首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
England’s binge-drinking habit is one of the most entrenched in Europe —even Roman invaders wrote about it with horror. Many fea
England’s binge-drinking habit is one of the most entrenched in Europe —even Roman invaders wrote about it with horror. Many fea
admin
2014-06-20
54
问题
England’s binge-drinking habit is one of the most entrenched in Europe —even Roman invaders wrote about it with horror. Many feared that the habit would worsen after the relaxation of licensing hours last November. Doctors, academics and newspapers were joined in opposition by the police and judges, who warned that the reforms were "close to lunacy". The government disagreed and abolished a restrictive regime first imposed during the First World War by David Lloyd George, the prime minister, who wanted to prevent munitions workers from getting too drunk.
While ministers never denied that Britons had an unhealthy attitude to liquor, they argued that much of the crime and disorder that blighted city streets at night was caused by hordes of drunkards rolling out of pubs and clubs at the same time and fighting for the same taxi home. They cited the wartime experience in Australia, where an early closing time had led to a phenomenon dubbed the "six o’clock’s swill" , in which people drank themselves silly against the clock. The hope was that, once hours were relaxed, Britons would adopt more civilised, continental habits, sipping delicately at glasses of Chablis rather than downing ten pints. Were the optimists or the pessimists right?
Since the law was changed, around two-thirds of licensed premises have extended their opening times, most by an hour or so.(Fewer than 1 percent were granted a 24-hour licence.)That smoothed the lip. m. and 2 a. m. chuck-out peaks and filled in some of the troughs. Local authorities in several large, lively cities, including Birmingham, Nottingham and Manchester, report that the streets are no more disorderly than before. One popular drinkers’ street in Birmingham has seen a dramatic drop in crime(although that may also be because businesses, fearing the worst, paid for street wardens). In London, most strikingly, there has not been a single month since the drinking laws were relaxed when more violent crimes were recorded than in the same month a year earlier. That is also true in Westminster, where many of the capital’s pubs and clubs are clustered. Overall levels of violence in the borough have fallen by 12 percent in the ten months since November 2005, compared with the same period a year before.
The police remain cautious about such positive signs, saying it is still too early to tell what effect liberalisation will have on crime. They point out that local forces have diverted time and money to police late-night drinking, and have been given extra cash by the government. That will run out on Christmas Eve, at which point things may become trickier.
In the meantime, pessimists are marshalling new, more ambitious arguments. Martin Plant of the University of the West of England maintains that freer drinking can lead to long-term problems that are not immediately apparent. Iceland’s capital, Reykjavik, softened drinking laws seven years ago. While policing became easier, more drunkards pitched up at hospital and drink-driving rates soared.
The police hold the view that
选项
A、the changes are due to more police efforts rather than the reform.
B、extension of drinking hours has produced a negative outcome.
C、the government obscures the truth by providing extra money.
D、the success of the reform can only be guaranteed with more government input.
答案
A
解析
推断题。题目问的是“警方的观点是什么?”。由文章第四段第二句“They point out that local forces have diverted time andmoney to police late—night drinking,and have been given extra cashby the government.”可知:当地警方投入时间和财力用于治理深夜饮酒问题,这与A项内容相符。由第四段第一句“The policeremain cautious about such positive signs…”可知B项错误。此外,文章没有提及C项,而D项的“only”使该选项的表意过于绝对。故选A。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/cgXd777K
本试题收录于:
公共英语五级笔试题库公共英语(PETS)分类
0
公共英语五级笔试
公共英语(PETS)
相关试题推荐
Thefirstparagraphpointsoutthatoneoftheadvantagesofafamilywithbothparentsis______.Whichofthefollowingstate
Ifitwereonlynecessarytodecidewhether(31)teachelementarysciencetoeveryoneonamassbasis(32)tofindthegiftedfe
Ifitwereonlynecessarytodecidewhether(31)teachelementarysciencetoeveryoneonamassbasis(32)tofindthegiftedfe
Whatshouldonedoifhewantstoworkmoreefficientlyathislowpointinthemorning?
Whydopeoplealwaysspendmoremoneythanplannedinsupermarkets?
theclimateaffectsthefuturesustainableagriculturaldevelopment?environmentalcontrolisrelatedwiththenationalrevenue
Insomesocietiesitisthecustomforparentstoarrangethemarriagesoftheirchildren.Oftenthebrideandgroomwillnotbe
______isoldfashionedinstylebutdesignedwithmanydoorstosaveenergy?______consumesthemostamountofenergyannually?
Theauthor’smainpurposeinwritingthepassageisto______.Bysayingthattechnicalterms"ontheoutskirtsoftheEnglishl
随机试题
胫骨平台骨折的类型:______________、_________________、__________、_________________、_______________。
某男,64岁,近1个月来寒热持续不解,恶寒较甚,发热无汗,身楚倦怠,咳嗽,咯痰无力,舌淡苔白,脉浮无力。治疗方剂宜首选
某大型商业大厦建设工程项目,业主与施工单位及监理单位分别签订了工程施工合同和委托监理合同。工程开工后曾发生下列事件。1.在工程的基础施工中,由于施工班组的违章作业,使经过监理人员检验合格的基础钢筋出现位移质量事故,在混凝土浇筑不久后,被监理方发现,及时口
某区财政部门为加强会计职业道德建设,组织本系统会计人员进行会计职业道德教育。为了使教育工作更具针对性,财政部门就会计职业道德规范的内容等分别与会计人员李丽、赵红、陈强等人座谈。现摘录3人的观点如下:(1)李丽认为,会计职业道德与会计法律制度两者在
在抵押品管理中,银行要加强对()的监控和管理。
由组织、员工个人、上级和家庭成员等对员工的职业生涯进行评价,体现了组织职业管理的()。
A、 B、 C、 D、 B图形的封闭区域的个数依次是8、7、6、5、4、(3)。
某单位工会组织桥牌比赛,共有8人报名,随机组成4队,每队2人。那么,小王和小李恰好被分在同一队的概率是:
根据汉字国标GB2312-80的规定,存储一个汉字的内码需用的字节个数是___________。
Questions16-22•Lookatthenotebelow.•Someinformationismissing.•YouWillIhearaconversation.•Foreachquestion(1
最新回复
(
0
)