首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
医学
The brain is organized into different regions, each responsible for different functions, and in humans this organization is very
The brain is organized into different regions, each responsible for different functions, and in humans this organization is very
admin
2013-12-06
42
问题
The brain is organized into different regions, each responsible for different functions, and in humans this organization is very marked. The largest parts of the brain are the cerebral hemispheres, which occupy most of the interior of the skull. They are layered structures, the most complex being the outer layer, known as the cerebral cortex, where the nerve cells are extremely densely packed to allow great interconnectivity. Its function is not fully understood, but we can get some indication of its purpose from studies of animals that have had it removed. A dog, for example, can still move in a coordinated manner, will eat and sleep, and even bark if it is disturbed. However, it also becomes blind and loses its sense of smell-more significantly, perhaps, it loses all interest in its environment, not responding to people or to its name, nor to other dogs, even of the opposite sex. It also loses all ability to learn. In effect, it loses the characteristics that we generally refer to as indicating intelligence-awareness, interest and interaction with an environment, and an ability to adapt and learn. Thus the cerebral cortex seems to be the seat of the higher order functions of the brain, and the core of intelligence.
The cerebral cortex has been the subject of investigation by researchers for many years, and is slowly revealing its secrets. It demonstrates a localization of functions, in that different areas of the cortex fulfill different functions, such as motion control, hearing, and vision. The visual part of the cortex is especially interesting. In the visual cortex, electrical stimulation of the cells can produce the sensation of light, and detailed analysis has shown that specific layers of neurons are sensitive to particular orientations of input stimuli, so that one layer responds maximally to horizontal lines, while another responds to vertical ones. Although much of this structure is genetically pre-determined, the orientation-specific layout of the cells appears to be learnt at an early stage. Animals brought up in an environment of purely horizontal lines do not develop neuron structures that respond to vertical orientations, showing that these structures are developed due to environmental input and not purely from genetic pre-determination. This is called self-organization of the visual cortex since there is no external teacher to guide the development of these structures.
Which of the following headings is the best title for this passage?
选项
A、The Cerebral Cortex.
B、The Specific Layers of Neurons.
C、The Organization of the Brain.
D、The Cerebral Hemispheres.
答案
C
解析
B和D很容易被排除,但A很容易让人混淆,文章第一段讲的是the cerebral cortex,但第二段讲述的却是the visual cortex,且文章第一句也讲明了脑被组成不同区域,每一区域执行不同功能,the cerebral cortex和the visual cortex是说明这一点的两个例证,因此A不全面,C为最佳答案。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/c5U3777K
本试题收录于:
医学博士外语题库考研分类
0
医学博士外语
考研
相关试题推荐
Justbeforedawnwereceivedacallthatanunresponsiveinfantwasbeingbroughtbyemergencymedicalservicestoourhospital.
Severalclassesofbittercitruscompoundhavelookedpromisingasanticanceragentsinlaboratorytests.Anewstudyindicates
Cultureshockmightbecalledanoccupationaldiseaseofpeoplewhohavebeensuddenlytransplantedabroad.Likemostailments,
Convincingthepublictofollowhealthadvicecanbetoughandtime-consuming.Thismaybewhychangestohealthmessagesareof
Folkwisdomholdsthattheblindcanhearbetterthanpeoplewithsight.Scientistshaveanewreasontobelieveit.Researc
PeoplefromaroundtheworldflocktotheUnitedStatesexpectingtofindabetterlife.Buttoscientists’surprise,agrowing
PeoplefromaroundtheworldflocktotheUnitedStatesexpectingtofindabetterlife.Buttoscientists’surprise,agrowing
A、Hewaskilledatthebuildingsite.B、Hewasinjuredinatrafficaccident.C、Hewasseriouslyeyesight-damaged.D、Hewasseri
Fourteen-year-oldSeanMeCallumlayinahospitalbedwaitingforanewheart.Withoutit,Scanwoulddie.Sean’scaseisnotu
A、Visithermoreoften.B、Stoparguinginfrontofotherpeople.C、Callheriftheyneedherhelp.D、Givehertheirnewaddress.
随机试题
ItAhasreportedthat200peoplediedandBover5000lostCtheirsheltersDaftertheflood.
预防维生素D缺乏最重要的方法是
类风湿性关节炎最常累及的关节是
2002年,甲乙两村发生用地争议,某县政府召开协调会并形成会议纪要。2008年12月,甲村一村民向某县政府申请查阅该会议纪要。下列哪些选项是正确的?()(司考2009.2.81)
假设开发法更深层的理论依据,类似于()。
()是商品交换和市场经济存在的基础,是现代经济发展的重要资源,是任何市场主体进行投资、生产决策的基本依据。
合同可变更,撤销的前提是()。
可用于几乎所有金属和合金的焊接,特别是有色金属、不锈钢和耐热钢,其焊接板材厚度在3mm以下为宜,此种焊接方法为( )。
社会主义制度的巩固.社会主义事业的发展,只能是两个文明同时建设、相互促进的结果。两手都硬起来,________能两个文明一起上;单有一手硬,________可能有一时的效果,最终两个文明建设都上不去。填入划横线部分最恰当的一项是()。
StevelandMorrisisahouseholdnameinAmerica.AskStevelandMorrisandhe’lltellyouthatblindnessisnotnecessarilydisab
最新回复
(
0
)