首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Cultural norms so completely surround people, so permeate thought and action, that we never recognize the assumptions on which o
Cultural norms so completely surround people, so permeate thought and action, that we never recognize the assumptions on which o
admin
2010-06-11
46
问题
Cultural norms so completely surround people, so permeate thought and action, that we never recognize the assumptions on which our lives rest. If birds were suddenly endowed with scientific curiosity they might examine many things, but the sky itself would be overlooked as a suitable subject; if fish were to become curious about the world, it would never occur to them to begin by investigating water. For birds and fish would take sky and the sea for granted, unaware of their profound influence because they comprise the medium for every act. Human beings, in a similar way, occupy a symbolic universe governed by codes that are unconsciously acquired and automatically different from the ways people conduct their affairs in other cultures.
As long as people remain blind to the sources of cultural norms, they are imprisoned within them. These cultural frames of reference are no less confining simply because they cannot be seen or touched. Whether it is an individual mentality that keeps an individual out of contact with his neighbors, or a collective mentality that separates neighbors of different cultures, both are forms of blindness that limit what can be experienced and what can be learned from others.
It would seem that everywhere people would desire to break out of the boundaries of their own worlds. Their ability to react sensitively to a wider spectrum of events and peoples requires an overcoming of such cultural parochialism. But, in fact, few attain this broader vision. Some have little opportunity for wider cultural experiences, though this condition should change as the movement of people accelerates. Others do not try to widen their experience because they prefer the old and familiar, seek from their affairs only further confirmation of the correctness of their own values. Still others avoid such experiences because they feel it dangerous to probe too deeply into the personal or cultural unconscious. Exposure may reveal how arbitrary many cultural norms are; such exposure might force people to acquire new bases for interpreting events. And even for those who do Seek actively to enlarge the variety of human beings to communicate with, there are still difficulties.
Cultural near-sightedness persists not merely because of inertia and habit, but chiefly because it is so difficult to overcome. One acquires a personality and a culture in childhood, long before he is capable of comprehending either of them. To survive, each person masters the perceptual orientations, cognitive biases, and communicative habits of his own culture. But once mastered, objective assessment of these cultural processes is awkward, since the same mechanisms that are being evaluated must be used in making the evaluations.
Which of the following can be inferred from the last paragraph?
选项
A、Everyone would like to widen their cultural scope if they can.
B、The obstacles to overcoming cultural parochialism lie in mainly people’s habitual way of thinking.
C、As long as one is brought up in a certain culture, he cannot be without bias in making cultural evaluations.
D、Childhood is an important stage in comprehending culture.
答案
C
解析
推论性细节题。最后一段提到,人们在童年时代形成自己的个性与文化,当时他们对此都还没有理解能力……但一旦有了自己的个性与文化,便很难对自身的文化进程作出客观评价,因为用于评价的工具也正是有待评价的文化机制。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/b5KK777K
0
大学英语六级
相关试题推荐
A、PeopleknowalmostnothingaboutShakespeare’searlylife.B、ShakespearewasalreadywellknownbeforehewenttoLondon.C、Pe
Itisgenerallynotadvisable___________(一个女人在怀孕第28周时乘飞机旅行).
Thefirstparagraphsuggeststhat______.Citiesmakegoodhomesforperegrinefalconsbecausetheyprovide
A、Hewilltakepartintheparty.B、Hewillcontinuetostudyinthebedroom.C、Hewillcontinuetostudyinthedinningroom.D
A、Youmustbeatleast16tostartthecourses.B、Youneedtotakeahearingtest.C、Youlearntodriveintheclassroom.D、You
A、Sheordereditthroughthemail.B、Itwasapresentfromherparents.C、Amalestudentgaveittoherasabirthdaypresent.D
RichDad,PoorDadMIhadtwofathers,arichoneandapoorone.Onewashighlyeducatedandintelligent;hehadaPh.D.an
Ironproductionwasrevolutionizedintheearlyeighteencenturywhencokewasfirstused【B1】______ofcharcoalforrefiningiro
A、Onabicycletrip.B、Toarecyclingcenter.C、Toapapermill.D、Onabusinesstrip.B
TheSciencethatImitatesNature’sMechanismsAEuropeanindustrialistnotlongagobecameverysuspiciousaboutAmericanpu
随机试题
房地产企业债券可以按照约定转换为企业的普通股。()
建设工程组织流水施工时,相邻施工过程的流水步距不尽相等,但专业工作队数等于施工过程数且各专业工作队能够在施工段上连续作业的流水施工方式是()。
甲运输公司某年6月份发生如下交易或事项:(1)取得运输业务收入总额800万元,支付给联运企业运输费用350万元;(2)取得销售不动产50万元,该不动产成本为30万元;(3)下属的招待所取得客房收入30万元,餐厅、歌舞厅收入共计55万元。
导游与旅游者之间的口头承诺属于按()方式订立的合同。
下列Word2003表格操作中,能够选定整个表格的是()。
古希腊把“三艺”作为教育内容,这“三艺”是指()。
要使一元二次方程x2-3x+m=0在[0,1]上恰好有一个解,则m的取值范围是().
假设某计算机系统的内存大小为256K,在某一时刻内存的使用情况如下表所示。此时,若进程顺序请求10K、15K和5K的存储空间,系统采用某种算法为进程分配内存,分配后的内存情况如下表所示。那么系统采用的是什么分配算法?()
小胡利用Excel对销售人员的销售额进行统计,销售工作表中已包含每位销售人员对应的产品销量,且产品销售单价为308元,计算每位销售人员销售额的最优操作方法是()。
CompletethesentencesbelowwithwordstakenfromReadingPassage1.UseONEWORDforeachanswer.Writeyouranswersinboxes
最新回复
(
0
)