首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
(1)It’s 7 pm on a balmy Saturday night in June, and I have just ordered my first beer in I Cervejaria, a restaurant in Zambujeir
(1)It’s 7 pm on a balmy Saturday night in June, and I have just ordered my first beer in I Cervejaria, a restaurant in Zambujeir
admin
2019-05-30
54
问题
(1)It’s 7 pm on a balmy Saturday night in June, and I have just ordered my first beer in I Cervejaria, a restaurant in Zambujeira do Mar, one of the prettiest villages on Portugal’s south-west coast. The place is empty, but this doesn’t surprise me at all. I have spent two weeks in this area, driving along empty roads, playing with my son on empty beaches, and staying in B&Bs where we are the only guests.
(2)No doubt the restaurant, run by two brothers for the past 28 years, is buzzing in July and August, when Portuguese holidaymakers descend on the Alentejo coast. But for the other 10 months of the year, the trickle of diners who come to feast on fantastically fresh seafood reflects the general pace of life in the Alentejo: sleepy, bordering on comatose.
(3)One of the poorest, least-developed, least-populated regions in western Europe, the Alentejo has been dubbed both the Provence and the Tuscany of Portugal. Neither is accurate. Its scenery is not as pretty and, apart from in the capital Evora, its food isn’t as sophisticated. The charms of this land of wheat fields, cork oak forests, wildflower meadows and tiny white-washed villages, are more subtle than in France or Italy’s poster regions.
(4)To travel here is to step back in time 40 or 50 years. Life rolls along at a treacly pace: there’s an unnerving stillness to the landscape. But that stillness ends abruptly at the Atlantic Ocean, where there is drama in spade. Protected by the South West Alentejo and Costa Vicentina national park, the 100 km of coastline from Porto Covo in the Alentejo to Burgau in the Algarve is the most stunning in Europe. And yet few people seem to know about it Walkers come to admire the views from the Fisherman’s Way, surfers to ride the best waves in Europe, but day after day we had spectacular beaches to ourselves.
(5)The lack of awareness is partly a matter of accessibility(these beaches are a good two hours’ drive from either Faro or Lisbon airports)and partly to do with a lack of beach side accommodation. There are some gorgeous, independent guesthouses in this area, but they are hidden in valleys or at the end of dirt tracks.
(6)Our base was a beautiful 600-acre estate of uncultivated land covered in rock-rose, eucalyptus and wild flowers 13 km inland from Zambujeira. Our one-bedroom home, Azenha, was once home to the miller who tended the now-restored watermill next to it. A kilometre away from the main house, pool and restaurant, it is gloriously isolated.
(7)Stepping out of the house in the morning to greet our neighbours — wild horses on one side, donkeys on the other — with nothing but birdsong filling the air, I felt a sense of adventure you normally only get with wild camping.
(8)"When people first arrive, they feel a little anxious wondering what they are going to do the whole time," Sarah Gredley, the English owner of the estate, told me. "But it doesn’t usually take them long to realize that the whole point of being here is to slow down, to enjoy nature."
(9)We followed her advice, walking down to the stream in search of terrapins and otters, or through clusters of cork oak trees. On some days, we tramped uphill to the windmill, now a romantic house for two, for panoramic views across the estate and beyond.
(10)When we ventured out, we were always drawn back to the coast — the gentle sands and shallow bay of Farol beach. At the end of the day, we would head, sandy-footed, to the nearest restaurant, knowing that at every one there would be a cabinet full of fresh seafood to choose from — bass, salmon, lobster, prawns, crabs, goose barnacles, clams... We never ate the same thing twice.
(11)A kilometre or so from I Cervejaria, on Zambujeira’s idyllic natural harbour is O Sacas, originally built to feed the fishermen but now popular with everyone. After eating platefuls of seafood on the terrace, we wandered down to the harbour where two fishermen, in wetsuits, were setting out by boat across the clear turquoise water to collect goose barnacles. Other than them, the place was deserted — just another empty beauty spot where I wondered for the hundredth time that week how this pristine stretch of coast has remained so undiscovered.
