首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
The level of discrimination has varied enormously in the history of human societies, from genocide where ethnics are killed off
The level of discrimination has varied enormously in the history of human societies, from genocide where ethnics are killed off
admin
2014-01-07
53
问题
The level of discrimination has varied enormously in the history of human societies, from genocide where ethnics are killed off through expulsion and, when these extreme forms of discrimination are not possible, through segregation in a ghetto and a narrow range of jobs.
One type of ethnic minority is lower class. Here disproportionate numbers of a population are isolated in slum housing tracts and pushed into the lowest-paying occupations such that they are in the poverty classes of a society. African-Americans have suffered this fate in the United States. Another type of ethnic minority created by discrimination is the middleman minority where members are segregated but, at the same time, allowed to occupy a narrow range of entrepreneurial and professional economic positions which give them some affluence. For example, Jews in feudal and early modern Europe often occupied high positions in banking and finance; and many Asian immigrants in America today have moved into small business niches.
What determines which type of a minority an ethnic population will become? One important condition is the resources—money, entrepreneurial know-how, educational credentials—that a population can mobilize. When ethnics have some resources, they can more readily move into intermediary minority positions and live a more middle-class life style. But resources are not the only factor; another is the absolute size of an ethnic population. A small minority with resources can more easily find intermediary niches than a large one, for the simple reason that there are not enough small-business positions for a large population. A large ethnic population will, therefore, be pushed to lower niches especially if their resources are limited and, as a result, their ability to fight off discrimination is low. African-Americans have suffered this fate: They are too large a group to fill middlemen minority positions, and they have insufficient resources to overcome discrimination. Indeed, what often happens is that members of a large minority who can mobilize resources—say, educational credentials— move into middle-class positions, leaving behind their fellow ethnics. For example, many blacks in America have made dramatic strides in moving to the middle-classes in the Post-Civil Rights era, but the fate of the vast majority of blacks in the lower classes has remained the same, or worsened over the last twenty-five years. Black America itself is thus divided by large class differences.
How were the Jews in feudal and early modern Europe discriminated?
选项
A、They were isolated in living in slum housing tracts.
B、Only the lowest-paying occupations were available to them.
C、Only very few high-paying professions were open to them.
D、They suffered the same fate as the African-Americans.
答案
C
解析
第2段最后一句开头的For example表明该句是用于说明上句观点的例子,通过查找上一句可以知道犹太人受到的歧视属于middleman minority,而该句中的a narrow range of...表明C为本题答案。A、B都是针对lower class的做法,故不适用于犹太人;由该段第2句可知D中的African-Americans遭遇lower class一样的命运,故排除。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/c3FK777K
0
专业英语四级
相关试题推荐
TheU.S.doesn’thaveanycollegesoruniversitiesthatserveonlyblindstudentsbecause_______.
WhichofthefollowingisNOTmentionedintheBeijingannouncement?
WhatareresearchersinIBMworkingon?
WhichofthefollowinggiftsmaybeonanormalChristmaswishlist?
Thisdisease______itselfinyellownessoftheskinandeyes.
Whatdidspacesatellitescapturerecently?
Parentsareoftenupsetwhentheirchildrenpraisethehomesoftheirfriendsandregarditasaslur(诋毁)ontheirowncooking,o
AnAustralianresearchgroupmayeasehumanity’scollectiveconscienceoveraspateofprehistoricextinctionsonthesouthernc
VisitorstoBritainmayfindthebestplacetosamplelocalcultureisinatraditionalpub.Butthesefriendlyhostelriescanb
Since1895theNationalTrusthasworkedforthepreservationofplacesofhistoric(1)_____andnaturalbeautyinEngland,Wales
随机试题
2017年年初,甲公司与乙银行签订一份协议,约定甲公司一旦发生特定事件引起财务危机时,有权从乙银行取得500万贷款来应对风险。在协议中,双方明确了甲公司归还贷款的期限以及获得贷款应当支付的利息和费用。针对甲公司采取的措施,下列各项中表述正确的有(
高温掺合阀TV05106的作用是调节制硫燃烧炉出口工艺气的温度确保一级转化器入口温度正常。
A.化生B.机化C.分化D.再生组织细胞从胚胎期不成熟细胞到正常成熟细胞的生长发育过程
大量输入生理盐水治疗等渗性脱水可导致
低分子右旋糖酐抵克力得
表证和里证的鉴别要点为()
原告蒋发与被告高金于2007年3月8日经法院判决离婚后,属双方共有的位于河池市某局的一套房改房和位于河池市江北路的一栋五层楼房在判决中没有分割处,双方离婚一直也没有对共有房屋自行协商分割处理。原、被告于2007年3月8日离婚后至2007年11月间,原告蒋发
商业银行操作风险即是金融欺诈和金融犯罪。()
下列关于北京故宫保和殿的叙述中,正确的是()。
软件测试的目的是尽可能发现软件中错误,通常【】是在代码编写阶段可进行的测试,它是整个测试工作的基础。
最新回复
(
0
)