首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
Not long ago, Barack Obama was hoping that high-speed trains would provide America with the desired benefits. First, building th
Not long ago, Barack Obama was hoping that high-speed trains would provide America with the desired benefits. First, building th
admin
2021-09-17
56
问题
Not long ago, Barack Obama was hoping that high-speed trains would provide America with the desired benefits. First, building the special tracks and locomotives would put a division or two of America’s army of unemployed back to work. Then, once built, the trains would get people out of cars and planes and to their destinations in a way that would be cleaner and use less foreign oil. But those dreams have mostly died. Republicans have decided that government spending, not outdated infrastructure, is the real problem, and Republican governors in Florida, Wisconsin and Ohio have rejected federal money to begin building.
Only in California does the dream live on. As Governor Jerry Brown, aged 73 and a Democrat, likes to remember, another big railway project in the 19th century connected the young state to the rest of America. Of late, he has compared his state’s planned high-speed train to the Panama and Suez canals.
California’s voters used to agree. In a 2008 ballot measure, they approved $9 billion in bonds to fund just such a train. As advertised, it was to connect the two big population centres, Los Angeles and the San Francisco Bay area. The project was to cost $33 billion and be completed as early as 2020.
Then the iron law of infrastructure projects asserted itself. According to current estimates, the train would in fact cost three times as much or more, and take 13 years longer to build. Mr. Obama still wants to help; he has asked Congress for $35 billion in railway funding over five years, of which $3.5 billion may go to California. But even with the bond funds, those dollops would cover less than 13% of the estimated cost. Republicans are in no mood to allocate more.
It gets worse. After the ballot measure, it was decided that construction should begin not in the two population centres but in the vast and flat farmlands of the Central Valley, where building is much easier. A highspeed train would then run through sparsely populated countryside, with hardly anybody riding it. Some call this a "train to nowhere" , others
a white elephant
. Using a rather more original metaphor Richard White, a professor of history at Stanford, calls it "a Vietnam of transportation: easy to begin and difficult and expensive to stop" .
It can be learned from Paragraph 4 that Republicans are reluctant to allocate more since_____.
选项
A、high-speed train belongs to infrastructure
B、high-speed train would cost three times as much or more
C、high-speed train would take 13 years longer to build
D、the existing bond funds are far from estimated cost
答案
D
解析
推断题。根据题干关键词定位至第四段。最后一句提到的Republicans are in no mood to allocate more与题干同义,因此原因从前面找。修建高铁花费大和耗时长不是问题,问题是资金不够。即便奥巴马已经向国会申请了约35亿美元用于加利福尼亚州高铁建设,但这些费用仍然远远不够预计的支出。且文章第一段就提到“共和党人决定政府开支不应花在过时的基础设施建设上”,因此D项为正确答案。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/c41Z777K
0
考研英语一
相关试题推荐
【F1】Americansnolongerexpectpublicfigures,whetherinspeechorinwriting,tocommandtheEnglishlanguagewithskillandg
【F1】Americansnolongerexpectpublicfigures,whetherinspeechorinwriting,tocommandtheEnglishlanguagewithskillandg
【F1】Itistheworld’sfourth-most-importantfoodcrop,aftermaize,wheatandrice,whichprovidesmorecalories,morequickly,
ThewordRenaissancehasoflateyearsreceivedamoreextendedsignificancethanthatwhichisimpliedinourEnglishequivalen
Halfoftheworld’spopulationwillbespeakingorlearningEnglishby2015,researcherssay.Twobillionpeopleareexpectedto
BernardBailynhasrecentlyreinterpretedtheearlyhistoryoftheUnitedStatesbyapplyingnewsocialresearchfindingsonthe
ItdoesnotalterthefactthatheisthemanresponsiblefortheSARS.
Twenty-sevenyearsago,EgyptreviseditssecularconstitutiontoenshrineMuslimshariaas"theprincipalsourceoflegislation
【F1】Duringthepastgeneration,theAmericanmiddle-classfamilythatoncecouldcountonhardworkandfairplaytokeepitself
SowhyisGooglesuddenlysointerestedinrobots?That’sthequestioneveryone’saskingafteritemergedthismonththatthein
随机试题
钱澄之后期诗歌的特点是【】
人格包括
公路隧道岩爆地段的岩爆烈度等级划分为()。
阿伦和梅耶所进行的综合研究提出的承诺不包括()。
所谓网络戏谑文化,是网民长期以来在互联网上形成的一种话语表达方式,不知从何时起,中国互联网拥有了一种特殊的语境,很多时候,反讽和隐喻比更有力,嬉笑的态度比严肃的发言更接近事情本质,戏谑的效果通常是通过猛烈的反差和鲜明的对比才得以形成的。填入划横线部
源起于美国次贷危机的此次全球性金融风暴,固然起于经济领域,但是,一石激起千层浪,如果不是人性中超乎现实允许范围的物质欲求过度膨胀,原本出于虚拟经济的一个颇有想象力的创意,也不会滚雪球般失控,以至弥漫成灾。那些从小优秀得无以复加的华尔街金融精英们,卖力煽动着
光雾山秋天的色彩总是那么灿烂,那么色彩斑斓。红叶、黄叶、绿叶,红的火焰跳跃,绿的苍郁翠微。如此诗情画意,怎不________?填入画横线部分最恰当的一项是()。
文艺复兴时期,成功塑造了一个典型的没落骑士的小说是()。
有如下的程序:#include<iostream>usingnamespacestd;classAT{friendostream&operator<<(ostream&,AT);}at;os
A、Itiselaboratelydecorated.B、Ithassurvivedsome2,000years.C、Itisverybig,withonlysixslimlegs.D、Itisshapedlik
最新回复
(
0
)