首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
The long years of food shortage in this country have suddenly given way to apparent abundance. Stores and shops are choked with
The long years of food shortage in this country have suddenly given way to apparent abundance. Stores and shops are choked with
admin
2010-07-06
43
问题
The long years of food shortage in this country have suddenly given way to apparent abundance. Stores and shops are choked with food. Rationing is virtually suspended, and overseas suppliers have been asked to hold back deliveries. Yet, instead of joy, there is widespread uneasiness and confusion Why do food prices keep on rising, when there seems to be so much more food about? Is the abundance only temporary, or has it come to stay? Does it mean that we need to think less now about producing more food at home? No one knows what to expect.
The recent growth of export surpluses on the world food market has certainly been unexpectedly great, partly because a strange sequence of two successful grain harvests in North America is now being followed by a third. Most of Britain’s overseas suppliers of meat, too, are offering more this year and home production has also raised.
But the effect of all this on the food situation in this country has been made worse by simultaneous rise in food prices, due chiefly to the gradual cutting down of government support for food. The shops are over- stocked with food not only because there is more food available but also because people, frightened by high prices, are buying less of it. Moreover, the rise in domestic prices has come at a time when world prices have begun to fall with the result that imported food, with the exception of grain, is often cheaper than the home- produced variety. And now grain prices, too, are falling. Consumers are beginning to ask why they should not be enabled to benefit from this trend. The significance of these developments is not lost on farmers.
The older generations have seen it all happen before. Despite the present price and market guarantees, farmers fear they are about to be squeezed between cheap food imports and a shrinking home market. Present production is running at 51 percent above pre-war levels, and the government has called for an expansion to 60 percent by 1956; but repeated ministerial advice is carrying little weight and the expansion program is not working very well.
What did the future look like for Britain’s food production at the time of writing this article?
选项
A、The fall in world food prices would benefit British food producers.
B、An expansion 6f food production was at hand.
C、British food producers would receive more government financial support.
D、It looks depressing despite government guarantees.
答案
D
解析
分析推理题。由第一段最后一句(No one knows what to expect)及文章最后一句中的but re- peated ministerial advice...is not working very well可知作者对英国食品产业的前景持悲观态度,选D 。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/biDd777K
本试题收录于:
公共英语四级笔试题库公共英语(PETS)分类
0
公共英语四级笔试
公共英语(PETS)
相关试题推荐
Fromthecontext,weknowthat"attributes"(Para.1)meansAccordingtothetext,weknowthatSpanish-Americans
Itcanbeinferredfromthepassagethatscientistsnowgenerallyagreethatthe______.TheideasattributedtoT.H.Huxleyi
Thelongyearsoffoodshortageinthiscountryhavesuddenlygivenwaytoapparentabundance.Storesandshopsarechokedwith
WhichofthefollowingappliestothemanagementofhumanresourcesinAmericancompanies?Accordingtothearticle,whichoft
WhatwastheunderlyingsignificanceoftheinventionoftheKodak?Snapshot,asisexplainedinthepassage,refersto
Thepromiseoffindinglong-termtechnologicalsolutionstotheproblemofworldfoodshortagesseemsdifficulttofulfillMany
Whatdoesthephrase"fromvariouscomersofthiscountry"probablymean?Whatdidtheboysayabouthisearlyuseofthelangu
Predictionsofmanyrobotsinindustryhaveyetcometrue.Fortenyearsormore,manufacturersofbigrobotshaveexplainedhow
Predictionsofmanyrobotsinindustryhaveyetcometrue.Fortenyearsormore,manufacturersofbigrobotshaveexplainedhow
Predictionsofmanyrobotsinindustryhaveyetcometrue.Fortenyearsormore,manufacturersofbigrobotshaveexplainedhow
随机试题
男性,55岁。双下肢无力半年,右侧明显,近2个月行走不稳,右手不能扣钮扣,无外伤史,无发热。体格检查:颈背部无明显压痛,两上肢前臂、手及上臂尺侧皮肤感觉减退,右侧尤其明显,四肢肌张力增高,肱二头肌反射亢进,双侧膝踝反射亢进,右髌阵挛阳性,右巴彬斯基征阳性
某土地估价师接到一项业务,委托方A公司要求就一宗土地补偿问题提出一个价格咨询意见,价格基准日确定在2008年6月30日。下面是估价师与委托方交谈并到现场调查的记录要点,阅读后回答相关问题。(1)A公司是一家国有公司,主要从事纺织品贸易,规模中等。(2)
货币供给量的增加会导致短期利率的下降,长期利率上升。
我国法定计量单位包括SI辅助单位在内的具有专门名称的SI导出单位共有()个。
清代皇帝中葬于清西陵的有()。
在应用知识的具体情境中进行知识教学的教学策略被称为()
只要人类社会存在,就存在着教育。这说明教育具有()。
在下列排序方法中,平均时间复杂度为O(nlogn)的排序算法是()。Ⅰ.快速排序Ⅱ.冒泡排序Ⅲ.希尔排序Ⅳ.选择排序
民事法律行为的有效条件有()。
一提到虎,人们就会想到它那健壮的身体、锋利的爪牙和威风的样子。的确,虎被称为“百兽之王”,是胜利和力量的象征。在现实生活中,虎的数量很少。在9种虎中,有4种已经灭绝了,仅存的5种虎中,也有几种只剩下几十只了。现在,只有美洲虎和东北虎还常出现在森林
最新回复
(
0
)