首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
A weather map is an important tool for geographers. A succession of three or four maps presents a continuous picture of weather
A weather map is an important tool for geographers. A succession of three or four maps presents a continuous picture of weather
admin
2011-05-29
51
问题
A weather map is an important tool for geographers. A succession of three or four maps presents a continuous picture of weather changes. Weather forecasters are able to determine the speed of air masses and fronts, whether an individual pressure area is deepening or becoming shallow and whether a front is increasing or decreasing in intensity. They are also able to determine whether an air mass is retaining its original characteristics or taking on those of the surface over which it is moving. Thus, a most significant function of the map is to reveal a synoptic picture of conditions in the atmosphere at a given time.
All students of geography should be able to interpret a weather map accurately. Weather maps contain an enormous amount of information about weather conditions existing over a large geographical area at the time of observation. They reveal in a few minutes what otherwise would take hours to describe. The United States Weather Bureau issues information about approaching storms, floods, frosts, droughts, and all climatic conditions in general. Twice a month it issues a 30-day "outlook" which is a rough guide to weather conditions likely to occur over broad areas of the United States. These 30-day outlooks are based upon an analysis of the upper air levels which often set the stage for the development of air masses, fronts, and storms.
Considerable effort is being exerted today to achieve more accurate weather predictions. With the use of electronic instruments and earth satellites, enormous gains have taken place recently in identifying and tracking storms over regions which have but few meteorological stations. Extensive experiments are also in progress for weather modification studies. But the limitations of weather modification have prevented meteorological results except in the Seeding of super-cooled, upslope mountainous winds which have produced additional orographical precipitation on the windward side of mountain ranges. Nevertheless, they have provided a clearer understanding of the fundamentals of weather elements.
The thirty-day forecast is determined by examining ______.
选项
A、upper air levels
B、satellite reports
C、changing fronts
D、daily air maps
答案
A
解析
本文第二段最后一句明确指出“These 30-day outlooks are based upon an analysis of the upper air levels which often set the stage for the development of air masses,fronts,and storms”,所以本题的正确答案应当为 A。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/bW6O777K
0
考博英语
相关试题推荐
Readthearticlebelowaboutahealthproblemthatkeyboardusersoftenhave.ChoosethecorrectwordtofilleachgapfromA,B
AccountsClerkWanted£12,000peryear.Experienceanadvantage.Fulltrainingprovided.Immediateavailabilityessential.Cal
CYCLESMOVEWITHTHETIMESTimeshavebeenhardfortheUKcycleindustry.Poorweatherandcompetitionfromabroadhaveha
CYCLESMOVEWITHTHETIMESTimeshavebeenhardfortheUKcycleindustry.Poorweatherandcompetitionfromabroadhaveha
CYCLESMOVEWITHTHETIMESTimeshavebeenhardfortheUKcycleindustry.Poorweatherandcompetitionfromabroadhaveha
Salesweregoodbutdistributionproblemsledtoaslightdropinprofits.Thecompanyhadproblemswith______.
Readthefollowingminutesofameeting.Aresentences16-22ontheoppositepage’Right’or’Wrong’?Ifthereisnotenough
Readthefollowingminutesofameeting.Aresentences16-22ontheoppositepage’Right’or’Wrong’?Ifthereisnotenough
FiveInterviewingFundamentalsThemostimportantthingtofindoutwhenyouinterviewsomeoneisifyouliketheperson.Yo
EducationinRussiaandtheothernewcountriesfacesespeciallydauntingobstaclesbecausethestrugglingeconomiesofthesena
随机试题
留取血吸虫孵化检查的粪便标本应( )。【历年考试真题】
一平面谐波沿x轴正身传播,波速u=40m/s,题31图是t=0时的波形图,据图中标出的数据,可写出任意时刻的波动方程式为()。
下列选项不应是城市分区规划阶段给水系统工程规划的内容的是()。
商品流通企业经营战略的特点,决定了经营决策的特点包括()。
根据合同法律制度的规定,如果受要约人对要约的内容作出了实质性变更,为新要约。下列各项中,属于实质性变更内容的有()。
A、 B、 C、 D、 D各项分母构成公比为2的等比数列,每项分子都比该项分母少1,故本题应选择D。
关于IP数据报的说法正确的是()。
HowdoyouaccountforyourabsencefromtheclasslastThursday?
WhenitrecentlyemergedthatGooglewashelpingthePentagonwiththeAIforadroneproject,someoftheiremployeeswereoutr
Undergroundticketsareavailableatallundergroundstations.Ticketspricesfortheundergroundvary【B1】______tothedistance
最新回复
(
0
)