首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Disagreement marks historical appraisals of America’ s emergence as a great power at the turn of the twentieth century. On the o
Disagreement marks historical appraisals of America’ s emergence as a great power at the turn of the twentieth century. On the o
admin
2009-02-10
54
问题
Disagreement marks historical appraisals of America’ s emergence as a great power at the turn of the twentieth century. On the one hand, historians have praised the maturing of the Republic, which was now able to take its place among the arbiters of the world’ s destinies. On the other hand, many writers have tried to define America’ s new floe indistinctive terms. They argue that the United States did not enter the great power game as just another player but introduced a new style of diplomatic play and perhaps even a new set of rules.
Judgments clash about these innovations. An older school of thought stresses the idealism that America brought to the world arena. More recently, "New left" revisionists have charged that America’ s contribution to international life was the self-serving notion of "informal empire," typified by a worldwide Open Door doctrine. This strategy avoided formal territorial possession but sought economic dominance of foreign raw materials, markets, and investments.
Historians disagree further about the motivating impulses of American diplomacy. Recent "revisionists" have tended almost exclusively to emphasize domestic economic factors in explaining American foreign policy, the United States sought foreign markets, the argument goes, to solve the problems of domestic overproduction and constant business depressions. Other scholars respond that international politics can only be properly understood in an international con- text. They argue that Theodore Roosevelt, for example, acted not for narrow domestic reasons but because he realistically perceived that if the United States did not hold its own against the other powers, it would soon risk being eclipsed on the world stage, and even being pushed around in its own hemisphere, despite the Monroe Doctrine.
The expression "risk being eclipsed on the world stage"(the last sentence in paragraph 3) means______.
选项
A、risk being overpowered by other nations
B、risk being invaded by other countries
C、risk being left behind other countries economically
D、risk being many colonies
答案
A
解析
eclipse愿意为:“日(月)蚀”,原用于描述日月蚀时日月被遮蔽现象,这里用来指“被盖过”或“被压倒”。文章最后一句指出,罗斯福对外政策的制定不是基于狭隘的国内原因。他很实际地看到:如果美国不用自己的政策来对抗其他强国,它很可能被挤出世界舞台,而且,尽管有门罗主义政策的存在,它在美洲也会仰人鼻息、被人左右(being pushed around)。C意为:“冒着经济上落后于他国的危险”。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/cX6K777K
0
专业英语四级
相关试题推荐
A、26%and78%.B、62%and87%.C、78%and26%.D、87%and62%.D录音中提到:Althoughthesebenefitsseemobvious,youmightbesurprisedt
A、Beingcontinuallytaunted.B、Beingphysicallythreatened.C、Totheextendofextremelydepressing.D、A,BandCD归纳题。对于不能被容忍的欺
CommunicatingwithStrangersI.Theconceptofthestrangerandthedefinitionofstrange-ness:A.Strangenessandfamiliarit
TheHennNaHotelinJapan,whichfrom2015hasemployedalmost250robotstomeetguests’needs,iscuttingbackonautomat
PASSAGETWOWhat’sthepurposeofbuildingasupportnetwork?
ThenumberofBritishuniversitiesofferingspecialistmodern-languagecoursesisinsharpdecline.Thiscollapsemightbepartl
(1)MohamedNasheed,thedapperyoungpresidentoftheMaldives,thinksthejasminerevolutionariesoftheArabworldmayhaveso
A、Tenniscourt.B、Massageservice.C、Sauna.D、Privatecoach.C推断题。John提到法国的这个宾馆带健身房:Ohyes,theyhaveagymnasiumthattheguests
DisagreementmarkshistoricalappraisalsofAmerica’semergenceasagreatpowerattheturnofthetwentiethcentury.Ontheo
Peopleinthatdistrict______useoillamps,forthereisnogasorelectricity.
随机试题
我国规定凡被确诊为法定职业瘸首先应做的处理是
A.1—555岁B.5~0岁C.6~18个月D.3~5岁E.10~18岁麻疹发病年龄多见于()
患者,女,31岁。妊娠38周,因阴道持续性流液2小时入院。医生诊断为胎膜早破。护士协助其采用的卧位应为()。
某国有食品加工企业董事长担心原材料成本上升,达不到国有资产保值增值的目标,要求财务经理把年度财务报告编得漂亮点,财务经理认为违反会计政策,予以拒绝。董事长告诉财务经理:“你不改思路,就要自找出路。”财务经理愤而辞职。财务经理的做法体现了会计职业道德中(
国务院期货监督管理机构履行监督管理职责,不能采取的措施是()。[2012年9月真题]
企业发生的商业折扣和现金折扣均属于销售产品付出的代价,在发生时计入当期销售费用中。()
几种句子格式表示相同或相近的结构意义,称为();同一饷子表示几种不同的结构意义,称为()。
在计算机中,每个存储单元都有一个连续的编号,此编号称为()。
WhenIwasachild,myfamilyusedtogoonholidayeveryyeartovisitourrelativesinthenorth-eastofEngland.Oneofthem
A、Hewhocreatestheideadeservesthecredithimself.B、Itdoesn’tmatterifabusinessownerborrowshisemployees’ideas.C、Y
最新回复
(
0
)