首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
For years and years people have been saying that the railways are dead. "We can do without railways" people say, as if motorcars
For years and years people have been saying that the railways are dead. "We can do without railways" people say, as if motorcars
admin
2014-10-28
58
问题
For years and years people have been saying that the railways are dead. "We can do without railways" people say, as if motorcars and planes made the railways unnecessary. We all keep hearing that trains are slow, that they lose money, that they’re dying. But this is far from the truth. In these days of expensive oil, the railways have become highly competitive with motorcars and planes. If you want to carry people or goods from place to place, they’re cheaper than planes.
And they have much in common with planes. A plane goes in a strange line and so does a railway. What is more, it takes you from the heart of a city into the heart of another. It doesn’t leave you as a plane does, miles and miles from the city center. It doesn’t hold you up as a car does, in endless traffic jams. And a single train can carry goods which no plane or motorcar could ever do.
Far from being dead, the railways are very much alive. Modern railway lines give you a smooth, untroubled journey. Where else can you eat well, sleep in comfort, feel safe and enjoy the scene while you are traveling at speed at the same time? And we are only at the beginning. For we have just entered the age of super-fast trains, traveling at 150 miles an hour and more. Soon we will be wondering why we spent so much on motorways we can’t use because we have not enough money to buy the oil and planes we can’t fly in for the same reason.
According to the author, the disadvantage of cars and planes will be that ______.
选项
A、they can not travel fast enough
B、too much money will be spent on oil
C、they cannot give a smooth, untroubled journey
D、the travelers cannot enjoy the scene in their journey
答案
B
解析
细节推理题。题目询问根据作者的观点,汽车和飞机将有什么缺点。本题答案可从文章第三段末句推测出:汽车和飞机都有相同的缺点,即汽油的开支太大,故选项B为正确答案。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/bZMK777K
本试题收录于:
大学英语三级B级题库大学英语三级分类
0
大学英语三级B级
大学英语三级
相关试题推荐
Christmasisadayoffun,feastingandexchanging(11)Peoplehavebeenpreparingforitforweeks.Theyhavebeencooking(
You’dbetter______thewholearticleatonce.
LastmonthTomwentonholidaytoFrance.HecaughtthetrainfromLondontoDoverandthenwentbyboatacrosstheChannel.He
Afterreadingthepassageweknowthat______.______oftheworkingwomenintheUSAhavebeentouniversity.
Thekeytoagoodinterviewisthroughpreparation.Ifyouhavepreparedyourselfwell,theinterviewwillmostlikelyrunsmoot
Jackisnotmuchofafootballplayer,butwhenit______maths,he’samongthetopthreeinourclass.
A、Hisbabycriedallnight.B、Hisbabywassick.C、Hesleptthewholenight.D、Hecouldn’tsleepthatnight.D本题考查对问题的判断能力。男士说“昨
Ishallneverforget(visit)______theWestLakeforthefirsttimelastyear.
In1962,JohnGlenn,attheageof(11),tookahistory-makingride(12)Friendship7tobecomethefirstmantoorbit(绕轨道
Althoughhewasbadlyinjured,he______explainwhathadhappened.
随机试题
女性,20岁,反复高热伴游走性关节痛,口腔溃疡、脱发1月。辅助检查示RF1:20(+),抗SSA抗体(+),抗双链DNA抗体(+),尿蛋白(++),颗粒管型5个/HP。诊断首先考虑
某开发商拥有足够的经济实力,预算高额的广告费用代理费用,此预算编制方法为()。
下列情况中,担保人在原保证担保的范围内继续承担保证责任的是()
原始凭证按格式不同,可以分为()。
精神发育迟滞分级中属于“能教育的”智商范围为()。
图中,为使杠杆OA保持静止,画出在A点所加最小力F1的示意图和阻力F2的力臂l2.
“莫”和“暮”的关系是()。
下列情形中,诉讼时效为1年的是()。
(1)Hehadallowedhertofreeherself;andinaminuteortwothemilkingofeachwasresumed.Nobodyhadbeheldthegravitatio
Heordersmeabout______Iwerehiswife.
最新回复
(
0
)