首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
Last week I had lunch with a man who used to be one of the most senior bankers in the UK. The trouble with business today, he co
Last week I had lunch with a man who used to be one of the most senior bankers in the UK. The trouble with business today, he co
admin
2016-01-30
54
问题
Last week I had lunch with a man who used to be one of the most senior bankers in the UK. The trouble with business today, he complained over coffee, was that there was no common sense any more. Such sense, he insisted, had always been uncommon—but now was extinct.
The reason common sense is squashed in this way is insecurity. Most people in business live in fear of being found out, and sounding clever seems a safer bet than being understood. As more people try to sound clever, the standard gets tougher, and before long formerly sensible people start talking absolute rot. Recently I read an interview with a senior manager at Amazon in which he explained the secret to his hiring success: "Your bar raiser should also run the debrief after every hiring loop."
The next enemy of common sense is self-importance, which not only makes business people lose the plot at work, but at home too. On LinkedIn the other day a former chief operating officer of eBay boasted that he was so busy he bought a house without even looking at it properly, and that his wife once delivered clean underwear to the office after he had worked all night. A five-year old could have told him that this is no way to live, and that if you are caught without clean underpants, or end up buying a house having hardly looked at it, it is better to keep quiet.
Human weakness is not the only destroyer of common sense; the corporate machine does so equally powerfully. Departments such as HR and PR routinely eliminate any lurking pools of rationality, while interdepartmental rivalries, budgets and regulations of any kind all tend to ensure that few things are ever done sensibly.
The only way of safeguarding common sense in business is to grow your own, and become an entrepreneur. A couple of months ago I helped judge a competition for new businesses. One of the winners made charging points for electric cars; another had developed a sort of Netflix for magazines. Both were good ideas, with good business plans and founders who spoke lucidly about what they were doing. I don’t know if either will succeed. But I do know that if they do, their good sense will be under attack.
It can be learned from Paragraph 4 that______.
选项
A、human weakness is the only factor to destroy common sense
B、the corporate machine is also an important destroyer of commom sense
C、HR and PR are key departments to protect rationality
D、the proper interdepartmental rivalries is good for the company
答案
B
解析
根据题干关键词定位到第四段。此题可利用选项信息回原文定位,然后进行比对。A项“人性弱点是破坏常识的唯一因素”与此段Human weakness is not the only destroyer of common sense不符。B项“企业机制也是破坏常识的一个重要因素”与the corporate machine does so equally powerfully相符,故为正确答案。C项“人力和公关是保护理性的主要部门”与Departments such as HR and PR routinely eliminate any lurking pools of ratio-nality不符。D项“适当的部门竞争对公司是好事”是对本段最后一句的过度推断,故排除。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/cSsZ777K
0
考研英语一
相关试题推荐
FiguringoutifmillionsofAmericanworkersareatriskfromon-the-jobexposuretohazardouschemicalshaslongbeenathorny
It’stimeforAmericatostartfollowingothercountries’leadswhenitcomestoeducation,accordingtoanewreportbytheNat
Universityletterstostudentsandalumniareusuallycheerful.ButtheUniversityofCaliforniaatLosAngeles(UCLA)isnowcomp
AcrossthewesternUnitedStatesalone,trout(akindoffish)fishinggenerateshundredsofmillionsofdollarsannually.Buttro
AcrossthewesternUnitedStatesalone,trout(akindoffish)fishinggenerateshundredsofmillionsofdollarsannually.Buttro
Aworkingmotherknowsthatbalancingthedemandsofprivatehomeandhigh-riseofficeisnotheronlyworry.Whilebusy,breadw
Whyareyoungpeoplelesslikelytopurchasecars,orevenhavedriver’slicensesnowadays?Onetheoryhasitthatthegeneratio
[A]Tosomeextent,thispublichostilityiswelldeserved.ThebankruptciesofEnronintheU.S.andParmalatinItalylastwee
Parentsofchildrenwhohappilyeatwhat’sputinfrontofthemmightassumetheirkidsarewellnourished.Buttwonewstudies
Asetofgenesplayaroleinlearningtoreadanddomath,butthisabilityisnotjustgene-driven,【C1】______schoolingandhel
随机试题
现代人才最基本的特征是
下面列出的四种存储器中,属于非易失性存储器的是_______。
IamafraidIwon’thaveanyinfluenceovermy18-year-olddaughter______hermindismadeup.
老年性痴呆是指
肝脾破裂出血导致低血容量性休克,遵医嘱应快速输入
合格的消防水枪铸件表面应无结疤裂纹,检查表面是否做()。
编制投标文件的主要依据是()。
从武力社会过渡到权力社会,这是一个进步。过去,为了支配资源,分配财富,必须付出血的代价,正所谓“争地以战,杀人盈野;争城以战,杀人盈城”。这对于整个人类而言,无疑是巨大的灾难。现在,“硬打拼”变成了“软着陆”。只要一声号令,一道文书,便可令行禁止。节约下来
阅读材料并结合背景知识回答问题: 材料一 材料二 材料三 请回答:依据上述材料和所学知识,指出从20世纪5()年代至90年代初,主要资本主义国家经济发展的总趋势。并分析形成这种趋势的原因。
下列关于MDI子窗体在运行时特性的叙述错误的是()。
最新回复
(
0
)