首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
No big developed country has come out of the global recession looking stronger than Germany has. The economy minister, Rainer Br
No big developed country has come out of the global recession looking stronger than Germany has. The economy minister, Rainer Br
admin
2013-02-05
39
问题
No big developed country has come out of the global recession looking stronger than Germany has. The economy minister, Rainer Briiderle, boasts of an "XL upswing". Exports are booming and unemployment is expected to fall to levels last seen in the early 1990s. The government is a stable, though sometimes fractious, coalition of three mainstream parties. The shrillest protest is aimed at a huge new railway project in Stuttgart. Amid the truculence and turmoil around it, Germany appears an oasis of tranquillity.
To many of its friends and neighbours, though, the paragon is a disappointment. Its sharp-elbowed behaviour during the near-collapse of the euro earlier this year heightened concerns about Germany’s role in the world that have been stirring ever since unification 20 years ago. A recent essay published by Bruegel, a Brussels think-tank, explains "why Germany fell out of love with Europe". Another, from the European Council on Foreign Relations, alleges that Germany is "going global alone". Jiirgen Habermas, Germany’s most distinguished living philosopher, accuses his country of pursuing an "inward-looking national policy". "How can you not ask Germany questions about its vision of the future of Europe?" wonders Jacques Delors, who was president of the European Commission when the Berlin Wall fell. Even a pacific and prosperous Germany causes international angst.
The German question never dies. Instead, like a flu virus, it mutates. Even today’s mild strain causes aches and pains, which afflict different regions in different ways. America’s symptoms are mild. Central Europe seems to have acquired immunity. After unification 85 % of Poles looked upon Germany as a threat, recalls Eugeniusz Smolar of the Centre for International Relations in Warsaw. Now just a fifth do. It is among Germany’s long-standing west and south European partners that the German question feels debilitating, and where a dangerous flare-up still seems a possibility. Germany’s answer to the question matters not only to them. It will shape Europe, and therefore the world.
Germans have not forgotten that their country was the author of the horrors of the 1930s and 1940s, but, says Renate Kocher of Allensbach, a polling firm, they want to "draw a line under the past". That does not mean ignoring its lessons or neglecting to teach them to the next generation. A new exhibition on "Hitler and the Germans" at the German Historical Museum in Berlin is drawing blockbuster crowds. But Germans are no longer so ready to be put on the moral defensive or to view the Nazi era as the defining episode of their past. Even non-Germans seem willing to move on. Recent books like "Germania" and "The German Genius" suggest that English-language publishing may be entering a post-swastika phase. Germany still atones but now also preaches, usually on the evils of debt, the importance of nurturing industry and the superiority of long-term thinking in enterprise. Others are disposed to listen. "Everyone orients himself towards Germany," says John Kornblum, a former American ambassador.
We can infer from "To many of its friends and neighbours, though, the paragon is a disappointment" (in Paragraph 2) that______.
选项
A、Germany is going through ups and downs after the global recession
B、Germany has passed its peak
C、chances are it’s heading towards "an outward-looking Germany"
D、its strength is posing a new threat to other countries
答案
D
解析
推理题。文章第二段讲述了各国对德国势力的担忧,最后一句更是指出了和平与繁荣的德国亦会引起国际社会的忧虑,可知德国力量正在给其他国家造成不同程度的恐慌,故选D。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/bghK777K
0
专业英语四级
相关试题推荐
UnlikethecarefullyweighedandplannedcompositionsofDante,Goethe’swritingshavealwaysthesenseofimmediacyandenthusi
UnlikethecarefullyweighedandplannedcompositionsofDante,Goethe’swritingshavealwaysthesenseofimmediacyandenthusi
Beforediscussingtheeffectofdeflationandinflationonthedistributionofincome,itwillbeusefulto【C1】______theseterm
Beforediscussingtheeffectofdeflationandinflationonthedistributionofincome,itwillbeusefulto【C1】______theseterm
Infamilieswithtwoworkingparents,fathersmayhavemoreimpact【C1】______achild’slanguagedevelopmentthanmothers,anews
Infamilieswithtwoworkingparents,fathersmayhavemoreimpact【C1】______achild’slanguagedevelopmentthanmothers,anews
Thestolenjewelsareofhighvalue.Theymustberecovered______.
______,hewouldnothaverecoveredsoquickly.
Myadviceis:onlywearsuchclothes_____reallynecessary.
Clothesplayacriticalpartintheconclusionswereachbyprovidingcluestowhopeopleare,whotheyarenot,andwhotheywo
随机试题
肺痈,咳吐脓血、胸痛,宜选用顽痰咳嗽、胸膈胀闷,宜选用
麻黄素单方制剂处方留存麻醉药品处方留存
甲市宜华姐妹影视制作中心(以下称“宜华”)摄制的作品《日宴》播出前,乙市芒果音像公司(以下称“芒果”)在丙市制作了内容相同的光盘,并大量销往丁市。宜华发现后即向人民法院提起诉讼,并在人民法院立案后,请求人民法院裁定芒果停止生产光盘。芒果在接到应诉通知书及停
在某涉外合同纠纷案件审判中,中国法院确定应当适用甲国法律。关于甲国法的查明和适用,下列哪一说法是正确的?(2011年试卷一第35题)
FIDIC施工合同条件规定的合同有效期的结束时间是以( )日为标志。
按照《全国统一建筑工程预算工程量计算规则》的规定,下列面层工程量按实铺面积计算的是()。
某大公司准备高薪雇佣一名小车司机,经过层层筛选,剩下3名技术最优良的竞争者。主考者问他们:“悬崖边有块金子,你们开着车去拿,觉得能距离悬崖多近而又不至于掉落呢?”第一位说:“二公尺”。第二位说:“半公尺”。第三位说:“我会尽量远离悬崖,越远越好”。结果这家
【B1】【B7】
在资本主义工商业改造中,企业的利润分配实行“四马分肥”的办法,除了国家所得税外,还包括()。
某信息系统集成公司根据对客户需求的理解,决定开发一种主要是应用于客户单位内部的即时通讯产品。根据公司内部销售人员的反馈,该公司的高层领导觉得该产品应该有很好的市场前景,不仅可以满足公司现有客户的需要,而且可以作为独立的产品在市场上出售。于是公司的总经理徐某
最新回复
(
0
)