首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
A、Good or bad, they are there to stay. B、Believe it or not, they have survived. C、Like it or not, you have to use them. D、Gain o
A、Good or bad, they are there to stay. B、Believe it or not, they have survived. C、Like it or not, you have to use them. D、Gain o
admin
2018-05-08
74
问题
W: There’s is an element there about competition though, isn’t there? Because British railways are a nationalised industry, there’s only one railway system in the country. If you don’t like a particular can of baked beans, you can go and buy another, but if you don’t like a particular railway, you can’t go and use another.
M: Some people who write to me say this. They say that if you didn’t have a monopoly, you wouldn’t be able to do the things you do. Well, I don’t think we do anything deliberately to upset our customers. We have particular problems. Since 1946, when the Transport Act came in, we were nationalised.
W: Do you think that is a good thing? Has it been a good thing for the railways, do you think, to be nationalised?
M: Oh, I think so, yes. Because in general, modes of transport are all around. Let’s face the fact. The car arrived. The car is here to stay. There is no question about that.
W: So what are you’re saying then is that if the railways hadn’t been nationalised, they would simply have disappeared?
M: Oh, I think they would have. They’re disappearing fast in America. Er, the French railways lose 1 billion pounds a year, the German railways, 2 billion pounds a year. But you see, those governments are prepared to pour money into the transport system to keep it going.
W: So in a sense, you cope between two extremes. On the one hand, you’re trying not to lose too much money. And on the other hand, you’ve got to provide the best service.
M: Yes, you’re right.
1. What does the woman say about British railways?
2. What do some people who write to the man complain about?
3. What does the man say threatens the existence of railways?
4. What does the man say about railways in other countries?
选项
A、Good or bad, they are there to stay.
B、Believe it or not, they have survived.
C、Like it or not, you have to use them.
D、Gain or lose, they should be modernised.
答案
C
解析
从选项推测,题目可能问人们对某事物的态度。女士说英国铁路是国有企业,全国只有一个铁路系统。如果不喜欢某一家铁路公司,也无法选择其他的,故选C。女士话语中提到的but是听音关键处,其后的内容往往就是考点。根据you can’t go and use another,判断C为答案。需特别注意排除A项的干扰,后文听到的是The car is here to stay,跟英国铁路系统无关。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/cfT7777K
0
大学英语六级
相关试题推荐
ShockTreatment[A]TheobjectiveofAmerica’sAffordableCareActof2010—commonlyknownasObamacare—wastoensurethatthe40m
Angeroftenmakesusuncomfortable.It’suncomfortabletowitnessanduncomfortabletofeel.Witnessingyourchild’sangercanb
A、Studentswhowanttoliveoffcampus.B、Third-yearstudents.C、Studentslivinginnorthcampusdormitories.D、Studentswithol
A、Todestroytreeroots.B、Todigestitsfood.C、Toprotectitsterritory.D、Tofinditsway.D由“Theknifefishproducesanelect
A、It’snotcomfortable.B、Itisdifficulttosteer.C、Itcan’tgolongdistanceswithoutrecharging.D、Itsengineeasilyoverhea
A、Economics.B、BusinessStudiesandMarketing.C、Businesswriting.D、MarketingSkills.B文中提到“Yes,that’sright,Ial—readyhavea
A、Itcanreducethenumberofpassengercomplaints.B、Itcanmakeairtravelmoreentertaining.C、Itcancutdowntheexpensesf
A、Talkers.B、Thespeakeasy.C、Thespacemaker.D、Texters.C录音中提到两类人:speakeasy与spacemaker,并说后者在讲电话时需要有自己的空间,不让别人听到白勺那一类人,故C正确。
A、Peopledon’thavetoreleaseinformationinpublic.B、Itcanhelpthepolicetoestablishmanybasicfacts.C、Thepolicecanf
A、Therearenotenoughefficientmanagers.B、Itlacksinguidelinesfornewemployees.C、Theconferencescheduleshouldchangei
随机试题
value录音原文中提到,如果选择Topcover“一级保险”,双方需要对车辆进行估价(agreeonavalueforyourcar),agree是题目anagreementon的同义替换,故空格处应填入value。
诊断急性阑尾炎最重要的体征是()
当事人对仲裁协议的效力有异议,一方请求仲裁委员会作出决定,另一方请求人民法院作出裁定的,由()。
账套建立以后如果需要修改,可以由账套主管来进行,但()不能修改。
长期借款所发生的利息支出,可能借记的科目有()。
无风险利率是影响权证理论价值的变量之一。一般来说,当其他影响变量保持不变时,无风险利率的增加导致()。
物权法的基本原则包括()。
强调认知因素的核心作用的情绪理论是()。
Whyisn’ttheworldsingingthepraiseoftheNBA?Wecaninferfromthefifthparagraph______.
关系表中的每一横行称为一个______。
最新回复
(
0
)