首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Scholars and students have always been great travelers. "Academic mobility" is now often stated as a fundamental necessity for e
Scholars and students have always been great travelers. "Academic mobility" is now often stated as a fundamental necessity for e
admin
2011-01-04
63
问题
Scholars and students have always been great travelers. "Academic mobility" is now often stated as a fundamental necessity for economic and social progress in the world, but it is certainly nothing new. Serious students were always ready to go abroad in search of the most stimulating teachers and the most famous academies; in search of the purest philosophy, the most effective medicine, the likeliest road to gold.
Mobility of this kind means also mobility of ideas, their transference across frontiers, their simultaneous impact upon many groups of people. The point of learning is to share it, whether with students or with colleagues; one presumes that only eccentrics have an interest in being credited with a startling discovery, or a new technique. It must also have been reassured to know that other people in other parts of the world were about to make the same discovery or were thinking along the same lines, and that one was not quite alone, confronted by inquisition, ridicule or neglect.
In the twentieth century, and particularly in the last twenty years, the old footpaths of the wandering scholars have become vast highways. The vehicle which has made this possible has of course been the aeroplane, making contact between scholars even in most distant places immediately feasible, and providing for the very rapid transmission of knowledge. Apart from the vehicle itself, it is fairly easy to identify the main factors which have brought about the recent explosion in academic movement. Some of these are purely quantitative and require no further mention: there are far more centers of learning, and a far greater number of scholars and students.
In addition, one must recognize the very considerable multiplication of disciplines, particularly in the sciences, which by widening the total area of advanced studies has produced an enormous number of specialists whose particular interests are precisely defined. These people would work in some isolation if they were not able to keep in touch with similar isolated groups in other countries.
In the eyes of the author, what happens to a scholar who shares his ideas with his colleagues?______.
选项
A、He risks his ideas being stolen.
B、He gains recognition for his achievement.
C、He is considered as an eccentric.
D、He is credited with a startling discovery.
答案
B
解析
观点推断题,文中第二段提到“The point of learning is to share it,whether with students or with colleagues",本段最后一句提到“one was not quite alone”,当一位学 者与其同事分享观点想法时,从而会得到对他的成就的认可。而A选项文中完全未曾涉及过。C、D选项均为与其相反的对比结果,故均可排除。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/bSHO777K
0
在职攻硕英语联考
相关试题推荐
(中国矿业大学2007年试题)TheIndiansrisesoonasitislight,thechildrenrundowntotherivertoswim,thewomangotothecreek
(北京航空航天大学2013年试题)Mostworthwhilecareersrequiresomekindofspecializedtraining.Ideally,therefore,thechoiceofan【C1】
Therearethreeseparatesourcesofhazard【C1】______totheuseofnuclearreactiontosupplyuswithenergy.Firstly,theradioa
Theboardofthecompanyhasdecidedto______itsoperationtoincludeallaspectsoftheclothingbusiness.
Inasense,scientistsandengineersinthepasthavebeenfortunate,forwebecameaccustomedtobeingmeasuredbynatureitsel
Hereissomeadviceonfoodshopping.The【C1】______familyspendsaboutone-sixthofitsincome【C2】______food.Becausefoodisex
Therearsectionofthebraindoesnotcontractwithage,andonecancontinuelivingwithoutintellectualoremotionalfacultie
Theamazingsuccessofhumansasa【C1】______istheresultoftheevolutionarydevelopmentofourbrainswhichhasled,amongoth
Whilebigcorporations______globalbusinessnews,smallcompaniesarechargingintooverseasmarketsatafasterpace.
Supposeyouarethereinthemuseum,withthehead-sizedsmartphonepermanentlypositionedinfrontofyournose.Accordingtoa
随机试题
A.生物药剂学指标B.有效性指标C.安全性指标D.稳定性指标E.均一性指标
现浇混凝土楼板综合单价中包含的费用是()。
W自来水厂建设项目(以下简称W项目)使用国债资金,在确定招标方案时,招标人决定W项目自行招标,并采取邀请招标方式选择施工队伍,评标方法采用经评审的最低投标价法,招标人授权评标委员会直接确定中标人。在招标过程中发生了如下事件。事件1:本次招标向A、B
桥梁桩基钻孔时,钻孔的()直接关系到成桩质量,是钻孔桩成败的关键。
为了实现有序和科学的项目信息管理,应由( )。
境内承受转移土地、房屋权属的单位和个人为契税的纳税人,但不包括外商投资企业和外国企业。()
阅读下面短文。回答问题。最近,英国研究人种智商的学者理查德•林恩,得出了一个令亚洲人感到既惊讶又高兴的研究结论:中国人、日本人、朝鲜人是全世界最聪明的人,拥有全世界最高的平均智商.平均值为105。之后的排位是欧洲人(100)、爱斯基摩人(91)等
所有重点大学的学生都是聪明的学生,有些聪明的学生喜欢选学,小杨不喜欢选学;所以,小杨不是重点大学的学生。以下除哪项外,均与上述推理的形式类似?
Comparedwithothermodesoftransport,traintechnologymightseemtobeprogressingasslowlyasasuburbancommuterservicer
Wheredopesticidesfitintothepictureofenvironmentaldisease?Wehaveseenthattheynowpollutesoil,water,andfood,tha
最新回复
(
0
)