首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
Britain’s flexible labour market was a boon during the economic slump, helping keep joblessness down and then, when the recovery
Britain’s flexible labour market was a boon during the economic slump, helping keep joblessness down and then, when the recovery
admin
2018-06-28
83
问题
Britain’s flexible labour market was a boon during the economic slump, helping keep joblessness down and then, when the recovery began, allowing employment to rise. Yet one of its bendier bits is causing politicians to fret. Ed Miliband, the leader of the Labour Party, has promised a crackdown on "zero-hours contracts" if he wins the next election. The government has launched a consultation.
Zero-hours contracts allow firms to employ workers for as few or as many hours as they need, with no prior notice. In theory, at least, people can refuse work. Fully 1. 4m jobs were based on these contracts in January 2014, according to the Office for National Statistics. That is just 4% of the total, but the share rises to a quarter in the hospitality business.
The contracts are useful for firms with unstable patterns of demand, such as hotels and restaurants. They have also helped firms to expand during the recovery—allowing them to test new business lines before hiring permanent staff, who would be more costly to make redundant if things went wrong.
Flexibility suits some workers, too. According to one survey, 47% of those employed on zero-hours contracts were content to have no minimum contracted hours. Many of these workers are in full-time education. The ability to turn down work is important to students, who want to revise at this time of year. Pensioners keen for a little extra income can often live with the uncertainty of not having guaranteed hours.
Yet that leaves more than a quarter of workers on zero-hours contracts who say they are unhappy with their conditions. Some of this is cyclical. During recessions, a dearth of permanent positions forces people into jobs with no contracted hours even if they do not want them. Underemployment is particularly prevalent among these workers, 35% of whom would like more hours compared with 12% in other jobs. As the economy recovers, many should be able to renegotiate their contracts or find permanent jobs.
But the recovery will not cause unwanted zero-hours contracts to disappear. Some workers will never have much negotiating power; they are constrained by geography, family commitments and lack of competition for their skills among a small number of big employers. Zero-hours contracts make it easier for employers to abuse their labour-market power. Some use them to avoid statutory obligations such as sick and maternity pay. Workers are penalised for not being available when requested. And some contracts contain exclusivity clauses which prevent workers from taking additional jobs. These can harm other employers as well as workers, and actually reduce labour market flexibility. That, at least, is worth doing away with.
According to Paragraph 1, politicians are concerned about______.
选项
A、the rise of unemployment rate
B、the disorder of market economy
C、the flexibility of the labour market
D、the severity of economic depression
答案
C
解析
细节题。定位到第一段。根据politicians定位到第二句Yet one of its bendier bits is causing politicians to fret,其中fret表示“使烦恼,担心”,相当于题干are concerned about“担心”,故答案句为one of its bendier bits。而bendy表示“易弯曲的”,引申为“灵活的”,相当于第一句的flexible,答案句的bendier bits指代上文的flexible labour market。故答案为[C]the flexibility of the labour market“劳动市场的灵活性”。其余几项意思分别为:[A]the rise of unemployment rate“失业率上涨”;[B]the disorder of market economy“市场经济混乱”;[D]the severity of economic depression“经济萧条的严重性”;这三项在文中均为无中生有。综上分析,本题选择[C]。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/aV6Z777K
0
考研英语一
相关试题推荐
Bigcompaniesswallowlittleoneseveryday.Sothe【C1】______onMarch25thbyYahoo(annualrevenue,$5billion)ofSummly,aBr
Bigcompaniesswallowlittleoneseveryday.Sothe【C1】______onMarch25thbyYahoo(annualrevenue,$5billion)ofSummly,aBr
HowdoyouexplaineconomicsinplainEnglish?TheFederalReserveBankofNewYorkhasbeenansweringthequestionwithaneven
Asimpleideasupportsscience:"trust,butverify".Resultsshouldalwaysbe【C1】______tochallengefromexperiment.Thatsimple
Oldpeoplearealwayssayingthattheyoungarenotwhattheywere.Thesame【C1】______ismadefromgenerationtogenerationand
ArecentBBCdocumentary,"TheTownThatNeverRetired",soughttoshowtheeffectsof【C1】______thestatepensionagebyputting
ArecentBBCdocumentary,"TheTownThatNeverRetired",soughttoshowtheeffectsof【C1】______thestatepensionagebyputting
ArecentBBCdocumentary,"TheTownThatNeverRetired",soughttoshowtheeffectsof【C1】______thestatepensionagebyputting
IntheUnitedStates,thefirstdaynursery,wasopenedin1854.Nurserieswereestablishedinvariousareasduringthe【C1】_____
Usingacomputerorsmartphoneatnightcancauseusto【C1】______onthepounds,newresearchhasrevealed.Thestudyfounda
随机试题
西藏有中国优秀旅游城市1座,即()。
驾驶机动车在这种情况下临时停车后,为避免机动车后溜可将转向盘向左转。
营养素是人类维持生命和身体健康,从外界摄取的经过消化吸收而能被机体利用的各种营养物质,一般包括
下列哪种人群不能注册执业护士
企业某年度销售收入为680万元,销售成本为销售收入的60%,赊销比例为销售收入的80%,销售收入净利率为10%,期初应收账款余额为26万元,期末应收账款余额为32万元,期初资产总额为580万元,其中存货为48万元,存货周转次数为8次,期末存货是资产总额的1
甲、乙为夫妻(户籍所在地为H市大河区),二人于2004年10月以150万元的价格购置H市理光区彩霞路一套房屋,后因房屋距离工作单位较远,夫妻商议决定将房屋卖掉,但未找到合适的买主。2005年2月初,乙赴外地出差,住H市文化区的丙找到甲,称过去在乙带领下已看
ABC公司发行长期债券400万元,筹资费为10万元,债券年利率为10%;向银行借款600万元,借款年利率为6%;发行普通股300万股,每股面值为1元,发行价10元,发行费为100万元,一年股利为每股0.5元,以后每年增长5%。公司适用的企业所得税税率为15
对正实数定义运算“﹡”:若a≥b,则a﹡d=b3;若a<b,则a﹡b=b2。由此可知,方程3﹡x=27的解是( )
Thispassageismainlyabout______.ThechipsaredifferentfromtheGlobalPositioningSatellitetechnologyinthat______.
A、AnewscheduleforAfrica’sdevelopment.B、TheslowprogressinAfrica’spovertyreduction.C、ThepredictionofAfrica’secono
最新回复
(
0
)