The author uses "gloriously" in Para. 6 to ______.
选项
A、describe the scenery outside the house
B、show appreciation of the surroundings
C、contrast greenery with isolation
D、praise the region’s unique feature
答案
B
解析
题目问gloriously一词的写作意图。该词出现在段末,修饰形容词isolated“偏僻的”。联系上下文,作者说住处isolated是因为离城镇13公里(13 km inland from Zambujeira),离主楼、游泳池、餐馆等有一公里。而作者在描述住处时说周边美丽(beautiful),土地原始未经开发(uncultivated land),有花有树,而在第7段则说可与动物为伴,四周幽静只听到鸟语(nothing but birdsong filling the air),有一种野营才有的冒险感(asense of adventure)。从文章用词来看,作者对周边环境的这种isolated感到满意(从全文基调来看也是如此),glorious有very enjoyable之义,故可知gloriously表达作者对周边环境的喜爱,gloriously isolated可理解为“偏僻得很巧妙,令人愉快”,故B项“表达对周边环境的欣赏”正确。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/bEbK777K
0
专业英语八级
相关试题推荐
Thoseofusinvolvedintheinternationalizationofhighereducationrelyonaseriesofassumptionsthatareoftennotsupport
StudyActivitiesinUniversityInordertohelpcollegeanduniversitystudentsintheprocessoflearning,fourkeystudy
CulturalDifferencesbetweenEastandWestI.FactorsleadingtotheculturaldifferencesA.Differentculture【T1】______【T1】___
Englishservesasafunctionalalternativelanguageinseveralareasofpublicactivityforthemanynationsoftheworldwhich
Part-timejobsarebeneficialtocollegestudentsinmanyaspects,andsomepeoplebelievethatseniorhighschoolstudentsshou
CrossCulturalBusinessPresentationsWithinthebusinessenvironment,understandingandcopingwithinterculturaldifferencesb
CrossCulturalBusinessPresentationsWithinthebusinessenvironment,understandingandcopingwithinterculturaldifferencesb
AnalyzingFictionI.【T1】______【T1】______—Arrangementofeventstoa)【T2】_____【T2】______b)Raisethelevelofgeneralityc)【T3
AnalyzingFictionI.【T1】______【T1】______—Arrangementofeventstoa)【T2】_____【T2】______b)Raisethelevelofgeneralityc)【T3
A、Herpassionabouttechnology.B、Herfrustratingpersonalexperience.C、Herdevotiontodigitaldevices.D、Herloveforherfam
随机试题
甲的一头牛走失,乙牵回关入自家牛棚,准备次日寻找失主。当晚牛棚被台风刮倒,将牛压死。乙将牛肉和牛皮出售,各得款500元和100元。请人屠宰及销售,支出100元。下列哪一种说法是正确的?()
某地区果农普遍将地理标志“兴山”用于该地出产的水果在市场上销售,该地的果农甲因接受客户订货过多,便打算将“兴山”标记及部分订单转让给另一地区的果农乙。根据有关规定,下列说法中正确的是()。
风湿性心瓣膜病左房室瓣狭窄最重要的体征是
以原因不明发热为主要起病症状的霍奇金淋巴瘤的特征是
股票筹资的特点是()。
进度控制的经济措施,是指用经济的手段对设备工程进度控制进行影响和制约,它有以下( )几种。
在企业短期资金来源中最典型,最常见的商业信用形式是()。
下列有关注册会计师利用专家工作的说法中不正确的是()。
A、 B、 C、 D、 D第一组第一个图形中的4个小图形分别逆时针移动1格,第二个图形中的4个小图形分别顺时针移动1格,然后叠加得到第三个图形。第二组按照此规律得到D。
[*]
最新回复
(
0
)