首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Tourism is an economic term, which gives it an air of objectivity, as if the luring of visitors were just another business, like
Tourism is an economic term, which gives it an air of objectivity, as if the luring of visitors were just another business, like
admin
2010-05-09
48
问题
Tourism is an economic term, which gives it an air of objectivity, as if the luring of visitors were just another business, like auto manufacturing or banking. While any major industry affects the environment and culture of a nation, tourism is unique in its ability to change the people and their beliefs about the world.
Anyone who travels for pleasure is a tourist, from the tired middle-aged manager with his American family, taking their week in the sun before returning to the station wagons and fax machines of the real world, to the extravagant European tourists, to weathered, wandering Australians who haven’t been home for two years because they don’t have money for the ticket.
Most Americans experience tourism as consumers in search of culture, good weather, beautiful buildings, or any of the other things that people travel in search of. During my year as a student living in Jamaica and traveling around the Caribbean, I have seen tourism through the eyes of the people who live with it, and witnessed the corrupting effects of tourism on the cultures that depend on it for economic survival.
When I tell people that I was living in Jamaica on scholarship, they roll their eyes and marvel at my luck, because they have seen the ads for Jamaican tourism, showing empty beaches, clear blue skies, and the occasional smiling black faces. I don’t know how to respond, because the Jamaica that I lived in, and that only some tourists are privileged to see, is a poor, crowded, violent place where most people, from police officers to ganja peddlers (贩卖大麻的小贩), resent tourists for their leisure and their money— money that goes almost exclusively to a small elite of hotel owners and government officials. It might be different if the tourists weren’t so obvious in their appearance. Many things—dress, language, looks— can distinguish tourists from the native population. In Jamaica, it is the skin color that sets the tourists apart, as 95 percent of Jamaicans are black (of African or mixed blood), and most tourists are white.
Because it is impossible for white visitors to move unnoticed among the people, Jamaican tourism has moved into carefully planned ghettos (分离区) of wealth. The fastest-growing sector of the tourist economy is the "all-inclusives"—hotels, generally built around a theme (family fun, swinging singles, fitness, old people), that offer one price that includes meals, drinks, tips, and transportation from the airport. Visitors to these clubs are insulated from the noise and heat of the Jamaican street, and the possibility of violence or swindle (诈骗).
In these clubs, all of the Jamaicans are "help"—well-mannered and quiet, forbidden to receive tips. Even the phone system is different. Outside, in Jamaica, the phone company forbids the use of international phone cards to protect its long-distance monopoly. But in the resort, Americans can call home as if they were in Florida. Formal colonialism has almost disappeared from the Earth, but resorts feel like the newest form—the micro-colony where American money is the constitution and idleness the national purpose.
What do most Americans look at tourism?
选项
A、They assume that tourism can enrich their knowledge and broaden their horizons.
B、They think that tourism is to buy and enjoy the luxury of life.
C、They think tourism allows them to exploit new things when traveling around the world.
D、They think tourism is the only way to enjoy local culture, good weather, or beautiful scenery.
答案
B
解析
句意理解题。文章的第三段第一句话提到:旅游实际上就是一种消费,消费文化、晴朗的天气、漂亮大厦、任何一种在旅游过程中所要寻觅的东西。所以,选项B体现了该句话的含义,是正确选项。而选项A、C、D提到的内容都是人们在旅游过程中带来的必然结果,不能说明多数美国人对旅游业的看法,故不是正确答案。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/b0OK777K
0
大学英语六级
相关试题推荐
A、Themanshouldtrytobemoreunderstanding.B、Theman’swifeshouldbemoreunderstanding.C、Theman’snegativeattitudemay
ToallAmericans,anotherbasic(36)______intheirconstitutionistheBillofRights,adoptedin1971.Thisconsistsof10ver
ARVshaven’tbeenusedwidelytopreventHIVtransmissionorinfectionforlackofmoney.Thegreatbiologicplausibilitymakes
A、Hopkins.B、Wilfred.C、Ralf.D、Thewoman.AM:WhatbookwereyoureadingintheclassroomwhenHopkinsgotin?W:Iwastalking
A、Addupthefiguresoncemorenow.B、Putoffthecalculationsuntiltomorrow.C、Takearestfirstandfinishthefigurestoday.
A、Movesomeboxes.B、Readhistorybooks.C、Attendhistoryclasses.D、Watchtheboxinggame.DM:Idon’timagineyouhaveanyint
Howmanypeoplearesufferingfromlabormarketproblems?Thisisoneofthemostcriticalyetcontentioussocialpolicyquestio
A、Hemanagedthesalesdepartment.B、HegaveseminarsontheInternet.C、Heworkedasacustodian.D、Hedesignedsoftware.CWhat
A、Themanshouldstartrunningdaily.B、Shealsopreferstoexerciseintheafternoon.C、It’simportanttowarmupbeforeexerci
____________________(通过考试来竞争,其好处的点让人怀疑),butcompetitioninthecertainknowledgeoffailureispositivelyharmful.
随机试题
假设验证原则:假设验证不要太计较绝对的精确。商业决策假设的验证,重视的是_____________而非_____________。
Forthepastseveralyears,theSundayNewspapersupplementParadehasfeaturedacolumncalled"AskMarilyn".Peopleareinvite
关于足月新生儿病理性黄疸的叙述,正确的是()
某综合楼工程,地下1层,地上12层,建筑面积1900m2,钢筋混凝土框架结构,业主与某施工单位双方签订了工程施工总承包合同。合同约定:工期300天,施工单位的施工进度计划网络图得到了监理工程师的批准。在施工中发生了以下事件:事件一:在基础施工
外国债券是指某一国借款人在本国以外的某一国家发行以()为面值的债券。
为什么说分段系统较之分页系统更易于实现信息共享和保护?
m为偶数(1)设n为整数,m=n(n+1).(2)在1,2,3,…,1988这1988个自然数中相邻两个数之间任意添加一个加号或减号,设这样组成的运算式的结果是m.
Thekeypositionandroleofwomenintheprocessofdevelopmentisincreasinglybeingrecognized.(1)_____thethreegreatWorl
判断下列叙述正确与否。①在计算机的中断系统中,优先级别高的中断总是先响应先处理。②光盘存贮器利用激光束在记录表面介质上存贮信息,可根据激光束反射的强弱来读出信息。③采用24针的打印机可以获得最好的硬拷贝效果。④指令中直接给出
With10,600bicyclesincirculation,Pariscityofficialsarehopingtheprogramwillprovidepeoplewithmoreenvironmentallyf
最新回复
(
0
)