首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Interview The importance and focus of the interview in the work of the print and broadcast journalist are reflected in sever
Interview The importance and focus of the interview in the work of the print and broadcast journalist are reflected in sever
admin
2015-08-08
41
问题
Interview
The importance and focus of the interview in the work of the print and broadcast journalist are reflected in several books that have been written on the topic. Most of these books, as well as several chapters, mainly in, but not limited to, journalism and broadcasting handbooks and reporting texts, stress the "how to" aspects of journalistic interviewing rather than the conceptual aspects of the interview, its context, and, implications. Much of the "how to" material is based on personal experiences and general impressions. As we know, in journalism as in other fields, much can be learned from the systematic study of professional practice. Such study brings together evidence from which broad generalized principles can be developed.
There is, as has been suggested, a growing body of research literature in journalism and broadcasting, but very little significant attention has been devoted to the study of the interview itself. On the other hand, many general texts as well as numerous research articles on interviewing in fields other than journalism have been written. Many of these books and articles present the theoretical and empirical aspects of the interview as well as the training of the interviewers. Unhappily, this plentiful general literature about interviewing pays little attention to the journalistic interview seems to be surprising for two reasons. First, it seems likely that most people in modern Western societies are more familiar, at least in a positive manner, with journalistic interviewing than with any other form of interviewing. Most of us are probably somewhat familiar with the clinical interview, such as that conducted by physicians and psychologists. In these situations the professional person or interviewer is interested in getting information necessary for the diagnosis and treatment of the person seeking help. Another familiar situation is the job interview. However, very few of us have actually been interviewed personally by the mass media, particularly by television. And yet, we have a vivid acquaintance with the journalistic interview by virtue of our roles as readers, listeners, and viewers. Even so, true understanding of the journalistic interview, especially television interview, requires thoughtful analysis and even study, as this book indicates.
Westerners are familiar with the journalistic interview, but most of them may not have been interviewed in person.
选项
A、Right
B、Wrong
C、Not mentioned
答案
A
解析
选A的依据是第二段倒数第三句:“However,very few of us have actually been inter-viewed personally by the mass media,particularly by television.”西方人虽然熟悉记者采访,但是很少有人被采访过。题目与原文表达的意思是一致的,因此,题干的说法是正确的。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/bw1d777K
本试题收录于:
职称英语卫生类C级题库职称英语分类
0
职称英语卫生类C级
职称英语
相关试题推荐
Inthe1950s,thepioneersofartificialintelligence(AI)predictedthat,bytheendofthiscentury,computerswouldbeconversi
Therearemanydifferentreasonswhyfashionissuchapowerfulculturalandeconomicinfluenceindevelopedsocietiesatthebe
Inthelate1960’s,manypeopleinNorthAmericaturnedtheirattentiontoenvironmentalproblems,andnewsteel-and-glassskysc
Playistheprincipalbusinessofchildhood,andinrecentyearsresearchhasshownthegreatimportanceofplayinthedevelopm
Lookatthetenstatementsforthispart.YouwillhearashortinterviewwithGeorgeJones,executivedirectorforBreadfo
"Peter,you’veeatenalltheice-cream?saidhismother.accusedPeter’smother____________________alltheice-cream.
Youwillhearamanmakingatelephonecall.Listenandcompletequestions16-20.Youwillheartheconversationtwice.
Shewasclosetosuccess.
TheBarbieDollsInthemid1940’s,theyoungambitiousRuthandElliotHandler,ownedacompanythatmadewoodenpicturesf
SleepProblemsPlaguetheOlderSetOlderAmericansoftenhavedifficultygettingagoodnight’srest.It’sahugequality-of-li
随机试题
膀胱刺激征包括
女性,28岁,出现进行性背痛、下肢乏力,食欲减退3个月。检查:见第6胸椎轻度后突,有叩痛,X线摄片第6、7胸椎间隙狭窄,该处椎旁线轻度膨出,血沉60mm/h。最可能的诊断是
糖蛋白的多肽链骨架上共价连接了一些寡糖链,其中常见的单糖有7种。下列单糖中在糖蛋白中不常见的单糖是
WHO规定的龋病患病水平将几岁龋均作为衡量标准
在竞争性谈判程序中,谈判小组应由采购人的代表和有关专家共()个以上的单数组成。
公积金管理中心在公积金个人住房贷款业务中的职责有()。
存货存在下列情形之一的(),通常表明存货的可变现净值低于成本。
下列各句中加点的成语使用正确的一项是:
缩写。(1)仔细阅读下面这篇文章,时间为10分钟,阅读时不能抄写、记录。(2)10分钟后,监考会收回阅读材料,请将这篇文章缩写成一篇短文,字数为400字左右,时间为35分钟。(3)标题自拟。只需复述文章内容,不需加入自己的观点。(4)请把短文直接写
"PhysicalandChemicalPropertiesandChanges"→Sugar,water,andaluminumaredifferentsubstances.Eachsubstancehasspe
最新回复
(
0
)