首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
医学
Is the profession of medicine in retreat? I’m reminded of this with September welcoming a new influx (流入) of medical students. A
Is the profession of medicine in retreat? I’m reminded of this with September welcoming a new influx (流入) of medical students. A
admin
2019-11-30
39
问题
Is the profession of medicine in retreat? I’m reminded of this with September welcoming a new influx (流入) of medical students. A handful of them may be some of the wide-eyed enthusiasts who attended a meeting at the Royal Society of Medicine (RSM) earlier this year about why they should choose a career in medicine. Choose medicine, I said, because it is a profession that allows you to pursue many different paths, catering for the diverse personalities that constitute any medical school’s intake.
But I’m beginning to wonder if I misled them? Not just on the opportunities that will open up to them and only be limited by their own ambition and abilities. No, I’m questioning something more fundamental; the perception of medicine as a profession.
Doctors have traditionally embellished (润色) their day jobs with roles, for example, on medical committees, college councils, and faculties for conferences, meetings and training courses. Journal editors and associate editors are prime examples of doctors taking on an additional responsibility to their full-time role.
The advantages of these outside interests and positions have been considerable for individuals and for the organizations that employ them. The organizations gain greater influence, open themselves up to new ideas and alternative strategies, and can gain a competitive advantage. Doctors have considered that these additional responsibilities are an important differentiator between medicine as a profession and medicine as a factory job.
Yet times are changing. Clock-watching has become common place, with the European a Working Time Directive being the most obvious examples. More troublesome for many senior doctors is the issue of job planning, which is beginning to limit the additional roles and responsibilities that doctors can undertake. Organizations are becoming more corporate and less enlightened.
Most doctors will find a way round this new regime, but short-term petty-minded bosses are beginning to view doctors as factory workers. Their limited vision considers doctors to be dangerously independent, malfunctioning cogs (无足轻重的成员) in their wobbly health care machine, a species to be controlled and beaten into the shape of appropriate widget (装饰品) .
Medicine was never meant to be governed by such runnel vision, was it? Ultimately it will be the less enlightened organizations who will fail. These organizations will perceive little value in doctors spreading their wings and will treat them like factory workers, clocking on and off and filling in timesheets.
Doctors in these organizations will begin to wonder whether medicine is any longer a profession when its practitioners are forced to cower (畏缩) before number crunches and bean counters.
Which of the following is NOT a benefit for the employers from their doctors taking on additional responsibilities?
选项
A、More positions.
B、Greater influence.
C、Greater competiveness.
D、More exposure to new ideas.
答案
A
解析
细节题。第四段讲到了雇用承担多岗位的医生的好处:The organizations gain greater influence,open themselves up to new ideas and alternative strategies,and can gain a competitive advantage.分别可以找到B、C、D选项的对应,只有A选项不是优势之一。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/aaT3777K
本试题收录于:
医学博士外语题库考研分类
0
医学博士外语
考研
相关试题推荐
患者60岁,反复咳嗽咳痰10余年。昨日晨突然出现气急、胸痛,呼吸困难。体检:口唇发绀,气管向右移位,左肺呼吸音减低。最可能的诊断是
A.胰岛素治疗B.二甲双胍口服C.格列齐特(达美康)口服D.单纯饮食控制男性,70岁。因胰腺癌手术后发现血糖增高。该患者最佳治疗选择是
临床确诊支气管扩张主要根据
A、Sheisangry.B、Sheisanxious.C、Sheisridiculous.D、Sheisdisappointed.B女士讲到自己有一大堆事情要做,希望医生能快一点把自己治好,可以看出女士目前很焦虑。
A、ThePresidentandthehospitalB、AvisittothehospitalC、PresidentAbrahamLincolnD、LincolnandawoundedsoldierD录音主要讲的是林
Osteoporosisusedtobecalled"thesilentdisease"becauseitsvictimsdidn’tknowtheyhadituntilitwastoolateandthey
Youfeelgenerallydepressedandunabletoconcentrate.Your【C1】______ofdailyactivitymaychange;youfindyourself【C2】______a
A、She’saninsuranceagent.B、She’saninsuranceclient.C、She’sabankclerk.D、She’sadriver.A对话中女士问男士是否需要collisioninsu
Thisguidegivesyouinformationonthebestself-carestrategiesandthelatestmedicaladvances.
Researchershaverecentlyfoundaconnectionbetweendiseaseandstressfulsituations.Totestthistheory,psychologistsaretr
随机试题
婴幼儿佝偻病主要是由()缺乏引起的。
Thedaywillcomesoon_______Chinawillbecomeamodernandpowerfulsocialistcountry.
诊断颅底骨折最确切的依据是()
婴儿开始添加淀粉类食物的月龄是
会计法规定,国家统一的会计制度由()根据会计法制定并公布。
()揭示了人们想做什么和他们喜欢做什么。
联结主义学习理论认为()
生活中常用的杯、盘、碟、碗等容器多是圆形,则下列原因中最合理的是( )。
黑格尔说:“割下来的手就是去了它的独立存在,就不像原来长在身上时那样,它的灵活性,运动、形状、颜色等都改变了,而且它腐烂起来了,丧失了它的整个存在了,只有作为有机的一部分,手才获得他的地位。”这说明了
WhenisJulia’sbirthday?
最新回复
(
0
)