首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
专升本
It is a terrible illustration of man’s weakness to nature, and the tsunami (海啸) that struck the Japanese coast in March,2011 has
It is a terrible illustration of man’s weakness to nature, and the tsunami (海啸) that struck the Japanese coast in March,2011 has
admin
2017-04-21
56
问题
It is a terrible illustration of man’s weakness to nature, and the tsunami (海啸) that struck the Japanese coast in March,2011 has illustrated the difficulty of fighting against natural disasters, even for a prosperous nation.
Totally preventing tsunami-damage is impossible. But there is much that can be done to minimize damage and loss of life. Measures that can be taken include designing solid buildings, and developing early-warning systems, public education programs and evacuation (疏散) strategies. Moreover, the approach of a tsunami is possibly picked up by the sensors of complicated international warning systems. Countries can use radio and television broadcasts as well as loudspeaker networks to warn the public.
But an early warning system depends on how far the tsunami strikes, if it’s close by, the warning system is not going to be very effective. When people are faced with an unstoppable force like a tsunami the massive waves created by events like underwater earthquakes, the best course of action for them is to get inland and to the higher ground as quickly as possible.
To prevent tsunami-damage, the following measures can be taken EXCEPT_________.
选项
A、designing firm buildings
B、developing early-warning systems
C、developing evacuation strategies
D、keeping the public unaware of the seriousness of tsunamis
答案
D
解析
事实细节题。第二段主要讲了预防海啸的措施,第三句话所提到的designing solid buildings,developing early—warning systems,public education programs and evacuation strategies分别与选项A、B、C一一对应,只有选项D不正确。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/cfXC777K
本试题收录于:
英语题库普高专升本分类
0
英语
普高专升本
相关试题推荐
Whenthepolicebrokeintothehouse,theyfoundtheoldman______deadonthefloor.
Shoppingforclothesisnotthesameexperienceforaman【C1】______itisforawoman.Amangoesshoppingbecauseheneedssomet
Ifyouareworriedaboutthingsandareunderalotofstressatworkorschool,thenyouareprobablynotsleepingwell.Worry
Cambridgehasannouncedplanstoestablishabusinessschool______themaster’sdegreeinbusinessadministration.
ForthispartyouaresupposedtowriteacompositionaboutStayingHealthyinseveralparagraphs.Usethewordsandexpressions
You’dbettergotherebytrain.Thetrainticketis______theplaneticket.
Areyou______spendingmoremoneyonthespaceprogram?
Atthattime,Iworkedforacompanythat(consider)______asthebestbothnationallyandinternationally.
Thisprogrammewillexaminethewriter’sbooksindetail,______anintroductiontoherlife.
A、Attendameeting.B、Holdaparty.C、Takeaninterview.D、Meetafriend.D
随机试题
用户申请的电子邮箱实际上是________。
患者,女,26岁,已婚。产后3天高热寒战,小腹疼痛拒按,恶露初时量多。后量少、色紫暗如败酱、臭气。烦躁口渴,溺赤便结,舌红苔黄,脉滑数有力。其诊断是()
复式记账法就是指在两个或两个以上的账户中进行记录的方法。( )
甲出口公司收到国外开来的不可撤销自由议付信用证,证中规定最迟装船日期为2012年5月9日,有效期为2012年6月1日,到期地点为中国,要求提交的单据为海运提单,信用证对交单的期限没有任何规定,甲公司于2012年4月28日将货物装船并取得已经装船提单,于20
此时银行系统的派生存款总额为()万元。如果3)、4)比率都为0,银行系统的派生存款总额为()万元。
树木枝干和许多植物的茎秆通常含有大量难以分解的木质素,因此利用它们来提炼生物燃料的效率要大打折扣。目前,人们发现了一种名为红球菌的细菌,它具有分解木头和其他植物中木质素的能力,因此,人们认为可以将红球菌广泛用于以往大都废弃的茎秆,从而大大提高生物燃料的利用
计算机病毒的主要特点是()。
Somecountiesimportrawmaterialsinordertomanufacturefinishedproducts.
Don’tgettooclosetoatiredteen;youcouldstartlosingsleepaswell.Whenoneteenagerstartssleepingless,herfriendsa
A、Togainsupportfromthelocalcommunity.B、Toprotectitfromirresponsibledevelopment.C、Tomakeitabetterhomeforblack
最新回复
(
0
)