We tend to learn better from experience than from what we have simply been told. So for many in Europe, sleepless nights and air

admin2022-05-13  1

问题     We tend to learn better from experience than from what we have simply been told. So for many in Europe, sleepless nights and airless buses or workplaces have helped to make real the threat posed by global heating. Now statistics are reinforcing the message. Last week the UK had the hottest day on record; 38. 7 °C in Cambridge. New records were set in Germany, Belgium and the Netherlands in July, and June was the hottest month in US history.
    Heatwaves naturally occur in summer, but they used not to be so hot, or so frequent. Experts say that the UK’s sweltering weather last summer was made 30 times more likely by global heating. In a new survey, 77% believed the recent heatwave was partially or wholly caused by the climate crisis. As temperatures reach unprecedented levels, so does public concern about the environment.
    Some places will experience more severe temperature shifts or will find it harder to adapt than others, often through lack of resources. Poorer countries, which broadly speaking are the least to blame for the climate crisis—emitting less carbon dioxide per capita—will suffer most. A hurricane or wildfire is deadlier when there is little capacity to prepare for it or to speed recovery. Families that spend most of their income on food struggle to eat when crops suffer.
    A recent study found that global heating has already increased global inequality; in most poor countries, higher temperatures are very likely to have resulted in lower economic output than they would otherwise have enjoyed, while richer nations were not harmed to the same degree, and some were potentially able to actually benefit. The research ties in with previous projections that by 2100 the average income in the poorest countries will be 75% lower than it would be without climate change, and that some wealthy countries might even see higher incomes.
    Yet none of these problems will be fully contained within national borders. Drought and famine are already forcing families from Guatemala, Honduras and El Salvador to attempt to migrate to the United States when they are unable to feed themselves. A 4% rise this century, which is now considered a realistic prospect, would produce at least 300 million refugees and drown cities in the US and China. It is the duty of richer nations to do all they can to hold back the soaring temperatures which they did most to produce, and to take what action they can to mitigate their impact—abroad as well as at home. It is also in their self-interest.
According to the Paragraph 3, for the climate crisis, we can put the blame mainly on________.

选项 A、poorer countries
B、developed countries
C、European countries
D、richer countries

答案D

解析 细节题。根据题干提示及climate crisis和blame定位至第三段第二句Poorer countries, which broadly speaking are the least to blame for the climate crisis—emitting less carbon dioxide per capita—will suffer most. 其中通过定语从句补充描述“Poorer countries” are the least to blame,故可排除A项。反过来D项极可能为正确选项,文章最后一段倒数第二句中的It is the duty of richer nations to do all they can to hold back the soaring temperatures which they did most to produce可以肯定这个判断。而B项和C项原文均没有提及,属于无中生有。故本题答案为D项。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/aXi4777K
0

随机试题
最新回复(0)