首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
It sounds like a science fiction, but researchers say it’s a scientific fact: Microscopic organisms dubbed "killer algae" are pa
It sounds like a science fiction, but researchers say it’s a scientific fact: Microscopic organisms dubbed "killer algae" are pa
admin
2011-01-11
41
问题
It sounds like a science fiction, but researchers say it’s a scientific fact: Microscopic organisms dubbed "killer algae" are paralyzing fish with unknown toxins and then eating away at their flesh. They might be making people sick, too.
The name given to this single-cell organism, or dinoflagellate, is Pfiesteria piscimorte—literally, "fish killer." It was discovered at North Carolina State University in 1988, but at the same time, few scientists believed in its existence, much less in its highly unusual predatory nature. But ongoing research has led to international acknowledgment of the phenomenon and, recently, research funding.
Seemingly prompted by an unknown substance secreted by fish, the aggressive creature swims into action. It sends neurotoxins into the water and air, paralyzing a fish’s nervous system, and causing it to gasp for air at the surface. Eventually the fish suffocates. The killer dinoflagellate then attaches itself to the fish and begins sucking away at its flesh. This macabre scenario may help solve several sea mysteries, such as why fishermen report seeing "fish walks" (fish trying to leave the water) and pools of dead fish with holes eaten through them.
Whether humans are affected by the dinoflagellate’s toxin remains to be seen. Researchers think it’s unlikely eating fresh fish are in danger, but anyone with frequent exposure to the creature could be in peril. Several researchers working with the algae have reported bouts of memory loss and disorientation.
To understand the killer algae further, scientists must fully characterize their toxin and determine what stimulates them to attack. They also need to know if the algae are hurting fish populations, and whether pollutants make them more likely to attack.
Which of the following questions is answered according to the information given in the passage?
选项
A、What is the toxin used by the fish killer?
B、Who first discovered the organism?
C、How does the fish killer paralyze fish?
D、How many fishes can the organism kill each day?
答案
C
解析
是非题型第一段中提到the fish killer有toxins,但没提它使用何种toxins,排除选项A;第二段中提到the fish killer于1988年在大学被发现,但没提及是谁发现的,排除选项B;选项D在文中没有提及;因此C为答案(在第三段第二句中谈到the fish killer向水中、空气中释放神经毒素,麻痹了鱼类的神经系统,使得鱼类钻到水面呼吸;最终鱼类窒息而死;然后它就附着于鱼身食其肉)。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/cUgO777K
本试题收录于:
CATTI二级笔译综合能力题库翻译专业资格(CATTI)分类
0
CATTI二级笔译综合能力
翻译专业资格(CATTI)
相关试题推荐
Despitealltheadssingingthepraisesofthenewproduct,sheremained______aboutitsquality.
Abouttwo-thirdsoftheworld’spopulationisexpectedtoliveincitiesbytheyear2020and,accordingtotheUnitedNations,
Abouttwo-thirdsoftheworld’spopulationisexpectedtoliveincitiesbytheyear2020and,accordingtotheUnitedNations,
Despitetheirgoodservices,mostinnsarelesscostlythanhotelsof______standards.
Artificialflowersareusedforscientificaswellasfordecorativepurpose.Theyaremadefromavarietyofmaterials,suchas
Thosewhofightagainstalcoholsalessaytheextrataxcomesatacost.LeeMiller,aleaderofAngelinaCitizensforaBetter
ItisablazingmorninginthePermianbasin,inwestTexas,America’smostproductiveoilfield.Onthehighplainsariggnaws
Partofhersuccesssoundspedestrian:puttinginexceptionallylonghourstogettheattentionofherbosses.
Otherthingsareequal,amanwhoisgoodatexpressinghimselfissuretosucceedmorerapidlythanamanwho’slackofthatab
TheUKisdesperatelyshortofscientistsandengineers,whichmeanssciencefestivalsnowhaveamoreimportantrolethanever
随机试题
为自己的Windows系统计算机设置安全防范措施,恰当的是()。
唐代古文运动的倡导者是()
A.环磷酰胺B.西咪替丁C.卡托普利D.马来酸氯苯那敏E.甲硝唑抗过敏药
违法事实确凿并有法定依据,对于公民处以()以下的罚款处罚,可以适用简易程序。
注册建造师执业的下列专业中,未区分工程类别,按项目只设一级建造师执业资格的专业是( )。
某大型超市欲购买一栋临街旺铺用于出租经营,现有1、2、3三个投资方案,经市场调研预计各方案的初始投资、年净经营收入和净转售收入如表7—5所示。各投资方案的计算期均为6年,基准收益率ie=10%。 根据上述资料,回答下列问题:若采用净现值法进行方案
下列关于企业国有产权转让的程序,说法正确的是()。
老王对老张说,他的儿子发表了一篇文章。
小学应有多少在校生?初中应有多少在校生?
东升商城公关部职工的平均工资是营业部职工的2倍,因此,公关部职工比营业部职工普遍有较高的收入。以下哪项如果为真,将最能削弱上述论证?
最新回复
(
0
)