首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
(1) The year 2010 began with a herd of manufacturers chasing Amazon’s Kindle. It ends with some of the same companies in pursuit
(1) The year 2010 began with a herd of manufacturers chasing Amazon’s Kindle. It ends with some of the same companies in pursuit
admin
2022-10-09
35
问题
(1) The year 2010 began with a herd of manufacturers chasing Amazon’s Kindle. It ends with some of the same companies in pursuit of Apple’s iPad. In between those tablet-computing crazes, we’ve all been challenged to keep up with the expanding universes of social networking and smartphones.
(2) Nothing illustrates what makes the tech business both fascinating and frustrating as well as the rise of Facebook. The social-networking site crossed the 500 million-user mark and debuted numerous features, such as an upgraded e-mail service and options to share your location with friends and get discounts from nearby retailers. But it also spent much of the year infuriating users with privacy changes that exposed more of their data and were confusing or impossible to undo. The simpler privacy interface it launched in May should help, but it won’t if this company again forgets that its users don’t all operate at start-up speeds.
(3) Other social networks had a smoother road. Twitter offered its growing user base a more reliable service and a busier but more useful interface, while Foursquare had users checking into such far-off locations as the international space station.
(4) You can’t write the story of any of these sites without noting how smartphones have allowed their users to connect from so many places. Apple’s iPhone 4 led that pack in 2010, but Google’s Android operating system improved at a faster pace and didn’t require its users to sign up with only one carrier, even if some of the carriers selling Android phones showed a serious lack of taste in their tweaks (轻微调整) to Google’s software.
(5) I probably devoted more column inches to smartphones than to any other sort of hardware, and with good reason: This is the most exciting, fastest-moving part of the electronics industry. Tablet computers aren’t far behind, though. Apple’s launch of the iPad in January redefined this market in a way that finally made the concept relevant to home users. Competitors took the hint and have begun
rolling out
devices that will never qualify as "iPad killers" but do earn the title of "iPad competitor".
(6) The success of the iPad and other tablets pushed down the price of the Kindle and other e-book readers. But Amazon’s e-reader may need to drop below $100 and get a major screen upgrade to hold its place in the market. Both smartphones and tablets have further eroded the significance of traditional desktop and laptop computers. Sure, people still buy the things in massive numbers. But when you can get so much work and play done on a smartphone or tablet—or, for that matter, any other device with a browser that can run Web-based applications like Google Docs—why bother stressing out over your choice of one brand of computer?
(7) This trend has hurt Microsoft, the company that once benefited more than any other from the traditional computing market. Its biggest software shipment of the year, its Office 2010 productivity suite for its Windows operating system, was a yawner (极为乏味的东西) of a release. (本文选自 The Washington Post)
This passage is mainly talking about________.
选项
A、the fast expanding of social networking sites
B、the popularity of smartphones and social networks
C、the development and advantages of tablet computers
D、the fierce competition in the operating system industry
答案
B
解析
主旨题。本题考查对文章的整体理解。通读全文可知,本文主要论述了智能手机和社交网络的兴起与发展,并具体介绍了各个领域一些代表性产品或企业的现状,B与之相符,故为答案。A和C含义片面化,未涉及智能手机这个话题,故排除;D提及的操作系统行业竞争为文章细节,属于以偏概全,故排除。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/cPkK777K
0
专业英语四级
相关试题推荐
A、Hedoesn’twanttobehisownboss.B、Hehatesgettingoutside.C、Hedislikesmovingaround.D、Hedoesn’tliketostayinthe
A、Toemphasizethathisroommateperformsbetter.B、Toprovethatthemanactuallyliedaboutbeinglate.C、Tomakehisroommate
Shouldscientificresearchesbecarriedoutandcontrolledbythegovernmentinsteadofprivatecompanies?Thishasbeenaninte
A、Visitingthefactoryandcompany.B、AtriptotheGreatWall.C、Doingsomeshopping.D、Buyingareturnticket.D信息题。关于Jason行程的
A、Amazoncanprovidehimaplacetohirepeople.B、Thereareonlineappsforhimtodesignawebsite.C、Therearetheready-to-u
WearegettingalotfromsearchenginesandGoogleis______oneofthegreatestinventionsinhumanhistory.
He______tenlecturesonAmericanhistory,butheonlygavetwobecauseofhisillness.
Thepoliceofficersworeshewouldnotrestuntilshebroughtthekillerto_____.
A.assistingB.estimatesC.shutoffD.manufacturersE.orallyF.invisibleG.sightlessH.sellersI.familiesJ.ascerta
Theswimmingpoolonthetopfloorisforthe______useofclubmembers.
随机试题
如何理解采购的含义?
命门火衰所致泄泻多见湿热伤及肠腑所致泄泻多见
在夏季气温较高的地区,屋面坡度大的防水工程,应选用沥青的牌号是( )。
省级财政部门应当自受理设立资产评估机构申请之日起()个工作日内,做出批准或者不予批准的决定。
根据成本与经营业务量的大小关系,饭店成本可以分为()。
假设开发法中的开发期包括()。
5317
美国法律规定,不论是驾驶员还是乘客,坐在行驶的小汽车中必须系好安全带。有人对此持反对意见。他们的理由是,每个人都有权冒自己愿意承担的风险,只要这种风险不会给别人带来损害。因此,坐在汽车里系不系安全带,纯粹是个人的私事,正如有人愿意承担风险去炒股,有人愿意承
对法律进行分类,可以从不同的标准、角度出发。一般来讲,根据不同的法律形式,可以把法划分为()。
查找学号为"200301188"学生的“数据库”课程的成绩,至少将使用关系()。查询选修了课程号为’C2’的学号和姓名,若用下列SQL的SELECT语句表达时,哪一个是不正确的?()
最新回复
(
0
)