需的各种植物营养素。科学家们经过研究发现,人每天要食用十种以上的植物,才能有效地强化身体的免疫力,促进人体的健康。之所以需要多种植物食品,是因为没有哪一种植物食品能够满足人体所有的营养需求。比如说,不是一
Madewithwildsementrichosanthis(—食品名)growingintheremotemountainsatthesouthbankofTaihuLake,theproducthasfragra
最新回复
(
0
)