首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
The importance and focus of the interview in the work of the print and broadcast journalist is reflected in several books that h
The importance and focus of the interview in the work of the print and broadcast journalist is reflected in several books that h
admin
2011-03-11
52
问题
The importance and focus of the interview in the work of the print and broadcast journalist is reflected in several books that have been written on the topic. Most of these books, as well as several chapters, mainly in, but not limited to journalism and broadcasting handbooks and reporting texts, stress the " how to" aspects of journalistic interviewing rather than the conceptual aspects of the interview, its context, and implications. Much of the "how to" material is based on personal experiences and general impression. As we know, in journalism as in other fields, much can be learned from the systematic study of professional practice. Such study brings together evidence from which broad generalized principles can be developed.
There is, as has been suggested, a growing body of research literature in journalism and broadcasting, but very little significant attention has been devoted to the study of the interview itself. On the other hand, many general texts as well as numerous research articles on interviewing in fields other than journalism have been written. Many of these books and articles present the theoretical and empirical (经验的) aspects of the interview as well as the training of the interviewers. Unhappily, this plentiful general literature about interviewing pays little attention to the journalistic interview. The fact that the general literature on interviewing does not deal with the journalistic interview seems to be surprising for two reasons. First, it seems likely that most people in modern Western societies are more familiar, at least in a positive manner, with journalistic interviewing than with any other form of interviewing. Most of us are probably somewhat familiar with the clinical interview, such as that conducted by physicians and psychologists. In these situations the professional person or interviewer is interested in getting information necessary for the diagnosis and treatment of the person seeking help. Another familiar situation is the job interview. However, very few of us have actually been interviewed personally by the mass media, particularly by television. And yet, we have a vivid acquaintance with the journalistic interview by virtue of our roles as readers, listeners, and viewers. Even so, true understanding of the journalistic interview, especially television interviews, requires thoughtful analysis and even study, as this book indicates.
Much research has been done on interviews in general______.
选项
A、but journalistic interviewing as specific field has unfortunately been neglected
B、though the study of the interviewing techniques hasn’t received much attention
C、so the training of journalistic interviewers has likewise been strengthened
D、and there has also been a dramatic growth in the study of journalistic interviewing
答案
A
解析
答案见第二段,由该段第四句可推知,A选项符合题意。其他三项在文中均未提及。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/b2p4777K
0
考研英语一
相关试题推荐
There(1)_____notonetypeofreadingbutseveralaccordingtoyourreasonsforreading.Toreadefficiently,youhaveto(2)__
Astothepunishmentthatchildrenundersevenareassignedtowrongdoing,PiagetsuggestsItcanbeinferredthattheterm"pu
Whatisoneofthefundamentalprinciplesofdirectcarving?WheredidRobertLaurentlearntocarve?
AccordingtothosewhosupporttheliberalizationofEurope’senergymarkets,energysupplymonopolyisunlikelyonthegrounds
Firecanbethoughtofasanycombustionprocessintenseenoughtoemitlight.Itmaybeaquietlyburningflameorthebrillian
ThesizeoftheEskimolanguagespokenbymostwhitesis______.Theauthor’soverallpointisthat______.
Almostexactlyayearago,inasmallvillageinNorthernIndia,AndreaMillinerwasbittenonthelegbyadog."Itmusthave(
Almostexactlyayearago,inasmallvillageinNorthernIndia,AndreaMillinerwasbittenonthelegbyadog."Itmusthave(
Itcanbeseenfromthepassagethat______.Accordingtothepassagethenumberofcohabitingcouplesislikelyto______.
Accordingtothepassage,thedeclineofShellTowhichofthefollowingstatementswouldMatthewSimmonsmostlikelyagree?
随机试题
莫里哀的《悭吝人》中被认为是财迷、吝啬鬼、守财奴的人物是()
Hewasdelightedat______.
A.透表泄热,清胃解毒B.透表泄热,清咽解毒C.透表泄热,凉血解毒D.两清气营,解毒救阴E.清热解毒,凉营生津烂喉痧初起邪在肺卫,治疗原则是
血栓对机体的危害不包括
女性,9岁,5天前突然右髋疼痛并有高热,体温39.5℃,脉搏110次/分,白细胞22×109/L,中性粒细胞0.98,血沉30mm/h。右髋关节肿胀,不敢活动,考虑为
对蛔虫、蛲虫、鞭虫、钩虫、绦虫、感染均有效的药物是( )。
商品房在获得预售认可的情况下,应到房地产登记机关办理()登记手续。
构成品德心理结构的基本成分是()
下列叙述中,正确的是()。
Manythingshavehappened______Isawyou.
最新回复
(
0
)