首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
In the United States, it is not customary to telephone someone very early in the morning. If you telephone him early in the day,
In the United States, it is not customary to telephone someone very early in the morning. If you telephone him early in the day,
admin
2014-04-23
44
问题
In the United States, it is not customary to telephone someone very early in the morning. If you telephone him early in the day, while he is shaving or having breakfast, the time of the call shows that the matter is very important and requires immediate attention. The same meaning is attached to telephone calls made after 11: 00 p. m. If someone receives a call during sleeping hours, he assumes it’s a matter of life and death. The time chosen for the call communicates its importance.
In social life, time plays a very important part. In the USA guests tend to feel they are not highly regarded if the invitation to a dinner party is extended only three or four days before the party date. But it is not true in all countries. In other areas of the world it may be considered foolish to make an appointment too far in advance because plans which are made for a date more than a week away tend to be forgotten. The meaning of time differs in different parts of the world. Thus, misunderstandings arise between people from cultures that treat time differently; promptness (准时) is valued highly in American life, for example. If people are not prompt, they may be regarded as impolite or not fully responsible. In the US no one would think of keeping a business friend waiting for an hour; it would be too impolite. A person who is 5 minutes late is expected to make a short apology. If he is less than 5 minutes late, he will say a few words of explanation, though perhaps he will not complete the sentence.
According to the passage, the author of the article may agree with which of the following statements?
选项
A、It is appropriate to send your invitation cards three or four days before a dinner party date in the US.
B、It may be appropriate to send your invitation cards to your guests three or four days before a dinner party date in some cultures.
C、It is best for one to make telephone calls at night because it costs much less.
D、If one is less than 5 minutes late, he has to make a short apology.
答案
B
解析
本题问按照文章所讲内容,作者可能会同意以下哪一个观点。本题是一道判断是非类问题,可根据本文的有关句子利用排除法做出判断。文章第二段第二句“In the USA guests tend to feel they are not highly regarded if the invitation to a dinner party is extended only three or four days before the.party date.”告诉我们A项不符合原文内容,是错误选项。第一段讲到打电话的时间但并没有提到半夜打电话可节省费用,因而可以排除C项。第二段的最后两句话指出迟到五分钟的话,迟到者应道歉,如果迟到不足五分钟的话,可以稍作解释,因此D也是错误选项。而第二段的第四句“In other areas of the world it may be considered foolish to make an appointment too far in advance because plans which are made for a date more than a week away tend to be forgotten”暗示出在某些国家和文化背景下,可能提前三四天向客人发出晚宴邀请函是恰当的。因此B项是正确答案。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/abWO777K
0
在职攻硕英语联考
相关试题推荐
SheisfuriousAofherson’sgradesinschool,BwhichexplainswhyMarkisjealousCofJulia’shighmarksDontheexam.
Don’tcallhimjustacollegeprofessor.Internetentrepreneur,TVpersonality,advisortopresidents,andfriendtotherichan
Anypersonwhoisin______whileawaitingtrialisconsideredinnocentuntilhehasbeendeclaredguilty.
Somepeoplefeelthattelevisionshouldgiveless______tosport.
Themanagerthrewaparty______thegroupofcomputerexpertsfromtheUnitedStates.
Whilewatchingtelevision,______.
Fromthegoosethatlaidthegoldeneggtotheracebetweenthetortoiseandthehare,Aesop’sfablesareknownforteachingmor
Theinvestorwouldsufferalotfromatelevisionseriesthatwasheavilyinvestedinbutnevercameoff.
TheUnitedNationsWorldFoodProgramsays______couldpushonehundredmillionpeopleintohunger.
随机试题
关于《集成电路布图设计保护条例》的主要内容,下列选项正确的是()。
下列哪项是五苓散的主治证候
患儿,10个月。因惊厥发作多次来院诊治。患儿系人工喂养,体质较弱。昨日起突然发生惊厥,表现为两眼上翻,肢体抽搐,意识不清,小便失禁,每次发生约持续1分钟左右而自然缓解,抽搐停止后一切活动如常。检查:体温37℃,除见方颅、枕秃外,其他无特殊发现。该患儿出
以下不属于高效灭菌剂的是
监理工程师应以承包单位提交的、经监理机构审核后的()为依据来决定是否批准工程延期。
企业制造费用的分配方法通常包括()。
个人所得税的纳税义务人包括()。
下列有“泉南佛国”“闽南蓬莱”之美誉的是()。
累犯,是指被判处有期徒刑以上刑罚的犯罪分子,刑罚执行完毕或者赦免以后,在5年以内再犯应当判处有期徒刑以上刑罚之罪的犯罪分子,但是过失犯罪和不满18周岁的人犯罪的除外。据此,以下哪项中的被告人不构成累犯?()
关于直接客体,下列说法不正确的是()
最新回复
(
0
)